Wat zijn SunPower zonnepanelen ?

SunPower is een van de grootste producenten van fotovoltaïsche zonnepanelen ter wereld.  SunPower zonnepanelen staan op de markt bekend om hun uiterst hoge efficiëntie. Ze zijn voor zowel particulieren als bedrijven beschikbaar.

Een andere grote troef van SunPower is de kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf staat op nummer 1 op vlak van duurzaamheid en is toonaangevend op vlak van kwaliteit, garanties, prestaties en rendement.

Kwaliteit

Verschillende onderzoeken hebben de hoge kwaliteit van SunPower zonnepanelen bewezen. Deze zonnepanelen hebben een erg lage afbraaksnelheid. Ook bieden ze tot vier keer meer betrouwbaarheid dan panelen van andere merken.

Door de hoge kwaliteit bespaar je alvast heel wat geld.

Rendement

SunPower garandeert dat hun zonnepanelen de eerste 25 jaar tot 30% meer energie opwekken. Dat lukt zonder dat je de oppervlakte moet uitbreiden.

Fotovoltaïsche zonnepanelen van Sunpower halen hun hoog rendement dankzij drie kenmerken:

  • Back contact: de elektrische bedrading is aan de achterkant van de zonnepanelen geplaatst. Zo wordt schaduw op de cellen vermeden en kan er door de zonnepanelen maximaal zonne-energie opgenomen worden.
  • Silicium van de allerhoogste kwaliteit: de fotovoltaïsche modules zijn samengesteld. Door zonnestralen die op de modules van silicium vallen ontstaat er een reactie. Hier komt stroom uit verder. SunPower gebruikt alleen silicium van de hoogste kwaliteit. Het maakt de prestaties van de zonnepanelen optimaal.
  • Maxeon-cellen: Bij normale zonnepanelen is de transmissie van elektriciteit gebaseerd op een simpele metaalpasta. Bij zonnepanelen van SunPower zijn de Maxeon-zonnecellen op een stevige koperen basis gemaakt. Het maakt ze sterker waardoor de cellen langer meegaan en hun werk kunnen doen.

Garantie

Wie zonnepanelen van SunPower installeert krijgt hier 25 jaar garantie bij. Dit geldt voor mensen die zonnepanelen aankopen voor privégebruik, maar ook voor bedrijven die het commercieel gebruiken. Zo verzeker je jezelf van een betrouwbare service. Je bent 25 jaar lang zeker van de best mogelijke prestaties van je zonnepanelen. Je haalt er het maximale uit.

De prijs van SunPower zonnepanelen

Er zijn verschillende opties waaruit je kan kiezen.

De prijs van SunPower Maxeon zonnepanelen met een vermogen van 355 tot 400 Watt is 479 euro per zonnepaneel. Deze prijs is inclusief btw.

Je kan ook kiezen voor het Sunpower Performance model. Deze  zonnepanelen hebben een vermogen van 315 tot 335 Watt. Deze kosten 219 euro per paneel. Ook dit is inclusief btw.

De tabel hieronder kan je ook duidelijkheid geven.

SunPower modellen Vermogen (Watt) Prijs
SunPower Maxeon 355 à 400 Watt 479 euro
SunPower Performance 315 à 335 Watt 219 euro

Waarom deze prijsverschillen?

SunPower zonnepanelen

Zoals altijd heeft een bepaalde kwaliteit zijn prijs. Zonnepanelen van SunPower worden effectief beschouwd de meest kwalitatieve zonnepanelen die er zijn. Het heeft zijn prijs, maar je krijgt er wel veel kwaliteit, rendement en vermogen voor terug.

Daarnaast bieden ze ook een langere levensduur aan. Met een levensduur van 40 jaar gaan SunPower zonnepanelen zo’n 5 à 10 jaar langer mee dan andere zonnepanelen, die tussen de 30 en 35 jaar meegaan. Ook biedt SunPower een garantie van 25 jaar aan, wat meer dan de helft van de totale levensduur is.

Ten slotte is er nog de kwaliteit en sterkte van gebruikte materialen. Het zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder snel defecten zullen kennen. Ook zal er minder prestatieverlies zijn bij SunPower zonnepanelen.

Indien je ervoor kiest fotovoltaïsche zonnepanelen op je dak te plaatsen om zo je woning minder afhankelijk van het elektriciteitsnet te maken zijn dit soort panelen de investering waard.  Je bent in staat meer rendement uit je zonnepanelen te halen en zo meer energie te produceren.

Die overtollige elektrische energie die je opwekt kan je teruggeven aan het openbare net. Zo bespaar je nog meer geld.

