Wat kost een moderne gevel?

Weet dat je in jouw zoektocht naar een moderne gevelbekleding heel wat opties hebt. Elk met hun eigen prijskaartje en voordelen. Zo zijn er de goedkope opties zoals crepi of cementatie. Of, wat denk je van de iets duurdere groengevel?

 Ontdek in onderstaande tabel de verschillende materialen en hun kostprijs per vierkante meter. Kies zo de gevelbekleding die het beste aansluit bij jouw smaak en budget.

Type gevelbekleding Richtprijzen
Stenen strips € 150 – 200 per vierkante meter
Metalen gevelbekleding € 100 – 180 per vierkante meter
Houten gevelbekleding € 120 – 250 per vierkante meter
Kunststof gevelbekleding: € 75 – 125 per vierkante meter
Cementatie € 30 – 40 per vierkante meter
Crepi € 40 – 80 per vierkante meter
Groengevel € 400 – 1.200 per vierkante meter

Het is aan te raden een professionele vakman te raadplegen voor een nauwkeurige schatting van de prijs. Een vakman kan de grootte van je woning, het soort materiaal dat je best gebruikt en de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is voor de plaatsing makkelijkbeoordelen.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio

Subsidies aanvragen

Één van de voordelen van het renoveren of het isoleren van je gevel is dat er verschillende premies en fiscale voordelen beschikbaar zijn. Zo kan je onder andere gebruikmaken van een premie specifiek voor je buitenmuur. Belangrijk om te weten is dat deze premie tot wel 50% van je investeringskosten kan bedragen met een maximum van 6000 euro voor een investeringsbedrag van maximaal 12.000 euro. Vanaf 1/1/2024 daalt het premiepercentage naar 35% met een maximum van 4200 euro. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je woning wel ouder dan 15 jaar zijn tenzij de omgevingsvergunning minstens 5 jaar geleden is goedgekeurd en de EPB-aangifte tijdig en conform de eisen is ingediend.

Een ander voordeel is het verlaagde btw-tarief van 6 % in plaats van 21 % voor gevelisolatie. Op voorwaarde dat je woning 10 jaar of ouder is en dat je samenwerkt met een erkende aannemer. Het kan je een aanzienlijke besparing opleveren.

Daarnaast zijn er lokale premies, afhankelijk van de gemeente of provincie waar je woont. Informeer je bij de bevoegde instanties in jouw gemeente om te achterhalen welke premies er beschikbaar zijn en aan welke voorwaarden je hoort te voldoen.

Het is dus zeker de moeite waard om te onderzoeken welke financiële voordelen er beschikbaar zijn voor het renoveren of isoleren van je gevel. Op die manier geniet je

Gevel met natuursteen en crepi afwerking

Wanneer kiezen voor een moderne gevel? 

Het plaatsen van een moderne gevel kan een goede keuze zijn in verschillende situaties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een moderne gevel wanneer je de uitstraling van jouw woning wil verbeteren. Met een nieuwe gevelbekleding geef je jouw woning een frisse en eigentijdse uitstraling die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

Een andere reden om te kiezen voor een moderne gevel is de bescherming tegen omgevingsinvloeden. Een moderne gevelbekleding beschermt je woning tegen regen, wind, vorst en andere weersomstandigheden. Zo verbeter je de duurzaamheid van je woning en verleng je de levensduur van je gevel.

Bovendien kan een moderne gevel helpen bij het oplossen van vochtproblemen. Als je gevel niet goed geïsoleerd is of als er scheuren of barsten in de gevel zitten, kan er vocht binnendringen in de woning. Het kan leiden tot vochtproblemen, zoals schimmelvorming en een ongezonde leefomgeving. Met een nieuwe gevelbekleding pak je deze problemen aan en verbeter je de isolatie en waterdichtheid van je woning.

Een andere factor om te overwegen bij het kiezen voor een moderne gevel is de verbetering van de EPC-waarde. De EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Door te kiezen voor een modern gevelsysteem, verbeter je de EPC-waarde van je woning en bespaar je op energiekosten.

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een moderne gevel. Wil je nu de uitstraling van je woning verbeteren, vochtproblemen aanpakken, je woning beschermen tegen de weerelementen of besparen op energiekosten. Een moderne gevelbekleding is een slimme investering voor je woning.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en offertes op maat

Wat zijn je mogelijkheden? 

