Kostprijs carport met zonnepanelen

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om je op voorhand te informeren over de kostprijs van een carport met zonnepanelen. In onderstaande tabel vind je concrete prijsvoorbeelden van een standaard carport met zonnepanelen uit aluminium.

AfmetingenPrijs
2,7 x 3,5 meter1.750 euro
3,7 x 1,8 meter3.050 euro
3,7 x 3,5 meter2.150 euro

Ontvang gratis offertes

Voordelen van carport met zonnepanelen

Naast de voor de hand liggende voordelen van een carport plaatsen met zonnepanelen, zoals energiebesparend en milieuvriendelijk, biedt een carport nog tal van andere voordelen:

  • Ze bieden een ideale oriëntatie voor zonnepanelen door hun vaak platte of licht hellende daken. De panelen zijn daardoor veel minder duidelijk zichtbaar.
  • Ze zorgen voor een waardestijging van je woning door het verbeterde energielabel ten gevolge van de opgewekte zonne-energie. Het zal bijgevolg geen te grote moeite vergen om je huis later door te verkopen.
  • Je maakt verder ook aanspraak op verschillende premies.
carport zonnepanelen

Nadelen van panelen op carport

Wie voordelen zegt, zegt uiteraard ook nadelen:

  • De draagkracht van carports is niet altijd toereikend voor een zonnepanelen of PV-installatie, waardoor in sommige gevallen uitgekeken zal moeten worden naar een alternatief
  • Niet-rechte daken van carports verhinderen eveneens de plaatsing. Je kan in zo’n geval je toevlucht zoeken tot flexibele zonnepanelen
  • Als je de zonnepanelen niet in de ideale stand kan monteren, zullen ze niet het gehoopte rendement opleveren

Aandachtspunten installatie zonnepanelen op carport

Je doet er goed aan om niet halsoverkop over te gaan tot een zonnepanelen carport. Weeg eerst de – net hierboven besproken – voor- en nadelen tegen elkaar op. Daarnaast zijn er nog een aantal aandachtspunten waarmee je rekening dient te houden voor je tot plaatsing overgaat.

carport met zonnepanelen

Locatie carport

De bestaande carport moet geschikt zijn om zowel het gewicht van de geïntegreerde zonnepanelen zelf als de bijkomende ballast om ze op hun plaats te houden te kunnen dragen. Als dat niet het geval is, loop je bijvoorbeeld het risico dat de zonnepanelen gaan vliegen.

Oriëntatie zonnepanelen

Je bent bij het plaatsen van een nieuwe carport sowieso al beperkt qua opties. Daardoor is het goed mogelijk dat de plaats van je carport niet ideaal is om te combineren met zonnepanelen, bijvoorbeeld een plek die last heeft van veel schaduw en/of niet echt naar het zuiden gericht staat.

Zonnepanelen als dakbedekking van carport?

Ook hier moet je je dezelfde kanttekening maken als bij het puntje ‘Oriëntatie zonnepanelen’. Hou optimaal rekening met factoren als schaduw en zuidelijke richting.

Alternatieven: overkapping met zonnepanelen

Als je jezelf ertoe genoodzaakt ziet om je wending te nemen tot een alternatief voor zonnepanelen op een bestaande carport, behoort een overkapping met zonnepanelen of zonnepanelen op tuinhuis heel zeker tot de mogelijkheden.

Terrasoverkapping met transparante zonnepanelen

In het geval van een terrasoverkapping zijn er twee opties voorhanden: enerzijds een dichte dakbedekking en anderzijds een doorzichtige, transparante dakbedekking. Je moet voor jezelf uitmaken of je nog licht wil doorlaten of eerder een volledig verduisterend afdak verkiest.

zonnepanelen carport
 

Carport met zonnepanelen: vraag advies en vergelijk gratis offertes

om een concreter beeld te krijgen van de opties en prijzen, raden we je aan om gratis en vrijblijvend offertes op te vragen bij zonnepanelen installateurs in je beurt en zo veel mogelijk advies in te winnen. De professionals in kwestie kunnen je advies op maat geven over of het al dan niet een goed idee is om tot plaatsing over te gaan en hoeveel je er zou kunnen plaatsen. Op die manier kom je tot de deal die op je lijf geschreven is en zal je achteraf geen spijt hebben van je gemaakte keuze.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Heeft u al een zonnepanelen?
3*. Wilt u ook een laadpaal installeren?
4*. Wanneer wilt u de carport met zonnepanelen laten plaatsen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Zonnepanelen
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Zonnepanelen