Wil je ook zonnepanelen plaatsen voor een beter milieu? We brengen je in contact met specialisten in zonne-energie in je buurt. Vergelijk hun offertes, krijg de beste prijs en de juiste vakman!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
4*. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
5. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Hoe vergelijk je offerte zonnepanelen?

Je wilt natuurlijk de zekerheid hebben dat een zonnepanelen specialist correct werk levert. Maar met welke factoren moet je bij een zonnepanelen offerte rekening houden?

Om je een handje te helpen zullen we de 3 belangrijkste aandachtspunten even kort samenvatten. Zo vind je zeker en vast een zonnepanelen specialist aan de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

1. Controleer de inhoud van de offerte

Is het voorstel wel degelijk afgestemd op jouw situatie en jaarlijks verbruik? Welke soorten zonnepanelen heb je nodig in functie van de oriëntatie. Wat is het aantal zonnepanelen dat je nodig zal hebben?

Je hebt namelijk keuze uit verschillende soorten panelen: polykristallijne zonnepanelen, monokristallijne zonnepanelen, dunne film zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Het type zonnepaneel dat je koopt, hangt ook af van of je een hellend dak of plat dak hebt.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

2. Kijk niet alleen naar de totaalprijs

In de offerte zal je ongetwijfeld kijken naar de totaalprijs. Het is echter belangrijk dat je rekening houdt met de prijs per type paneel maar ook met extra servicekosten (omvormer, frame bij platte daken …) . Zo kan je beter een definitieve keuze maken.

3. Lees de kleine letters

Kijk na of de installateur zelf alle administratieve formaliteiten regelt. Kijk ook na of er bijkomende kosten zijn, indien je de offerte zou annuleren. Stel een controlelijst op en trek, op basis hiervan, na of alles duidelijk in de offerte vermeld staat. Zorg ervoor dat de prijs vastligt voordat je tekent.

Offerte zonnepanelen

Hoe ziet een zonnepanelen offerte eruit?

Om een idee te geven van hoe een zonnepanelen offerte eruit ziet, nemen we het voorbeeld van een gezin van 4 met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 4.075 kWh. Door het formulier in te vullen, heeft het gezin alle informatie verstrekt die nodig is om een offerte op te stellen.

Situatie

Hier is de beschikbare informatie over de familie van 4. Op basis van deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat uitwerken.

Jaarlijks elektriciteitsverbruik 4.075 kWh
Type dak Dakpannen
HellingStandaard
Oriëntatie Zuid-West
Benodigd aantal zonnepanelen11 polykristallijne zonnepanelen
Vermogen zonnepaneelinstallatie 4.290 Wp

Beschrijving van alle kosten

Na de analyse van de situatie van het gezin van 4, maakt de installateur een offerte op:

 • Panelen met ontkoppeldiode (voor schaduw)
 • MC4 connectie IP65 EG conformiteitsverklaring
 • Garantie volgens datasheet
 • Omvormer
 • Afzekering met automaat
 • Zwarte inox montage, zwart alu profiel
 • Plaatsen en aansluiten + opstart alles conform wettelijke eisen Vlaamse regering
 • Keuring
 • Optimizers

Op basis van dit voorbeeld krijgen we dan de volgende kostprijs:

Subtotaal zonnepanelen excl. BTW € 4.952,44
BTW (6%) € 297,15
Subtotaal zonnepanelen incl. BTW€ 5.249,58

Thuisbatterij

Het gezin van vier wil ook het overschot aan geproduceerde energie kunnen opslaan. In dat geval moeten zij investeren in een thuisbatterij. De rest van de offerte moet er dus als volgt uitzien:

 • Thuisbatterij van 5kWh
 • Energiemeter voor monitoring van het eigen verbruik van de woning
Subtotaal thuisbatterij excl. BTW€ 3.583,93
BTW (6%) € 215,04
Subtotaal thuisbatterij incl. BTW€ 3.798,97

Voorbeeldofferte zonnepanelen + thuisbatterij: totaal

Het geraamde totaalbedrag is de som van de kosten van materialen, installaties, diensten en de diverse toepasselijke belastingen. In het geval van dit gezin, waarvan de BTW 6% bedraagt, zal de laatste regel van hun raming er zo uitzien:

Totaal excl. BTW€ 8.536,37
Totaal incl. BTW€ 9.048,55

De prijs voor dit gezin van 4 is dus € 9.048,55. Dit omvat de kosten van materialen, installatiekosten, een keuringsdienst, garantie, een thuisaccu, een meter en belasting over de toegevoegde waarde.

