Beton ciré gebruiken in de badkamer, wat is dat nu precies? 

Beton ciré is een wasachtig stucwerk op basis van beton. Het wordt in een dunne laag aangebracht. Het is te vergelijken met een cementlaag die je gemakkelijk zelf kan aanbrengen. Het product is zeer sterk, duurzaam en waterdicht na behandeling met onze coating. Beton ciré heeft vele toepassingen, zodat het op verschillende plaatsen kan worden gebruikt. De redenen om voor dit materiaal te kiezen zijn dan ook eindeloos.

Beton ciré vindt zijn oorsprong in de oude Griekse en Romeinse periode. Deze techniek komt uit Frankrijk. De letterlijke vertaling is “geweven beton“. Door toevoeging van speciale materialen en harsen aan het cement heeft gewaxt beton een enorme hardheid, maar ook een grote flexibiliteit. Het kan op vele manieren worden bewerkt en is ideaal voor badkamers.

Beton ciré badkamer

Wat kost beton ciré per m²? 

De kosten van beton ciré per m² hangen af van het te bedekken oppervlak, de moeilijkheidsgraad van het werk, het soort ondergrond en eventuele speciale eisen. 

Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen € 45 en € 140 per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing. 

Voor het hele project kan je een prijs tussen € 1000 en € 7000 verwachten, afhankelijk van de gehele oppervlakte. De gemiddelde kosten liggen rond de € 3000. 

Op zoek naar een specialist?Vraag hier je offertes!

De voordelen en nadelen op een rij 

Voordelen 

 • Water-, olie- en krasbestendig: dankzij een beschermende laag is de beton ciré waterdicht en bestand tegen vet, vuil en krassen. Bovendien is deze pleister ook sterk en duurzaam.
 • Onderhoudsvriendelijk: beton ciré is naadloos en heeft dus geen voegen. Hierdoor is deze betonstuc vrijwel onderhoudsvrij. Ook is deze afwerklaag zeer glad en gemakkelijk te reinigen. 
 • Vele toepassingen en mogelijkheden: gewaxt beton is geschikt voor alle ruimtes, of ze nu vochtig zijn of niet. Je kan deze afwerking dus laten aanbrengen in de badkamer en keuken, maar ook op een terras. Het kan op elke ondergrond worden aangebracht, zolang deze vormvast en vlak is zoals natuursteen of pleisterwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan beton ciré ook met vele kleuren mengen. Beton ciré is trouwens ook geschikt voor vloerverwarming.

Nadelen 

 • Lange productietijd: een gewaxte betonvloer bestaat uit 5 lagen. Er wordt elke dag een laag gebracht. Dit betekent dat je 5 werkdagen nodig hebt om jouw gewaxte betonvloer te plaatsen. Als je voldoende tijd hebt is dit natuurlijk geen probleem. 
 • Niet geschikt voor douchevloer: het gewaxte beton zelf is niet waterdicht, maar de epoxy primer en lak toplaag wel. Als je een scherp voorwerp op de vloer laat vallen, kan dat de laklaag en de epoxy beschadigen. Daardoor kan water onder de primer lekken en lekkage in de badkamer veroorzaken. 
 • Duur: beton ciré is duurder dan andere tegels die je kan plaatsen op je wanden en vloer. Dit komt omdat het heel tijdrovend is. 
beton ciré

Andere toepassingen 

Beton ciré kan je aanbrengen op vloeren, muren, trappen, meubels en veel meer. Bovendien is het gebruik van dit elegante pleistermateriaal niet beperkt tot een specifieke ruimte. Een kort overzicht van alle mogelijkheden per ruimte:

 1. Badkamer

De badkamer leent zich uitstekend voor een betonlook. Het is niet alleen elegant, maar ook zeer hygiënisch en volledig waterdicht. Een vloer, wastafel of muur in beton ciré? Alles is mogelijk! 

Zelfs het kleinste kamertje kan volledig worden bedekt met beton ciré. De toiletrolhouder, borstelhouder en spoelknop kunnen allemaal in de muur worden geïntegreerd. Praktisch, netjes en trendy. 

 1. Keuken 

Wat dacht je van een keuken met beton ciré? Er zijn vele mogelijkheden: een keukenvloer, een keukenwand, een werkblad of een spoelbak. Dankzij de stevige en esthetische pleisterlaag kan je in stijl en zonder zorgen koken. Bovendien kan je de beton ciré in jouw keuken heel gemakkelijk schoonmaken.

 1. Slaapkamer 

Beton ciré is ook perfect in de slaapkamer. Bovendien werkt de industriële look rustgevend. De beton ciré-look is dus niet alleen mooi, maar ook bevorderlijk voor je nachtrust.

 1. Woonkamer 

Met beton ciré kan je een woonkamer volledig aanpassen aan jouw stijl. De verschillende texturen, glansgraden en kleuren maken beton ciré een uitstekende keuze.

 1. Terras 

Droom je van een terras of buitenruimte van beton ciré? Dankzij een speciale, beschermende coating tast het weer de was niet aan.

beton ciré in de badkamer met houten accessoires

Waarom zou je kiezen voor betonlook? 

Er zijn heel wat redenen waarom je zou kunnen kiezen voor gestuct gewaxt beton. Beton ciré heeft een elegante en moderne uitstraling. Het is waterdicht, duurzaam en heel hygiënisch. Daardoor past het ook in vele ruimtes binnen je woning. 

Beton ciré is verkrijgbaar in meerdere kleuren en kan worden aangebracht op verschillende ondergronden zoals hout, natuursteen, enzovoort.

Wat zijn alternatieven?

Naast beton ciré zijn er nog andere betonachtige afwerkingen. We sommen ze even voor je op:

 • Microcement: een coating op basis van cement, kunsthars en minerale pigmenten. Het is net zo dun als beton ciré. Microcement kost tussen € 100 tot € 135 per m² voor standaardgebruik en € 120 tot 155 per m² voor intensief gebruik, inclusief btw en plaatsing. 
 • Microbeton: dit is samengesteld uit cement en hars. Het ziet er robuuster uit en is ook dikker dan beton ciré. Dit kost tussen € 120 tot € 130 per m², inclusief btw en plaatsing. 
 • Mortex: een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Het is even hard als natuursteen en 2 tot 3 mm dik. Mortex kost tussen € 75 tot € 125 per m², inclusief btw en plaatsing. 
 • Microtopping: ook een toplaag, maar deze bestaat uit cement, kunsthars en minerale pigmenten. Net als betonpleister is microtopping zeer dun. Microtopping kost tussen € 100 tot € 155 per m², inclusief btw en plaatsing. 
 • Tadelakt: een natuurlijk product op basis van hydraulische kalk. Het materiaal is inherent waterdicht. De kostprijs van tadelakt ligt tussen de € 100 tot €140 per m², inclusief btw en plaatsing. 
 • Polyurethaan vloer: een kunststof vloer die geluid absorbeert en niet barst. Net als betonstuc is ook polyurethaan 2 à 3 mm dik. Een polyurethaan vloer kost tussen € 80 tot € 120 per m², inclusief btw en plaatsing. 
 • Cementgebonden dekvloer: dit bestaat uit cement, bindmiddelen en aggregaten. Hij is iets dikker dan beton ciré. De kostprijs ligt tussen de € 75 tot € 150 per m², inclusief btw en plaatsing. 
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Stappenplan voor aanbrengen van beton ciré op vloeren en muren

Beton ciré is een duurzame, populaire keuze voor het bekleden van je muren en/of vloeren. Beton ciré plaatsen vraagt geduld en expertise. Hieronder lichten we je even toe welke stappen er ondernomen moeten worden tijdens het plaatsen van beton ciré: 

Muren schuren

 1. Je ondergrond voorbereiden 

De eerste stap is het herstellen van eventuele schade, scheuren of gaten in de muur of vloer. Dit kan je doen met een glasvezelbewapening. Het is belangrijk dat het oppervlak vlak, schoon en vetvrij is. Uiteraard mogen er geen muurelementen of verf aanwezig zijn.

Afhankelijk van het type ondergrond moet je een geschikte primer aanbrengen zodat de ondergrond alle zuiging verliest en de beton ciré goed kan hechten.

Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld gipsbeton, keramische tegels, betontegels, cement, anhydriet, stucwerk en watervast multiplex. De belangrijkste eis voor de ondergrond is dat deze vormvast en vlak is.

 1. Beton ciré aanmaken 

Beton ciré bestaat uit verschillende componenten die je moet samenvoegen. Je hebt bijvoorbeeld een wit of grijs cementpoeder, een pigmentpoeder en een vloeibare hars. Je maakt best eerst een kleine hoeveelheid, omdat het materiaal snel uithardt.

 1. Beton ciré aanbrengen 

Beton ciré breng je steeds in twee lagen aan. De eerste laag is een kraslaag die dient als basis voor de tweede laag. Je zal deze zo dun en dekkend mogelijk aanbrengen met een afwerkspaan. Als de eerste laag met de hand droog is, kan je een tweede laag aanbrengen. Je kan het uiteindelijke effect bepalen door tijdens het aanbrengen meer of minder vegende bewegingen te maken. 

Beide lagen moeten nu volledig drogen. Dit duurt gemiddeld 24 uur.

 1. Afwerking 

Je kan nu de muur of vloer schuren met een schuurmachine, met een korrelgrootte van 120 of meer. Schuren geeft een extra effect. Vergeet niet na het schuren alle stof te verwijderen. 

Na het ontstoffen van het oppervlak moet de beton ciré geïmpregneerd worden met de bijbehorende vloeistof. Dit kan met een kwast of verfroller. Wanneer deze laag voldoende droog is, kan je de coating aanbrengen. Hierdoor wordt de beton ciré waterdicht.

betonlook in de badkamer

Praktische tips voor een correcte uitvoering 

Tip 1: Vraag hulp aan een professional voor het plaatsen van beton ciré

Beton ciré kan je zelf aanbrengen, maar het is niet zo makkelijk als je denkt. Dit is een taak die alleen mag worden uitgevoerd door gekwalificeerde vakmensen die de applicatietechniek van gewaxt betonsysteem beheersen. Deze gespecialiseerde vakmensen weten precies hoe ze de ondergrond moeten beoordelen en herstellen vooraleer de beton ciré wordt aangebracht. 

Tip 2: Plan het werk voordat je beton ciré aanbrengt 

Hoewel gewaxt beton een decoratieve coating is die het mogelijk maakt om ruimtes snel te transformeren, is het essentieel om het werk in detail te plannen voordat beton ciré wordt aangebracht. Afhankelijk van het werkproject kunnen er andere professionals bij betrokken zijn.

Tip 3: Vergeet deze essentiële hulpmiddelen voor het aanbrengen van beton ciré niet 

Niet zomaar elk gereedschap is goed voor het aanbrengen van beton ciré, maar heel specifieke hulpmiddelen die veel in de bouwsector worden gebruikt en die we hieronder even bespreken.

Het eerste wat je zal nodig hebben is bodybuilder’s tape of papier met plakband, om de plaatsen waar het gewaxte beton niet zal worden aangebracht te beschermen tegen spatten.

Een maatbeker zal ook zeker van toepassing zijn. Een maatbeker wordt gebruikt om de hoeveelheid hars of water af te meten die nodig is voor het mengsel.

Daarnaast zal je een mechanisch roerwerk met lage snelheid en dubbele spiraalstaaf nodig hebben voor het mengen van beton ciré met garanties en het verkrijgen van een homogene massa.

Een troffel, in verschillende soorten en maten, zal je ook gebruiken. Deze moet flexibel in roestvrij staal of rubber zijn. Een spatel zal je ook aan de hand moeten hebben, als steun voor de troffel. 

Wanneer het beton ciré droog zal zijn, zal je gebruik maken van een industriële stofzuiger, vlakschuurmachine, schuurhandschoen en siliciumcarbide schuurpapier om de onregelmatigheden te schuren en het ontstane stof op te zuigen. Als laatste zal je rollen gebruiken voor het aanbrengen van primers, poriëndekkende en verzegelende lakken.

beton ciré in een grote badkamer

Wil je beton ciré aanleggen in de badkamer? Vind badkamerspecialisten in je regio

Wil jij beton ciré plaatsen in jouw woning? Zoek je professionele hulp? Vraag via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes bij een specialist om beton ciré te plaatsen. Zo kan je relatief snel en eenvoudig meerdere offertes tegelijk vergelijken. Plus de beste oplossing voor jouw situatie vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Welke kleuren van beton ciré zijn er? 

+
Een van de grootste voordelen van gewaxt beton is dat je het met vele kleuren kan mengen. De keuzes zijn eindeloos. Heb je liever een felle kleur zoals azuurblauw of een warme kleur zoals zand? Het hangt allemaal af van jouw eigen smaak. 

Waarom is beton ciré zo duur? 

+
Beton ciré is naadloos, water-, kras- en slijtbestendig. Het vraagt ook weinig onderhoud. Het is ook geen makkelijke taak en is tijdrovend. 

Hoe lang blijft beton ciré mooi? 

+
Een beton ciré-vloer is een sterke en duurzame vloer. Zijn levensduur hangt af van verschillende factoren. Door agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken kan je jouw vloer beschadigen en de levensduur verkorten. Het is ook belangrijk om de coating niet te beschadigen.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Beton ciré: voordelen, toepassingen en tips