Goedkope badkamer: hoe begin je eraan?

Je hebt zelf de mogelijkheid je badkamer goedkoop te renoveren. Door zelf te verbouwen spaar je kosten uit. Het inschakelen van een installateur of tegelzetter kost je gemakkelijk 40 euro per uur. Deze uitgespaarde kosten kan je vervolgens investeren in andere zaken (zoals de aankoop van mooie tegels).

Een groot voordeel als doe-het-zelver is de keuze uit een ruim aanbod, van verschillende dealers en merken. Je kan artikelen en producten online bekijken en prijzen vergelijken. Zo maak je een goede budgetmix. Zijn er toch bepaalde werkjes die je niet zelf wil of kan doen? Dan kan je een deel van het werk uitbesteden aan een vakman.

Wees goed voorbereid vooraleer je je badkamer gaat renoveren. Neem een kijkje op de websites van badkamerspecialisten om een goede plattegrond te maken. Zo weet je welk sanitair je waar kwijt kunt en hoeveel wandtegels en vloertegels je moet bestellen. Als je nieuw sanitair wil aankopen, is het best de indeling van de oude situatie over te nemen. Dit vormt de goedkoopste oplossing want dan hoef je niet allerlei leidingwerk te verleggen.

Goedkope badkamer plattegrond

Hoeveel kost een goedkope badkamer nu precies?

De kostprijs van een nieuwe goedkope badkamer is afhankelijk van de specifieke materialen en werkzaamheden.

Nieuwe badkamer plaatsenGemiddelde prijzen (inclusief montage, btw en materiaal)
Badkamerrenovatie (budget)Vanaf 3.500 euro
Badkamerrenovatie (standaard)Vanaf 6.000 euro

Gemiddeld genomen begint de kostprijs voor een badkamerrenovatie vanaf 3.500 euro. Dit is een minimale prijs, wanneer je de indeling ongewijzigd laat en goede onderdelen hergebruikt. Als je toch een compleet nieuwe goedkope badkamer wil kopen, dan beginnen de prijzen gemiddeld vanaf 6.000 euro.

Ontvang je graag deskundig advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Welke elementen bepalen de prijs?

Afmeting van de ruimte

Bij de renovatie van je badkamer bepaalt de afmeting van je badkamer ruimte voor een deel de uiteindelijke prijs. Wanneer je bijvoorbeeld beslist de tegels te vervangen, zal je bij een grote badkamer meer tegels nodig hebben dan bij een kleinere badkamer. Per vierkante meter die erbij komt betaal je minder, maar de totale kostprijs zal hoger liggen dan bij een kleine badkamer. Als je beschikt over een grote badkamer wil je misschien ook meer sanitair installeren, aangezien daar dan toch de ruimte voor is, wat leidt tot meer kosten.

Mate van de uitrusting van het sanitair

Verkies je een standaard douche of een luxueuze regendouche met infrarood? Een zitbad of een whirlpool? De mate van de uitrusting of mate van luxe heeft invloed op de totaalprijs. Wanneer je beschikt over een groot budget kan je kiezen voor uitgebreider sanitair, dan wanneer je over een lager budget beschikt.

Grote badkamer

Hoe kan je kosten besparen?

Een nieuwe badkamer is een flinke investering. Daarom is het handig enkele praktische tips te volgen om kosten te besparen.

Installatie zelf regelen

De montage en installatie van je nieuwe badkamer uitbesteden aan een vakman kan duur uitkomen. Als je over de nodige handigheid bezit kan je dit werkje zelf uitvoeren en tegelijkertijd bespaar je veel kosten. Als je geen ervaring hebt met klussen is het beter de montage over te laten aan een badkamerspecialist.

Goedkopere materialen

Kies voor goedkope materialen zoals keramische tegels, kunststof of stucwerk wanneer je je badkamer verbouwt. Ook met deze materialen kan je het gewenste effect creëren.

Showroommaterialen kopen

Vaak vind je de nieuwste producten in de showroom, tegen lagere prijzen. Je hebt ook soms de mogelijkheid deze direct mee te nemen. Vraag wat de mogelijkheden zijn in één van de showrooms.

Tegels combineren met stuc en verf

Je kan ervoor kiezen goedkope tegels in je badkamer te plaatsen. Naast betegelen van je badkamermuur of -vloer bestaan er ook andere opties zoals stucwerk en verven. Je badkamer stucen kan goedkoper uitkomen dan je volledige badkamer betegelen. Of je kan een deel van de badkamer schilderen. Kortom, er bestaan verschillende budgetvriendelijke manieren om je badkamer af te werken.

Inloopdouche of goedkoop bad

Als je op zoek bent naar een goedkope badkamer, dan heb je de keuze uit een inloopdouche of een goedkoop bad. Beide opties kunnen een betaalbare oplossing bieden, afhankelijk van je budget. Inloopdouches zijn vaak de goedkoopste optie, omdat je enkel nog maar een douchewand moet installeren. Baden kunnen ook betaalbaar zijn als je de juiste keuzes maakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een showroombad of een klein, budget bad. 

Goedkope badkamer sets en toiletset

Je kan ook besparen met goedkope badkamermeubels. Je kan over een prachtig meubelstuk beschikken (inclusief wastafel) tegen een relatief lage prijs. Let wel op met de keuze qua materiaal: kies voor goedkope materialen zoals kunststof of keramiek.

Daarbovenop is de aankoop van een complete toiletset de meest voordelige keuze. Je spaart hier niet enkel geld maar ook tijd mee uit.

Ontvang gratis offertes

Wil je goedkoop jouw badkamer renoveren? Ontvang hier persoonlijk advies en offertes van badkamerspecialisten

Vergelijk offertes van verschillende badkamerspecialisten en vind de beste, goedkoopste prijs om jouw badkamer te renoveren. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en laat je adviseren door een vakman in jouw buurt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

FAQ

Veel mensen hebben vragen over het kopen van goedkope badkamers. Hieronder staan ​​de meest gestelde vragen over goedkope badkamers, met antwoorden van onze experts.

  Wat zijn de opties voor een goedkope badkamervloer?

  +
  Een vinyl vloer is goedkoper dan keramisch parket.

  Hoe kan ik goedkoop mijn badkamer renoveren?

  +
  Je kan hierbij op verschillende zaken letten, o.a. de prijs van het sanitair en het zelf uitvoeren van de renovatie.

  Goedkope badkamermeubels: Tips & Tricks

  +
  Showroommodellen zijn goedkoper en het materiaal waaruit de meubelen zijn gemaakt, verschillen ook in prijs.
  Badkamerrenovatie
  Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
  Bobex is het grootste offerteplatform in België
  Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
  Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
  Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
  Paul C.
  Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
  Sylvie V.
  De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
  Kelly V.
  Bedrijven voor Goedkope badkamers: tips voor een stijlvolle badkamer tegen lage kosten