Maar, welke moderne gevel kies je nu best? Ga je voor een natuurlijke uitstraling met steenstrips of een houten gevelbekleding? Of toch liever een strakke en moderne look met een metalen gevelbekleding of crepi? Elke optie heeft zijn voordelen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw woning.

 1. Gevelbekleding

Er bestaan uiteenlopende materialen om je gevel een moderne uitstraling te geven. Hieronder vind je enkele van de populairste gevelbekledingen:

 • Steenstrips: zijn dunne, lichtgewicht strips die op de gevel worden bevestigd. Ze geven je woning een natuurlijke uitstraling. Steenstrips zijn beschikbaar in verschillende kleuren en texturen. Steenstrips nemen weinig ruimte in beslag en geven tegelijk een bakstenen karakter. Ze zijn duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze ideaal zijn voor iemand die een authentiek look wil.
 • Houten gevelbekleding: geeft je woning een warme en natuurlijke uitstraling. Ook zijn er verschillende houtsoorten en afwerkingen beschikbaar. Je kan je gevel op die manier dus helemaal op je persoonlijke smaak afstemmen. Een houten gevelbekleding is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Het is wel belangrijk dat je het hout regelmatig controleert op rot of schimmel.
 • Metalen gevelbekleding: is ideaal als je voor een strakke uitstraling gaat. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en kan worden aangepast aan de vorm van je gevel. Het is tegelijk ook sterk en weersbestendig, en heeft een lange levensduur. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het kan roesten of verkleuren bij een slechte behandeling.
 • Kunststof gevelbekleding: is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en bestand tegen vocht, rot en schimmels. Daarnaast is kunststof gevelbekleding relatief goedkoop in vergelijking met metaal, steen of hout. Tot slot biedt een kunststof gevelbekleding ook goede isolatie-eigenschappen. Wat kan bijdragen tot een verbetering van de energie-efficiëntie van je woning.

2. Gevelbepleistering

Hoewel gevelbepleistering meestal als een goedkopere optie wordt beschouwd, kan het toch je woning een moderne uitstraling geven en bescherming bieden tegen verschillende weersomstandigheden. Er zijn twee methodes voor gevelbepleistering, namelijk cementeren en crepi. Hieronder vind je meer info over elke methode.

 • Cementeren: Cementeren is een manier om de gevel te beschermen en te verfraaien met een dunne laag cementwortel. Een gecementeerde gevel vereist bijna geen onderhoud. Ook is het goedkoop en bestand tegen allerlei weersinvloeden.
 • Crepi: Een andere vorm van gevelbepleistering is crepi en beschikt over enkele subtantiële voordelen ten opzichte van cementeren. Crepi is beschikbaar in een breder scala aan kleuren, waardoor je de gevel van je woning een persoonlijke en unieke uitstraling kan geven. Ook kan crepi goed gecombineerd worden met buitengevelisolatie en is het waterafstotend en dampopen.

3. Andere uitvoeringen

Als je nog steeds niet zeker bent of bovenstaande opties iets voor jou zijn, kan je zeker ook onderstaande opties in overweging nemen. 

 • gevel schilderen: Een eenvoudige manier om je gevel een frisse uitstraling te geven, is door ze te schilderen. Het biedt bescherming tegen weersomstandigheden, temperatuurveranderingen en vochtproblemen. Ook heb je een ruime keuze aan kleuren. Door het gebruik van de juiste verf kan je jouw gevel op een duurzame manier opknappen en vernieuwen.
 • Groengevel: Een groengevel is een muur die begroeid is met planten. Maar wat zijn precies de voordelen van zo’n groene gevel? Ten eerste biedt het bescherming tegen weersomstandigheden en geeft het kleur aan de omgeving. Maar dat is niet alles, groengevels dragen ook bij aan een verbeterde luchtkwaliteit en gezondheid doordat ze stofdeeltjes opvangen en zuurstof produceren. Daarnaast bevorderen ze de biodiversiteit, verlagen ze het energieverbruik door een betere regulatie van de temperatuur en verminderen ze geluidsoverlast.
Gevel combinatie van crepi en hout modern

Aandachtspunten

Bij het plaatsen van een moderne gevel zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

 1. Controleer de staat van je huidige gevel en herstel of vervang beschadigde delen voordat je begint met het plaatsen van de nieuwe gevel.
 2. Isoleer je gevel volgens de geldende normen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Houd hierbij rekening met de isolatiewaarde en plaatsingstechniek van de isolatie.
 3. Kies de juiste plaatsingstechniek en mortel afhankelijk van het type gevelsteen dat je kiest. Sommige stenen kunnen gemetseld worden, terwijl andere beter gelijmd kunnen worden met een geschikte mortel.
 4. Vermijd metselen of lijmen bij regenweer of vrieskou om de kwaliteit en hechting van de mortel niet te beïnvloeden.
 5. Zorg voor voldoende ventilatie achter de gevelbekleding om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Ventilatie is een belangrijk aandachtspunt bij gevelbekleding.

Al bij al is het plaatsen van een moderne gevel geen eenvoudige klus en vergt het de nodige kennis en expertise. Het is daarom aan te raden om een vakman in te schakelen die jou kan adviseren over de juiste materialen, technieken en uitvoering(en).

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Kom in contact met gevelspecialisten in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Welke moderne gevel kies je best?

Het kiezen van de juiste gevel is een belangrijke beslissing voor de uitstraling en bescherming van je woning. Naast persoonlijke smaak, spelen ook de mogelijkheden, de technische aspecten en het budget een rol. Het is daarom aan te raden om een vakman te raadplegen om de juiste keuze te maken.

Gevelspecialisten kunnen je adviseren over de verschillende mogelijkheden en houden tegelijk rekening met technische aspecten zoals isolatie, plaatsingstechniek en de weersomstandigheden. Zo ben je verzekerd van een gevel die niet alleen mooi oogt, maar ook duurzaam en functioneel is.

Laat je inspireren door bijzondere moderne gevels

Combinatie van crepi en steenstrips gevel

Crepi in combinatie met steenstrips is ideaal om je woning een moderne en strakke look te geven. Deze twee gevelbekledingen gaan perfect samen, omdat ze een harmonieus samenspel creëren tussen het gladde oppervlak van de crepi en de ruwere textuur van de steenstrips

een combinatie van metalen gevel en houten gevel

In bovenstaande afbeelding vinden we zowel het gebruik van hout terug als het gebruik van metaal. Deze twee gevelbekledingen zijn ideaal combineerbaar. Je verkrijgt een creatieve uitstraling!

Groengevel op basis van klimop

Deze afbeelding bewijst dat een groengevel er absoluut prachtig en authentiek kan uitzien, zonder in te boeten op de vele voordelen die het biedt. Het is werkelijk een prachtige oplossing voor wie op zoek is naar een ecologische en esthetische gevelbekleding.

Gecementeerde geel van inkom huis

Als laatste voorbeeld tonen we je nog een gecementeerde gevel. Het is een tijdloos ontwerp en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook is cementering helemaal geen dure optie, maar geeft het wel een duurzame uitstraling.

Op zoek naar moderne gevelbekleding? Stel vragen en ontvang offertes op maat

Laat je gratis en vrijblijvend adviseren door gevelexperts in jouw regio en ontvang op maat gemaakte offertes. Een vakman heeft de kennis en expertise om de verschillende materialen en technieken uit te leggen, rekening houdend met de technische aspecten en jouw budget.

Door advies op maat te vragen, krijg je ook meer inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van elk type gevelbekleding en gevelbepleistering. Bovendien kan een vakman je helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van jouw persoonlijke smaak en stijlvoorkeuren.

Kortom, het inschakelen van een vakman kan ertoe bijdragen dat je de beste keuze maakt voor jouw renovatieproject.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

+
De goedkoopste gevelbekleding is meestal crepi of schilderen. Dit hangt wel af van de grootte van de gevel en het type verf of crepi dat je kiest.

Welke soorten kunststof gevelbekleding?

+
Er zijn verschillende soorten kunststof gevelbekleding, zoals PVC, Trespa en Keralit. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit, duurzaamheid en het uiterlijk van de bekleding voordat je een keuze maakt.

Hoe kan ik mijn gevel het beste schoonmaken?

+
Om je gevel schoon te maken, kan je gebruik maken van een hogedrukreiniger, maar zorg er wel voor dat je de juiste druk gebruikt en op de juiste afstand van de gevel blijft. Je kan ook kiezen voor een gevelreinigingsmiddel of een professional inhuren.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie