Wil je graag een eigen massagebad?

Met een massagebad breng je een stukje wellness in je woonst. Het bad masseert je lichaam met luchtbellen (luchtmassage) of waterstralen (watermassage). Een massagebad heeft zijn voordeel en kan ontzettend ontspannend zijn, maar kan ook een opwekkend en verfrissend effect hebben.

Een watermassagebad beschikt over hydrojets. Een massage bad met de afmetingen van een gewoon ligbad beschikt doorgaans over een zestal hydrojets, maar grotere baden kunnen voorzien zijn van wel meer dan 16 verschillende jets. Er is een uitgebreid assortiment aan massage baden.

Een luchtmassagebad beschikt over jets op de bodem en/of rugzijde van het bad. Je kunt de intensiteit van de luchtstroom zelf regelen om de spieren op de ideale manier te masseren. De luchtbellen zijn doorgaans iets fijner dan de waterstralen van een watermassagebad.

Er bestaan tot slot ook een combinatie van die systemen, ze werken met luchtbellen en waterstralen. Ze beschikken airjets en hydrojets. Ze worden ook wel multisystemen genoemd.

Extra opties: 2 persoons massagebad, 8 luchtjets of meer, venturisysteem …

Het overweldigend assortiment in de showroom met onderstaande opties verhoog je het gebruikscomfort van je massage bad:

  • Venturisysteem. Het venturisysteem stuurt lucht door de waterstralen masseren met een hogere intensiteit.
  • Extra jets. Met extra water- of luchtjets zorg je voor een zeer uitgebreide massage.
  • Ruim bad. In een ruimer massagebad kun je comfortabel met 2 (of meer) personen tegelijk ontspannen.
  • Onderwaterspots en luidsprekers. Met extra verlichting en/of een fijn muziekje voeg je sfeer toe aan de badkamer.
  • Kleur- of aromatherapie. Voor dat extra beetje wellness.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in en bespreek jouw opties met een badkamerspecialist
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Massagebad versus jacuzzi

Jacuzzi is eigenlijk een merknaam en dus een soort massage bad. Het woord ‘jacuzzi’ wordt algemeen gebruikt, en is een synoniem voor massagebad. Een echt verschil is er in feite niet. Zowel een massagebad als een jacuzzi is een bad voorzien van massagestralen en kan uitgerust zijn met een bubbelmechanisme. 

Wat is een whirlpool?

Je raadt het al: whirlpool is een merknaam. In een whirlpool wordt het water rondgedraaid, waardoor een draaikolk ontstaat. Een whirlpool is dus een soort massage bad met draaikolken.

Wat zijn de voordelen van een massagebad? 

Een massagebad in de badkamer maakt ontspannen net dat ietsje eenvoudiger en leuker. Stijve spieren worden zowel verwarmd als gemasseerd. Spierspanning door alledaagse zorgen verdwijnt als sneeuw voor de zon – of eerder, als sneeuw in warm water.

Of de pijn in je spieren nu het gevolg is van een intensieve workout, een inspannende werkdag of stress, een massagebad helpt je lichaam te recupereren. Daarnaast bevordert een massagebad je gemoedsrust.

Aandachtspunten bij massagebad kopen en installeren: zo kies je het beste massagebad

Maak niet zomaar keuze van eender welke massage bad op jouw verlanglijst. Let op onderstaande punten bij het aanschaffen en installeren van je toekomstige massagebad, zodat je zonder zorgen van jouw massage kunt genieten.

1. Massagebad reinigen

Bepaalde modellen zijn voorzien van een ontsmettings- en spoelingsysteem. Luchtmassage baden beschikken soms over airjets die het bad droogblazen met lucht. Zo’n zelfreinigend massagebad is enorm onderhoudsvriendelijk

Beschikt je massagebad niet over zelfreiniging? Dan moet je er goed op letten dat je zeepresten na een bubbelbad verwijdert. Reinig en ontkalk met de juiste producten ook regelmatig de water- of luchtjets.

2. Ruimte: vrijstaand massagebad voor 2 personen versus kleinere modellen

Net als bij de aanschaf van een klassiek ligbad let je bij het aanschaffen van een massagebad op de beschikbare ruimte. In grote badkamers past een grote jacuzzi die geschikt is voor 2 personen. Door het massagebad vrijstaand te plaatsen, wordt het bad een echte blikvanger.

Voor kleinere badkamers is een meer compact model een meer geschikte optie. Een badkamerspecialist helpt je bij het vinden van het ideale model!

Op zoek naar een specialist?Vraag hier uw offertes!

3. Ventilatie

Zorg voor degelijke ventilatie in de ruimte waar het massagebad staat. Warm, beweeglijk water zorgt voor een verhoogde luchtvochtigheid, waardoor ventilatie cruciaal is.

4. Differentieelschakelaar

Voorzie een aparte differentieelschakelaar voor jouw massagebad om de veiligheid te garanderen tijdens het baden. Een badkamerspecialist helpt je met het voorzien van de juiste opstelling.

5. Waterverzachter

Met een waterverzachter verminder je kalkaanslag in de jets van je massagebad. 

6. Boiler

Een boiler met een capaciteit van 100 tot 150 liter volstaat doorgaans. Laat je echter goed adviseren door een badkamerspecialist, want modellen kunnen onderling verschillen.

7. Toegang tot de pomp

Met een paneel langs de zijkant van het bad houd je de pomp van je massagebad toegankelijk. Handig voor later onderhoud en eventuele reparaties!

Prijzen massagebad: hoe duur is een massagebad of bubbelbad voor de badkamer?

Er is een brede waaier van massagebad modellen verkrijgbaar. De verschillende producten in de showroom kunnen overweldigend zijn. Afhankelijk van de extra opties, afmetingen en uitvoering model die het model kan aanbieden kan de prijs sterk variëren. Een eenvoudig massagebad kan je al aanschaffen vanaf 800 euro. Baden in meer luxueuze modellen kost gauw meer dan 4.000 euro

Meer info en prijs op maat nodig voor een massagebad? Stel je vragen en ontvang offertes

Staat een massagebad al lang op jouw verlanglijst? Op zoek naar het ideale massagebad voor jouw (nieuwe) badkamer? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes en advies op maat. Met een vakspecialist onder de arm maak je van jouw badkamer een echt paradijs.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Ontspan met een massagebad: wat zijn de voordelen?