Badkamerrenovatie

Op zoek naar een expert in badkamer / sanitair?

Een nieuwe badkamer plaatsen? Vergelijk professionals in renovatie van uw badkamer. Van volledige inrichting tot losse badkamerelementen, ontvang een voorstel van een badkamerspecialist uit uw regio:

Vraag steeds een plaatsbezoek
Vraag elke badkamerspecialist om een bezoek ter plaatse voor ze een offerte opstellen.

Vraag meer advies
Vraag steeds advies aan meerdere experts. Zo krijgt u verschillende meningen.

Vergelijk gratis offertes
Vergelijk offertes van verschillende badkamer specialisten en vergelijk de details.
Offertes aanvragen
Ga naar: Voordelen nieuwe badkamer | Prijs badkamerrenovatie | Badkamerstijlen | FAQ 


De voordelen van een nieuwe badkamerSalle de bain : les avantagesGeef aan jouw interieur een modern tintje 

Wie droomt er niet van om zich elke ochtend klaar te maken in een prachtige nieuwe en gerenoveerde badkamer?

Om een gevoel van rust en ontspanning in je badkamer te creëren verwaarloos je de renovatie ervan dus beter niet. Laat je begeleiden en adviseren door onze ervaren badkamersspecialisten die jouw droombadkamer tot in de puntjes zullen uitwerken.

Geniet van een verminderd BTW-tarief

Voor wie renovatiewerken uitvoert in zijn badkamer biedt de Vlaamse overheid een verlaagd BTW-tarief aan van 6%! Dit is echter enkel geldig voor privé-woningen die minstens 10 jaar oud zijn en als de werken uitgevoerd worden door een erkende aannemer.

Voorkom ongelukken en bespaar op uw energiefactuur

Bij het renoveren van een verouderde badkamer speelt buiten esthetiek ook veiligheid een belangrijke rol. Zorg er dus voor dat alle veiligheidsnormen gerespecteerd worden.

Stap bijvoorbeeld al over naar milieuvriendelijkere verwarmingsketels. Dit zal naast een verzekerde veiligheid ook een mooie besparing opleveren, tot €1.000 per jaar, op uw energiefactuur. ! Badkamerrenovatie nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Wat is de prijs van een nieuwe badkamer?

De prijs voor de renovatie of de vernieuwing van een badkamer hangt uiteraard af van je wensen, maar ook van het budget dat je bereid bent uit te besteden.

Gelukkig is een nieuwe badkamer beschikbaar binnen verschillende prijsklasses. Ontdek in onderstaande tabel alvast een overzicht van de noodzakelijke badkamermeubels en hun prijs.


Badkamermeubels Prix indicatif
Enkelvoudige wastafel Tussen €30 en €800
Dubbele wastafel Tussen €80 en €1.000
Bad Tussen €50 en €400
Klassieke douche Tussen €300 en €2.000
Italiaanse douche Tussen €1.000 en €3.500
Badkamermeubel Tussen €200 en + €10.000
Handdoekenrek Tussen €150 en €1.000
Badkamerkranen Tussen €50 en €1.000
Verlichting Tussen €20 en €300Dit zijn echter louter richtprijzen en kunnen verschillen naargelang de kwaliteit van het materiaal. Je moet uiteraard ook nog rekening houden met de arbeidskosten. Wil je een gerichte prijs, dan vraag je beste een offerte aan onze erkende badkamerspecialisten.Welke badkamerstijl kiezen?

Badkamers kunnen gerenoveerd en ingericht worden naar je eigen noden en wensen. Wij geven je hieronder een overzicht van enkele populaire stijlen.


Badkamerstijl: landelijk

We gaan er geen doekjes om winden, landelijke badkamers komen iets minder frequent voor in onze samenleving. De reden hiervoor is ook dat dit type badkamer niet in elke woning past en het ook gewoon eenvoudiger in te richten is voor bv. een keuken of woonkamer. Landelijke badkamers kenmerken zich voornamelijk door:
  • Landelijke vloertegels
  • Tegels of hout voor de wanden
  • Kastjes of tafels die omgetoverd zijn tot wasmeubels
  • Warm kleurenpalet
  • Grote ramen
  • Natuurlijke materialen

Style de salle de bain : contemporaine

Wil je dat je badkamer mee is met zijn tijd? Dan is een moderne badkamer iets voor jou. Weet wel dat moderne badkamer niet tijdloos is. Binnen de 5 à 10 jaar zal een nieuwe inrichting of kleine renovatie misschien wel noodzakelijk worden. Moderne badkamers kenmerken zich vandaag de dag vooral door o.a. hun grote vloertegels, hun koperen kleuren, grote en losse wasbakken,....

Badkamerstijl: luxe

Wil je dat je badkamer luxe uitstraalt, streef dan naar glimmende materialen, zoals goud, luxe patronen, maar ook stofferingen en contrasterende zwart/wit kleuren. Let wel op dat deze luxe ook zal uitstralen op het prijskaartje.  
Woont u in een appartement of een woning waarin de badkamerruimte nogal beperkt is. Geen paniek! Onze badkamerspecialisten adviseert u over een tijdloze badkamerinrichting, voor iedere ruimte en naar ieders budget.


GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Gratis offerte aanvragen

Wenst u meer info over de renovatie van de badkamer? Wij brengt jou in contact met de beste vakmannen in jouw regio.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%.


Vergelijk en bespaar