Op zoek naar een specialist?Vind de juiste vakman in jouw regio!

Veelgestelde vragen over offerte voor zonnepanelen

1. Waarom offertes voor zonnepanelen aanvragen via Bobex?

Een nieuwe zonne-installatie plaatsen hoeft geen lastige klus te zijn. Zie je er tegenop om zelf alle leveranciers op te bellen om een offerte te krijgen?

Je hoeft je geen zorgen meer te maken. Vul snel ons eenvoudig formulier in en wij brengen je in contact met de beste zonnepaneel-installateurs in de regio. Zij maken een gratis offerte op aan de beste prijs-kwaliteit.

2. Waaruit bestaat offerte van zonnepanelen?

Wie een offerte voor zonnepanelen aanvraagt, weet best hoe die is opgebouwd is. Het is belangrijk dat je bij elke offerte van zonnepanelen met volgende kosten rekening houdt:

 • De prijs van zonnepanelen plaatsen en hoeveel zonnepanelen je nodig zal hebben.
 • De extra kosten, waaronder: de zonnepanelen installatie-, verplaatsing- en eventueel bijkomende servicekosten (bijvoorbeeld materialen)
 • Het btw-tarief: het tarief is afhankelijk van de leeftijd van jouw woning.

3. Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen?

Neen, elke offerte die je via Bobex aanvraagt is volledig gratis en vrijblijvend.

4. Hoe gaat een offerteaanvraag voor zonnepanelen plaatsen in zijn werk?

Via ons formulier vraag je gratis en vrijblijvend jouw offerte aan. Bobex zoekt de beste zonnepaneel specialisten bij jou in de buurt.

Je ontvangt tot wel 5 kosteloze offertes van de beste zonnepaneel specialisten, die binnen de 2 werkdagen met jou contact zullen opnemen. Op basis van de prijs en de kwaliteit vergelijk je de verschillende soorten zonnepanelen offertes en kies je de beste specialist voor jouw project.

5. Hoe snel krijg ik offerte zonnepanelen?

Wij zorgen voor een snel antwoord. Eenmaal wij je offerteaanvraag ontvangen hebben, brengen wij je binnen de 48 uur in contact met de beste zonnepanelen-leveranciers in jouw regio.

Zonnepanelen

Zonnepanelen installateurs vergelijken: aandachtspunten

Bij het vergelijken van installateurs is het belangrijk om te kijken in welke regio de installateurs actief zijn. Niet iedere installateur werkt bijvoorbeeld in Oost-Vlaanderen. Ook de prijzen van installateurs kunnen verschillen, maar denk eraan: goed vakmanschap kan wel eens een centje meer kosten.

Tip 1: Kijk naar referenties

We raden je aan goed te kijken naar de referenties van de installateur. Dankzij de referenties krijg je een beter beeld over hoe de ervaringen met de installateur zijn. Als je een goede installateur hebt en bijgevolg het plaatsen van de zonnepanelen correct verloopt, zullen de zonnepanelen een langere levensduur hebben.

Tip 2: RESCert certificaat

Het RESCert certificaat, is een certificaat van de Vlaamse Overheid dat bewijst dat de installateur bekwaam is om de zonnepanelen installatie uit te voeren en mensen te voorzien van groene-energie.

Tip 3: Afstand

Bij een lokale installateur krijg je sneller hulp bij problemen en voor deffecten aan je installatie. Hoe lokaler de installateur, hoe lager de verplaatsingskosten.

Tip 4: Garantie & Service (na verkoop)

Sommige installateurs geven een langere garantie dan anderen, dus het is belangrijk hier rekening mee te houden. Een betrouwbare installateur werkt met een productgarantie tussen de 10 en 15 jaar.

De service na verkoop kan ook verschillen van installateur tot installateur. Sommigen zullen je misschien een eenmalig gratis onderhoud van de panelen aanbieden, anderen doen dit misschien niet. Kijk dit dus goed na.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes