Wat is een moderne badkamer?

Wat bedoelen we nu als we het hebben over een moderne badkamer? Zo’n moderne badkamer heeft een strakke uitstraling en moderne sanitaire voorzieningen. Je kan je badkamer zo modern maken als je zelf wil.

Een moderne badkamer herken je aan zijn minimalisme. Veel glas, strakke lijnen en neutrale kleuren zien we vaak terug in deze badkamer. Het is een tijdloze ruimte waar je heel lang van kan genieten. In de badkamer gaat het om het creëren van een ruimtelijk gevoel. Een groot of kleine badkamer maakt dus niet uit.

Vraag offertes aan bij vakmannen in jouw buurt om zo een beter beeld te krijgen van wat een moderne badkamer voor jouw situatie precies inhoudt.

Combineren met diverse stijlen

Een moderne badkamer kan je combineren met veel verschillende stijlen, om zo je eigen droombadkamer te creëren.

Modern en landelijk is bijvoorbeeld een prachtige combinatie. Je kan dus aan je moderne badkamer landelijke elementen toevoegen zoals houten planken of accessoires bijvoorbeeld. Het nadeel van hout is echter wel dat het uitzet bij contact met water.

Een andere mogelijke combinatie is met een industriële stijl. Je kan hiervoor zorgen door bijvoorbeeld zwarte kranen en accessoires toe te voegen aan de moderne badkamer.

Je kan ook kiezen voor een moderne badkamer met betonlook. Je kan hiervoor zorgen door te werken met meubels of tegels van betonlook of een muur van ruw beton. Zo geef je jouw badkamer een rauwe en natuurlijke uitstraling.

moderne badkamer

Wat typeert een moderne badkamer? 10 kenmerken!

Een moderne badkamer heeft een aantal kenmerken. We zetten de 10 kenmerken even op een rijtje voor jou hieronder.

1. Strakke lijnen

In een moderne badkamer vind je strakke minimalistische lijnen en vormen. Deze kan je creëren door bijvoorbeeld kranen die uit de muur komen.

Je kan er ook voor kiezen je douchekraan in te bouwen in je muur. Dit wil zeggen dat de douchekop en thermostaat los van elkaar geplaatst worden waardoor het er strak uitziet. Dit heeft ook nog vele andere voordelen. Je kan kiezen om deze thermostaat meer naar buiten te plaatsen daardoor je niet direct nat wordt. Hierbij voorkom je ook dat de thermostaat zelf heel nat wordt, waardoor deze dus minder gevoelig is aan kalkaanslag.

2. Neutrale kleuren

Rustige en neutrale kleuren geven jouw badkamer een extra moderne uitstraling. Rust en eenvoud straalt af van deze kleuren. Door neutrale kleuren te kiezen zorg je er bijkomend ook voor dat je badkamer meer ruimtelijk uitziet.

3. Moderne tegels

Tegels met een rustige maar moderne uitstraling passen perfect in jouw badkamer. Natuursteen tegels zijn een goede optie, maar je kan ook kiezen voor een keramische natuursteenlook tegel waardoor je weinig onderhoud hebt.

Algemeen geldt dat een grote tegel vaak voor een moderne uitstraling zorgt. Grote tegels zorgen er bijkomend nog eens voor dat je badkamer een veel ruimtelijkere uitstraling krijgt.

4. Warme materialen

Strakke lijnen en neutrale tinten kunnen wel eens kil overkomen. Om dit te vermijden voeg je best een aantal accessoires of elementen toe in warmere kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld houten elementen toevoegen waardoor de ruimte al een veel warmere uitstraling krijgt. Een houten meubel of houten planken aan de muur zijn vaak al genoeg om dit effect te creëren.

5. Inloopdouche

In een moderne badkamer zie je vaak een inloopdouche terugkeren. Dit betekent dat de vloer niet onderbroken wordt door een douchecabine.

Door voor een inloopdouche te kiezen creëer je automatisch het gevoel van een ruime badkamer, wat perfect past in je moderne interieur. Het gebruik van glas voegt nog extra toe aan de strakke vormgeving.

6. Vrijstaand bad

Zo’n vrijstaand bad is vaak de blikvanger in een moderne badkamer. Deze kan overal in jouw badkamer geplaatst worden en zal ervoor zorgen dat de vloer van de badkamer gewoon kan blijven doorlopen.

Je kan voor wat extra punch zorgen door dit vrijstaande bad af te werken met moderne of speciale kranen.

Grote badkamer

7. Unieke badkamermeubels

Een moderne badkamer heeft vaak unieke badkamermeubels. Momenteel zijn eiken badkamermeubels heel erg in. Deze meubels zijn elegant en stevig. Ze passen ook bij elke stijl.

Je gaat best voor een op maat gemaakt badkamermeubels. Dit oogt luxueuzer dan een gewone standaard kast.

8. Perfecte opbergruimte

Je kiest best voor een bijpassende, strakke opbergruimte. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wastafelonderkast. Een zwevend exemplaar zorgt voor open ruimte onder je badkamermeubel waardoor de ruimte groter lijkt. Je kan hierbij ook de vloer makkelijker poetsen.

9. Verlichting

De badkamerverlichting is belangrijk voor de inrichting en uitstraling van jouw badkamer. Je moet hier dan ook rekening mee houden!

Er zijn 3 soorten verlichting die je kan gebruiken in jouw badkamer: basisverlichting, taakverlichting, sfeerverlichting. We bespreken ze hieronder in meer detail.

Basisverlichting

Deze gebruik je wanneer je wil poetsen in jouw badkamer of wanneer je veel licht nodig hebt in je volledige badkamer. Dit gebruik je bijvoorbeeld om je aan te kleden en goed in de spiegel te kijken naar de kleurencombinatie die je hebt aangetrokken.

Taakverlichting

Deze gebruik je als je je make-up doet, als je je moet scheren of je lenzen moet indoen. Deze is vaak ingebouwd in je spiegel.

Sfeerverlichting

Dit is indirecte verlichting die komt van onder je meubels of bij jouw douche. Deze doe je aan als je bijvoorbeeld een ontspannend bad wil nemen.

10. Extra accessoires

Je kan er ook nog extra accessoires aan toevoegen zoals bijvoorbeeld vloerverwarming, gekleurde kranen, een ingebouwde geluidsinstallatie, …

Zo maak je jouw badkamer volledig volgens jouw wensen. Vraag via ons offerteformulier offertes aan om zo vakmannen in jouw buurt met elkaar te vergelijken.

De moderne badkamertrends van 2024

Ook dit jaar zijn er een aantal leuke, moderne badkamertrends. We sommen de trends van het moment even voor jou op in meer detail.

Trends 1: Japandi

Japandi is een minimalistische woonstijl die rust uitstraalt. Deze is gekenmerkt door een licht kleurenpalet: wit, zand- en aardetinten, crèmekleur,…

Terug naar de essentie, daar gaat het om bij deze stijl. Enkel witte elementen met hout als contrastkleur bijvoorbeeld. Een groot bad en een enkele waskom, je moet zorgen dat alles in vloeiende lijnen in elkaar overgaat.

moderne badkamer

Trends 2: Kleurrijke highlights

De tweede trend is helemaal iets anders. Met kleurrijke highlights geeft je een extra touch aan jouw badkamer. Je kan deze highlights laten doorkomen op elke plek in jouw badkamer. Kiezen voor een accentmuur, accessoires in een bepaalde kleur,… 

Deze ene kleur is daarbij de highlight van jouw badkamer. De kleur van je kraan of radiator kan hierbij een factor zijn die de doorslag geeft over welke kleur je kiest als accentkleur.

marmeren badkamer

Trends 3: Monochroom

Een monochrome badkamer is weer helemaal in. Dit wil zeggen een badkamer in één enkele tint. Je kiest hierbij voor een badkamer in een kleurenpalet waarbij kleur net lijkt te ontbreken. Je kan zo’n badkamer vergelijken met een zwart-wit foto.

Een heel serene, strakke en futuristische look creëer je zo. Je denkt misschien: ‘Dat klinkt heel saai’. Maar dat is het allesbehalve, je spanning haal je van de natuurlijke elementen die je erin stopt en door bijzondere lijnen en structuren te combineren.

Complete badkamer

Trends 4: Shiny

Als je houdt van glamour en luxe op smaakvolle wijze, is dit de moderne badkamertrend voor jou! Deze trend heeft alles te maken met details. Je kiest hierbij voor glanzende, luxe materialen zoals goud, marmer, …

Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een zwarte marmertegel met gouden aders. Deze stijl is vaak wel een tikje extravagant, tot in de kleinste details.

marmer in de badkamer

Trends 5: Loft stijl

Deze loftstijl zie je staan in vele badkamer magazines. Deze stijl zie je vaak terug in kleinere badkamers. De zwarte profielen geven vaak een industriële uitstraling. De kranen zijn een zachter metaal en meubels kunnen eventueel wel in houtkleur blijven. Vaak wordt er bij deze stijl gekozen voor grote, grijze tegels.

Kort samengevat zorgt deze stijl voor een stoere, maar verfijnde moderne badkamer.

Tadelakt badkamer

Overkoepelde trend: Duurzaamheid

Duurzaamheid is een hot topic momenteel. Duurzame meubels, sanitair en accessoires worden als maar belangrijker in de moderne samenleving. Dit heeft natuurlijk te maken met de klimaatverandering.

Er is hierdoor meer aandacht voor hoge kwaliteit unieke producten en minder interesse in massaproductie. We willen zo komen tot het bewuster genieten van duurzame materialen en een duurzamere badkamer.

3 voorbeelden van een eigentijdse badkamer

keramische moderne badkamer
Keramische badkamer
marmeren moderne badkamer
Marmeren badkamer
betonlook moderne badkamer
Betonlook badkamer

Overtuigd om je badkamer te vernieuwen? Raadpleeg badkamerspecialisten in jouw buurt

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het plaatsen van een moderne badkamer in jouw woning aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en inspiratie op te doen. Vind zo de beste optie voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Welke trends zijn er voor radiatoren in de badkamer?

+
Elektrische verwarming wint aan terrein doorheen de jaren. Radiatoren in veel kleuren en vormen zijn heel trendy. Retro, minimalistisch en multifunctioneel zijn andere mogelijkheden binnen de laatste trends. Bij deze multifunctionele radiator kan je ook jouw handdoek hierop laten drogen.

Wat zijn de badkamer trends voor tegels?

+
De tegeltrend momenteel is vooral een retrostijl. Maar ook warme houtlooktegels en mozaïektegels zijn tegenwoordig heel populair.

Waar moet je aan denken bij een nieuwe badkamer?

+
Bij een nieuwe badkamer moet je rekening houden met een heel aantal zaken:

1. Grote objecten: bad, douchecabine, meubels, toilet,…
2. Deuren moeten ver genoeg open kunnen.
3. Ramen moeten goed bereikbaar zijn voor ventilatie.
4. Genoeg stopcontacten voorzien.
5. Goede verlichten en sfeerverlichting.
6. Voldoende opbergmogelijkheden
7. Lichte kleuren om jouw badkamer groter te laten lijken.
8. Verleggen van leidingen en afvoerbuizen.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Moderne badkamer: advies en inspiratie