Wat is de kostprijs van een hellend dak?

Een hellend dak is een populaire keuze. Hoewel een exacte prijs moeilijk is te bepalen, krijg je via onderstaande tabel al een idee van richtprijzen voor hellende daken.

Soort dakbedekking Prijs per m²
(inclusief plaatsing en btw)
Levensduur
Kleidakpannen € 45 – 65 50 jaar of langer
Betondakpannen € 30 – 45 30 jaar of langer
Kunstleien
Natuurleien
€ 65 – 120
€ 100 – 145
Tussen de 25 en 35 jaar
75 jaar of langer
Riet € 85 – 100 40 jaar of langer
Zink € 90 100 Meer dan 100 jaar lang

Een exacte prijs voor schuine daken geven is dus niet makkelijk. Volgende factoren hebben een invloed op de prijs van een hellend dak:

  • Het materiaal voor de bedekking van het hellend dak
  • De grootte van het hellend dak
  • Welke isolatie je gebruikt
  • Of er een extra dakconstructie moet worden verwerkt: bijvoorbeeld dakvenster of dakkapel

Soorten en materialen van de dakbedekking

Er zijn verschillende uitvoeringen en verschillende soorten materialen om je hellend dak te bedekken. We sommen ze voor jou op.

1. Keramiek of beton?

Keramieken of betonnen dakpannen zijn een betrouwbare keuze voor hellende daken. Je hebt keramische dakpannen of betonnen dakpannen in verschillende vormen. Zo heb je platte dakpannen of pannen met holle rug bijvoorbeeld. Je kan zelfs de kleur kiezen.

Deze dakbedekking is goedkoop en heeft een lange levensduur. Wel wordt aangeraden om keramische pannen af te werken met een coating, als extra bescherming.

Dakpan-min.jpg

2. Dakleien

Ook dakleien zijn bekend. Je kan kiezen tussen natuurleien of kunstleien. Voor natuurleien heb je een iets hoger budget nodig. Ze hebben wel een langere levensduur dan kunstleien.

Leien daken zijn flexibel. Je kunt een heleboel vormen, ontwerpen enzovoort maken. Leien zijn ook waterdicht. Ze gaan bescherming bieden tegen slecht weer.

Dakleien-min.jpg

3. Rieten bedekking

Droom je van een natuurlijke en feeërieke look? Dan is een rieten dakbedekking wat je zoekt! Zo’n type dak zie je vaak op oude woningen.

Ook al is het mooi, het is niet het meest praktische materiaal. Een rieten bedekking heeft veel onderhoud nodig, anders kunnen insecten en algen zich snel binden. Ook moet het riet behandeld worden, om brandgevaar te vermijden.

Laat het plaatsen van een rieten dak bedekking steeds over aan een ervaren dakwerker. Aangezien het een complexe klus is, is riet niet een van de goedkoopste dakbedekkingssoorten.

Rieten-dak-min.jpg

4. Groendak

Degene die zich wilt onderscheiden van de rest, laten een groendak plaatsen op hun hellende daken. Hierbij wordt jouw schuin dak bedekt met planten, bloemen of andere vegetatiesoorten. Groendaken stralen rust en natuur uit. Ook bieden ze een goede isolatie.

Je kan wel geconfronteerd worden met onkruid bij het kiezen van dit type. Ook vraagt het redelijk veel onderhoud, om bijvoorbeeld lekken op te sporen. Bij een groendak heb je een goed onderdak nodig.

Groendak-min.jpg

5. Zink

Je kan ook jouw hellend dak afwerken met zink. Dit komt het meeste voor bij nieuwere, modernere woningen die een bijzondere dakconstructie hebben. Dit type dak is moeilijker om te onderhouden, maar heeft wel een langere levensduur.

Ook hier vraag je best hulp aan een gespecialiseerde vakman voor een correcte uitvoering.

Zink-dak-min.jpg

Jouw schuin dak isoleren

Om jouw woning efficiënt te verwarmen kan je investeren in dakisolatie. Jouw hellend dak isoleren kan je op twee manieren : vanbinnen en vanbuiten. Dit door middel van verschillende materialen en technieken. We bespreken ze kort.

Dakisolatie-min-1.jpg

Binnenuit isoleren

Wanneer hellende daken vanbinnen worden geïsoleerd, wordt het isolatiemateriaal tussen de balken en de dakconstructie geplaatst. Je kan kiezen tussen verschillende soorten dakisolatie. Het populairste is isolatie-wol. Deze is makkelijk te gebruiken en kan op maat gesneden worden. Er bestaan meerdere soorten isolatiewol: minerale wol, glaswol, rotswol of nog schapenwol.

Glaswol en rotswol zijn het goedkoopste. Schapenwol is het meest milieuvriendelijke.

Daarnaast kan je kiezen voor isolatieplaten. Ook die zijn populair en makkelijk te gebruiken. Ze zijn gemaakt uit kunstmatige schuim en zijn vochtbestendig. De drie meest voorkomende soorten isolatieplaten voor schuine daken zijn PUR, PIR en XPS.

Buitenuit isoleren

Je kan ook jouw hellend dak vanbuiten isoleren . Dit gebeurt tijdens het leggen van de dakbedekking. Dit vermijdt extra kosten. Meestal gebeurt het met isoleerplaten.

Voor een foutloze plaatsing contacteer je best een erkend dakwerker. Zo ben je zeker dat alle uitvoeringen correct gebeuren voor de isolatie van jouw hellend dak.

Waarom voor een schuindak kiezen?

Een hellend dak is erg populair. Dit komt namelijk door zijn talloze voordelen. Hier sommen we ze even voor jou op:

  • Een hellend dak is flexibel. Liever een simpele structuur of iets meer complex? Liever een rieten dakbedekking of keramische pannen? Het kan allemaal!
  • De structuur van een hellend dak laat natuurlijke ventilatie toe. Zo bespaar je tegelijkertijd ook energie. Een schuin dak is ook duurzamer. Ze hebben een langere levensverwachting.
  • Hellende daken vragen weinig onderhoud, wat kosten bespaart. Een hellend dak bespaart je ook extra bouwkosten als je zonnepanelen wilt installeren. Bij platte daken moet je extra structuren laten bouwen om de zonnepannelen te houden.
  • Hellende daken zullen bescherming bieden tegen alle weersinvloeden. Wanneer het regent, zal het water door het steile dak naar beneden lopen richting goot. Hetzelfde voor sneeuw en hagel.
  • Schuine daken breiden jouw leefruimte uit en biedt geluidsbescherming. Zo kan je onder het dak nog een extra ruimte toevoegen. Dit is veel moeilijker bij platte daken.

Vind een dakwerker voor hellende daken in jouw regio en vergelijk gratis meerdere offertes 

Een goede dakwerker vinden is niet altijd even makkelijk. Maar geen paniek, via onderstaand formulier kan je in contact komen met professionele vakmannen in jouw buurt.

Via onderstaand formulier ontvang en vergelijk je gratis vrijblijvend prijsvoorstellen. Zo krijg je snel en eenvoudig een inzicht in de huidige prijzen en kan je de beste keuzes maken voor jouw hellend dak!  

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken laten uitvoeren?
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Dakwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakwerken