Lijst van de beste vakmannen in badkamerrenovatie actief in Vlaams-Brabant

Van Der Cruys
86%
Assesteenweg 240
1742 Ternat

Ben je in een zoektocht verzeild geraakt naar de ideale onderneming om je renovatieproject aan toe te vertrouwen? Of kijk je eerder uit naar een condensatie- of verwarmingsketel? In beide gevallen hebben we alvast goed nieuws voor jou, aangezien we bij Van Der Cruys ges … (Lees meer)

HD dynamica
50%
Leuvensesteenweg 230
3210 Lubbeek

HD dynamica is een bedrijf afkomstig uit Lubbeek. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Vloerwerken, Terrassen en opritten, Tegelwerken, Badkamerrenovatie.

EV-Home
107 ninoofsesteenweg
B-1755 Leerbeek

EV-Home is een bedrijf afkomstig uit Leerbeek. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Badkamerrenovatie.

Comfortdouches
100%
KASTEEL BOTERBERG NOORDEIND 97
B-2920 Kalmthout

Comfortdouches is een bedrijf afkomstig uit Kalmthout. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Badkamerrenovatie.

Heat-it
100%
Lange Zandstraat 57
B-2800 Walem

Woont u in België en zoekt u een expert voor uw centrale verwarming, sanitair of zonne-energie? Aanwezig in de Belgische provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant of in Oost-Vlaanderen, oefenen we onze activiteit niettemin uit in heel België. Onze experts van Heat-it verwe … (Lees meer)

QTechnics
100%
Gerhees 118
3945 Ham

Ons bedrijf QTechnics is aanwezig in Ham, in de Vlaamse regio in de provincie Limburg, en opereert ook in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. Onze activiteit draait vooral om de diensten rond de renovatie van de badkamer.

Doe een beroep op ons voor verschille … (Lees meer)

Do Up Your Home
100%
Milsestraat 62
Oud-Heverlee 3053

Do Up Your Home is een bedrijf afkomstig uit 3053. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Badkamerrenovatie.

Yes Yes Services
100%
Albert Panisstraat 146 bus 101
B-9120 Beveren-Waas

Yes Yes Services is een bedrijf afkomstig uit Beveren-Waas. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Schilderwerken, Badkamerrenovatie.

Renobest BV
95%
Bosdel 78 bus 2
B-3600 Genk

Renobest BV is een bedrijf afkomstig uit Genk. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Badkamerrenovatie.

Dagmar Buysse
92%
Oudebareelstraat 26
9041 Gent

Dagmar Buysse is uw badkamerrenovatiespecialist. Per jaar renoveren we zo’n 450 badkamers. Elke badkamer is uniek: in samenspraak met de klant gaan we op zoek naar een oplossing op maat. We zorgen voor een opvolging van A tot Z, opmeting bij u thuis, gratis 3D-ontwerp, … (Lees meer)

IR KEUKENS
86%
Paalsesteenweg 341
3583 Beringen

Wens je een bepaald deel of misschien wel meerdere delen van je woning in een nieuw jasje te steken? Dan doe je er goed aan om een beroep te doen op de deskundige hulp van IR KEUKENS! Wij zijn namelijk het ideale renovatiebedrijf om mee in zee te gaan als specialist in … (Lees meer)

LIMAS FACILITIES
75%
Molenberglei 15
B-2627 Schelle

Dient je huis dringend onder handen genomen te worden in de vorm van dakwerken en/of gevelwerken? Of is het eerder voor schoonmaakdiensten dat je deskundige hulp wil inschakelen? Dan kan je op je beide oren slapen, want voor al deze diensten kan je een beroep doen op Gr … (Lees meer)

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Welke diensten bieden onze specialisten aan?

Je kunt heel wat kanten op met je badkamerrenovatie. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Nieuwe vloer en wanden

Een badkamer is een vochtige ruimte. Je kunt er dus niet om het even welk type vloer- en wandbekleding gebruiken. Enkele opties: 

Keramische tegels. Deze tegels zijn uitstekend bestand tegen water. Ze zijn bovendien onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De prijs voor een vloer of wand uit keramische tegels varieert tussen de 10 en 90 euro per vierkante meter.

Hout. Ook hout is geschikt als bedekking voor de badkamervloer- en wanden. Kies voor een houtsoort met duurzaamheidsklasse I, en zorg voor een correcte plaatsing door een bekwaam vakman. De prijs voor houten badkamerbekleding ligt tussen de 25 en 180 euro per vierkante meter.

Gietvloer. Voor een strakke, moderne look kun je opteren voor een gietvloer. De prijs voor dergelijke vloer ligt tussen de 45 en 135 euro per vierkante meter.

Vinyl. Net als vloeren uit keramische tegels zijn vinylvloeren onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en beschikbaar in heel wat uitvoeringen. De prijs ligt tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter

Naast het type vloerbekleding kun je ook kiezen om de badkamer te voorzien van vloerverwarming. Ook het isoleren van de vloer kan bijdragen aan een aangename temperatuur in de badkamer.

Elektriciteits- en leidingwerken

Water- en elektriciteitsleidingen zijn onmisbaar in de badkamer. Denk maar aan de aan- en afvoerleidingen voor warm en koud water, lichtschakelaars en stopcontacten. 

Voor deze werken mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 350 tot 900 euro

Tip: Laat de aanwezige water- en elektriciteitsleidingen nakijken tijdens de renovatie. Zo voorkom je dat je pas gerenoveerde badkamer plots opnieuw opengebroken moet worden voor reparaties.

Sanitaire installaties

Toiletten, baden, douches, wastafels en zelfs kranen zijn in heel wat verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Tip: Aannemers werken doorgaans met bepaalde types sanitaire toestellen. Zo garanderen ze een correcte installatie. Ga dus met je aannemer in gesprek over de keuze voor het sanitair, of zoek een installateur die het door jou gewenste sanitair installeert.

Aanleggen van vals plafond

Plaats je ventilatie in de gerenoveerde badkamer? Dan komt een vals plafond handig van pas. Boven het vals plafond kun je de af- en aanvoerkanalen van het mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.

Inloopdouche plaatsen

Een inloopdouche wandel je probleemloos binnen en buiten. Zo’n douche heeft geen hoge instap, en is dus geschikt voor gebruikers van verschillende leeftijden. Een inloopdouche kan voorzien zijn van glazen wanden, maar kan ook afgemetseld worden.

Hoeveel kost een badkamer met inloopdouche? Voor een inloopdouche mag je rekenen op een prijs van 600 tot 1.900 euro.

Wat kost badkamerrenovatie in Vlaams-Brabant?

Hoeveel kost een badkamerrenovatie in Vlaams-Brabant? Het renoveren van je badkamer kost je gemiddeld 3.500 tot 25.000 euro.

 Een sobere badkamerrenovatie kost je gemiddeld 3.500 tot 7.500 euro.|Voor een basic badkamer betaal je zo’n 3.500 tot 7.500 euro. Voor die prijs krijg je een eenvoudige douche, een ligbad, toilet en badkamermeubel met een wastafel. Ook de (sobere) afwerking van vloeren en wanden zit inbegrepen in de prijs.

Heb je een groter budget? Voor 7.500 tot 12.500 euro kun je een uitgebreidere renovatie laten uitvoeren. In die prijs zit bijvoorbeeld een inloopdouche, ligbad, toilet en een badkamermeubel met dubbele wastafel. Ook de vloeren en wanden kunnen stijlvol afgewerkt worden.

Voor een luxe badkamer mag je rekenen op een prijs van 12.500 tot 25.000 euro. Voor die prijs krijg je bijvoorbeeld een luxe bad, ruime inloopdouche, een whirlpool en meerdere badkamermeubels. De vloeren en wanden worden stijlvol bekleed met kwaliteitsmateriaal.

Badkamerrenovatie prijzen

Welke factoren beïnvloeden de prijs voor een badkamerrenovatie?

–        Volledige, of kleine badkamerrenovatie?

–        Eenvoudige, gemiddelde of luxe badkamer?

–        Type sanitair.

–        Vraagprijs van de badkamerspecialist, stukadoor en/of loodgieter.

Premies voor badkamerrenovatie 

Voor een badkamerrenovatie kun je beroep doen op verschillende premies

–        Mijn VerbouwPremie. Dekt onder meer de vernieuwing van sanitaire leidingen en afvoeren, alsook het plaatsen van bepaalde sanitaire toestellen die nog niet in de woning aanwezig waren. De woning moet, op het moment van aanvraag, minstens 15 jaar oud zijn.

–        Overkoepelende renovatiepremie. Is je woning minstens 30 jaar oud, en laat je het sanitair vervangen? Als de werken minstens 2.500 euro kosten kun je in aanmerking komen voor deze premie.

–        Vlaamse aanpassingspremie. Ben je zelf 65 jaar of ouder, en laat je aanpassingen uitvoeren in de badkamer om die toegankelijk en bruikbaar te houden? Als je minstens 1.200 euro aan werken laat uitvoeren kun je in aanmerking komen voor deze premie. De premie dekt maximaal 50% van de factuur. 

Tip: Ga na bij je gemeente op welke premies je kans maakt. Een ervaren aannemer kan je bijstaan in het vinden en aanvragen van de mogelijke premies.

Aandachtspunten bij het laten uitvoeren van badkamerrenovaties

Let goed op onderstaande aandachtspunten.

Bespreek de uitvoeringstijd

Bespreek op voorhand met de aannemer welke werken precies uitgevoerd moeten worden. Maak goede afspraken over hoe lang de werken zullen duren. Zo kun je de nodige alternatieven regelen voor de periode waarin de badkamer niet beschikbaar is.

Kies voor een specialist in jouw buurt

De meeste aannemers rekenen voorrijkosten aan. Dat zijn de kosten die het transport van en naar de werf dekken. Door een aannemer in jouw regio in te schakelen, kun je heel wat besparen op de voorrijkosten!

Veelgestelde vragen over badkamerrenovatie

De meest gestelde vragen over badkamerrenovaties.

Badkamer renoveren of een nieuwe badkamer plaatsen?

Met een kleine badkamerrenovatie kun je al een groot verschil maken. Je geeft je badkamer een nieuwe, frisse uitstraling, en kunt heel wat kanten op met het design. Eventuele mankementen kun je vaak relatief eenvoudig laten oplossen.

Een totale renovatie van de badkamer biedt dan weer heel wat meer mogelijkheden. Zo’n volledige badkamerrenovatie is duurder, maar geeft je de optie om gloednieuw sanitair te laten installeren. Is je oude douchecabine bijvoorbeeld aan vernieuwing toe? Dan kun je kiezen voor een luxueuze inloopdouche.

Voor welk sanitair kiezen?

Nieuw sanitair laten plaatsen? Het aanbod is enorm! 

Bad. Je kunt kiezen voor een vrijstaand bad, of net een ingewerkt bad. Wil je een klassiek bad, een zitbad, een combinatie- of tweepersoonsbad? De prijzen variëren van 850 tot 3.000 euro.

Douche. Van douchecabines tot (ruime) inloopdouches: het aanbod is enorm. Ook de keuze in douchekoppen, afscheidingen en kranen is groot. De prijzen liggen tussen de 400 en 3.000 euro.

Toilet. Een toilet in de badkamer is in sommige huizen geen must, maar een welkom extraatje. Toiletten komen evenzeer in heel wat uitvoeringen: van losstaand tot ingebouwd, van modern tot klassiek. De prijs voor een toilet schommelt tussen de 450 en 900 euro, al kan een zeer geavanceerd toilet nog heel wat duurder zijn.

Wastafel. Een gewone enkele of dubbele wastafel kost je 400 tot 800 euro. Voor een badkamermeubel met wastafels op maat gelden prijzen vanaf 1.000 euro.

Hoe vind ik badkamerrenovatie specialisten in Vlaams-Brabant?

Op zoek naar een badkamerspecialist in Vlaams-Brabant? Zo ga je te werk!

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Gebruik de knop bovenaan dit artikel om het aanvraagformulier te openen. Vink aan om wat soort renovatie het gaat (nieuwbouw, renovatie, of herstellingswerken) en wanneer je de werken wilt laten uitvoeren. Beschrijf het project en voeg indien nodig foto’s toe.

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten in jouw buurt

Wij gaan voor jou op zoek naar de beste aannemers in de buurt van Vlaams-Brabant.

Stap 3: Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat. Zo kun jij snel en eenvoudig het aanbod in jouw regio vergelijken. De beste manier om jouw badkamerrenovatie zo voordelig mogelijk uit te laten voeren door bekwame vakmensen!

Badkamerrenovatie: vind de juiste specialist in Vlaams Brabant

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Badkamerrenovatie die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Badkamerrenovatie
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten