Hoe pak je een badkamer onder een schuin dak aan?

Heb je op je bovenverdieping een aantal schuine wanden? In deze ruimte een badkamer plaatsen is dan een goed idee. Een badkamer met een schuin dak, romantisch klinkt het zeker, maar het is een uitdaging.

Hieronder vind je allerlei praktische tips over hoe je de badkamer kan inrichten onder een schuine wand. De bruikbare ruimte moet altijd, maar zeker bij een schuin dak optimaal benut worden. Bij een kleine badkamer is dit nog meer het geval. Gelukkig heb je niet voor alle elementen in je badkamer met een schuin dak veel ruimte nodig. Zo heb je genoeg mogelijkheden om ook met een schuin dak je badkamer in te richten zoals je zelf wil.

Badkamer

Wat past perfect onder het schuine dak?

Om de ruimte optimaal te benutten zal je keuzes moeten maken in wat je precies onder het schuine dak zet. We bespreken hieronder een aantal opties.

1. Het bad

Allereerst is het een optie in je badkamer met een schuin dak is om je vrijstaand bad onder de schuine wand te zetten. In een bad hoef je namelijk niet rechtop te staan waardoor de schuine wand niet uitmaakt. Een vrijstaand bad onder een schuin dak wordt daarom dan ook in de meeste gevallen als optie gekozen.

Je moet er echter wel op letten dat het bad geschikt is om onder het schuine dak te staan! Je wil nog wel wat ruimte overhouden boven het bad zodat je jouw hoofd niet stoot bij het in- en uitstappen. Om die reden kies je best een lager model, dat deels in de vloer geplaatst is.

Je zou het misschien niet denken, maar ook een douche onder een schuin dak plaatsen, is een optie. Je moet er wel voor zorgen dat de douchekop onder het hoogste punt hangt. Bij een schuine douche let je er dus vooral op dat de douchekop hoog genoeg kan hangen. Schuifdeuren plaatsen in je douche is hierbij de beste optie, zo vermijd je dat de deur tegen de muur aanbotst.

Het enige nadeel van een douche te plaatsen tegen de schuine wand is dat het maatwerk is. Maatwerk betekent een perfecte benutting van de ruimte. Vaker nog brengt het een duurder prijskaartje met zich mee. Iets om in het achterhoofd te houden dus.

Badkamer onder schuin dak

2. Het toilet

Je mag je hoofd niet stoten bij het gaan zitten op en rechtstaan van het toilet. Maar vaak past een toilet wel perfect onder een schuin dak. Bij te weinig ruimte kan je altijd een extra wand plaatsen achter het toilet. Daardoor komt het toilet een beetje naar voren en komt het dus onder een minder schuin stuk te staan.

Toilet onder schuin dak

3. De radiator

Een radiator plaats je meestal dichtbij de vloer. Die neemt ook vaak weinig plaats in en is dus ideaal om onder het schuine dak in je badkamer te plaatsen. Daarbovenop kan je er ook een handdoekdroger bij aanbrengen waardoor je nog wat meer ruimte bespaart.

Kom via ons offerteformulier in contact met vakmannen in jouw buurt om de beste opties voor badkamer onder een schuin dak en om een concreter beeld te krijgen van het prijskaartje.

4. Stijlvolle accessoires

Een ruimte met een schuin dak inrichten is een uitdaging, het is daarom belangrijk dat je de ruimte die je hebt optimaal benut. Je kan onder je schuine dak stijlvolle accessoires plaatsen zoals bijvoorbeeld een kamerplant, een wasmand in rotan of een handdoekenrekje.

Ondanks dat je dus geen douche of lavabo onder je schuin dak kan plaatsen, krijgt je badkamer toch een leuke uitstraling en sfeer door deze accessoires.

5. Een badkamermeubel

Ten laatste kan je ook een badkamermeubel onder de schuine wand plaatsen. Bij genoeg bewegingsruimte kan je er bijvoorbeeld een kast plaatsen. Hierdoor creëer je extra opbergruimte.

Een dubbele wastafel kan je er ook aan monteren, maar dusdanig dat de zijkant onder het schuin dak zit. Zodat je nog voldoende extra plek hebt om er je spullen op kwijt te kunnen. Als je kiest voor een compacte wastafel kan die er gewoon recht onder.

bad onder schuin dak

Andere optie: plaats een dakkapel

Indien je aan het verbouwen bent en je badkamer onder een schuin dak plaatsen komt je niet helemaal goed uit, kan je opteren voor een dakkapel. Het is best een grote investering, maar daardoor krijg je wel extra ruimte en licht in je nieuwe badkamer. Een extra bonus is dat je, door de extra ramen, naar de sterren kijkt wanneer je een ontspannend bad neemt.

Een houten dakkapel kost rond de 3.500 euro. Een dakkapel uit kunststof heeft doorgaans een iets hoger prijskaartje. Indien maatwerk vereist is, zal je de prijs nog iets hoger liggen. Maar je krijgt er wel meer beschikbare ruimte voor in de plaats.

dakkapel

Vind de juiste specialist voor jouw droombadkamer: vergelijk gratis offertes

Ontvang via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes van specialisten in jouw buurt; voor inspiratie en advies op maat. Vind zo de optie het meest geschikt voor jouw project in je badkamer met een schuin dak.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Badkamer onder schuin dak: hoe pak je het aan? Inspiratie en aandachtspunten