Welke soorten zonnepanelen biedt SunPower aan?

SunPower zonnepanelen prijs

SunPower heeft twee soorten zonnepanelen in zijn gamma: SunPower Maxeon zonnepanelen en SunPower performance zonnepanelen.

SunPower Maxeon

In 2007 bracht SunPower fotovoltaïsche zonnepanelen uit die uitgerust waren met de nieuwe ‘Maxeon’-technologie. Met deze technologie heeft SunPower het wereldrecord verbroken voor het hoogst geregistreerde rendement tegenover andere zonnepanelen op de markt. Ze haalden het ruimschoots met meer dan 20 procent.

Het SunPower Maxeon zonnepaneel (SunPower Maxeon 3) haalt het hoogste rendement in de sector en produceert meer zonne-energie per vierkante meter dan traditionele zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 40 jaar.

De meeste klassieke zonnepanelen verliezen na verloop van tijd een deel van hun rendement. Dat komt door schade aan de materialen omdat ze niet sterk genoeg zijn. Dankzij de sterkte van de fotovoltaïsche cellen van Maxeon heeft SunPower een oplossing gevonden tegen het probleem.

Zo verzeker je jezelf van efficiënte zonnepanelen en bespaar je zo veel mogelijk op je elektriciteitsrekening.

De levensduur van SunPower Maxeon fotovoltaïsche panelen is 40 jaar, die van klassieke zonnepanelen is zo’n 30 à 35 jaar.

Sunpower Maxeon zonnepanelen zijn gemaakt van monokristallijne siliciumcellen. Het model behoort dan ook tot de premium categorie van het merk.

Monokristallijne zonnepanelen bieden betere prestaties dan polykristallijne zonnepanelen. Installateurs kiezen dan ook meestal voor dit type panelen. De gemiddelde prijs van monokristallijne zonnepanelen ligt tussen 200 en 400 euro.

SunPower Performance

Ook SunPower Performance zonnepanelen zijn gemaakt van hetzelfde monokristallijn silicium. Er is één verschil met de SunPower Maxeon. Dit model gebruikt geen Maxeon-cellen, maar mono-PERC-cellen.

Hierdoor leveren SunPower Performance zonnepanelen nog steeds superieure prestaties en halen ze nog steeds een hoog rendement tegenover andere zonnepanelen. Echter moeten ze wel onderdoen voor SunPower Maxeon zonnepanelen.

Dankzij het stijlvolle design van deze zonnepanelen kan je ze makkelijk op je dak plaatsen zonder de esthetiek van je woning of gebouw uit het oog te verliezen. Ze kunnen op elk type dak geplaatst worden.

Naast stijlvol zijn de SunPower Performance zonnepanelen ook erg schokbestendig. De zonnecellen zijn speciaal ontworpen om verschillende soorten schokken te weerstaan. Het verbetert de levensduur van de zonnepanelen waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

In de betrouwbaarheidstests, uitgevoerd door de DNV GL-organisatie, werden de panelen ook zeer efficiënt genoemd. De volgende vier testen werden gedaan : thermische cyclus, vochtige hitte, dynamische mechanische belasting en potentieel geïnduceerde degradatie.

Advies bij SunPower zonnepanelen

Dus, wat denk je van SunPower zonnepanelen? Het aanschaffen en gebruiken van dergelijke apparatuur is alleen maar aan te raden.

SunPower staat al jaren bekend om de kwaliteit van haar panelen. Het vermogen van de zonnepanelen van SunPower stijgt door de jaren heen. Daarnaast geniet je ook nog eens van 25 jaar garantie op hun producten. Hierdoor kan je met een gerust hart investeren in hoogwaardige panelen.

Nadelen Sunpower zonnepanelen

Al zijn er ook enkele nadelen aan SunPower zonnepanelen.

Je kan er niet rond, er is natuurlijk de aankoopprijs die aan de hoge kant ligt. De prijs is het grootste nadeel van deze zonnepanelen. Deze prijs wordt wel gerechtvaardigd door vele pluspunten en voordelen.

Voor de aanschaf van bijvoorbeeld 10 of 20 SunPower zonnepanelen kan de eindfactuur een pak duurder zijn dan bij traditionele zonnepanelen.

Gelukkig is het mogelijk je investering snel terug verdienen dankzij het grote vermogen om energie op te wekken en bespaar je op eventuele herstellings- en vervangingskosten door de kwaliteit van de materialen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
4*. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
5. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Zonnepanelen
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Zonnepanelen