Nieuwe dakpannen leggen op jouw bestaand dak, jouw oude dak renoveren, een dakkapel plaatsen of EPDM plaatsen? Dan heb je nood aan een betrouwbare dakwerker uit de regio. Daarom brengen wij jou in contact met verschillende dakwerkers uit jouw buurt. Door onderstaand formulier in te vullen kan je gratis offertes vergelijken en de perfecte dakwerker voor jouw project vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken laten uitvoeren?
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Om een nieuw dak te plaatsen doe je best beroep op een goede dakwerker. De prijs van een nieuw dak is afhankelijk van de opgelopen schade en dus ook van de omvang van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Informeer je ook vooraf wat de prijzen zijn voor dakwerken aan platte daken en hellende daken. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het een goed idee om offertes aan te vragen van verschillende dakwerkers.

Hoe de juiste dakwerker kiezen?

Zonnepanelen

Wordt de dakwerker aanbevolen op internet?

Wanneer je op zoek bent naar een dakwerker van goede kwaliteit om jouw dakwerken te laten uitvoeren, raden wij je aan de meningen van andere internetgebruikers te analyseren. Als je een bepaald aantal positieve recensies hebt, kan je er van uitgaan dat de professional een kwaliteitsdienst levert.

Biedt de dakdekker een aannemelijke offerte aan?

Hoewel sommige offertes aantrekkelijk kunnen lijken, moet je ervoor zorgen dat de offerte die je kiest in overeenstemming is met jouw situatie en budget. Aarzel niet om aanvullende informatie en een gedetailleerde lijst van de uit te voeren werkzaamheden te vragen.

Maak een lijst van jouw behoeften en kies het bedrijf dat het dichtst bij je lijst komt met een duidelijke en professionele offerte. Zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil jij prijzen vergelijken? Door bovenstaande formulier in te vullen verkrijg je 5 volledig vrijblijvend offertes.

Heeft het bedrijf een professionele verzekering en certificering?

Alle dakwerkers moeten verzekerd zijn en een vergunning hebben. Je bent beschermd door de tienjarige garantie, die professionele dakwerkers verplicht afsluiten.

Kan de dakwerker al mijn vragen beantwoorden?

Wees niet bang om te vragen naar iets wat je niet begrijpt. Als de dakbedekkingsaannemer radeloos lijkt door jouw vragen en jou geen algemene info kan geven, is er een probleem.

Een echte en betrouwbare vakman moet immers in staat zijn de werking van zijn vak op een professionele en vriendelijke manier uit te leggen. De dakwerker die je kiest moet aandacht hebben voor jouw behoeften.

Wil jij in contact komen met een professionele vakman? Door bovenstaand formulier in te vullen, kom je in contact met dakwerkers in jouw buurt en ontvang je gratis offertes.

Waarom meerdere vrijblijvend offertes aanvragen?

Correcte diagnose van jouw dak

Dak ontmossen

De soorten dakwerken kunnen zeer uiteenlopend zijn en je kan niet precies weten wat je nodig hebt zonder professioneel advies. Alleen een gespecialiseerd bedrijf kan de prijs van het werk immers nauwkeurig en eerlijk schatten. Zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Afgezien van het technische aspect van het werk, zal een vakman je beter kunnen adviseren en de toegepaste tarieven duidelijk kunnen uitleggen.

Door meerdere offertes voor dakbedekking aan te vragen bij ervaren vakmensen, krijg je duidelijke en nauwkeurige informatie over de aard en het budget van de werkzaamheden.

Wil jij op maat advies? Door bovenstaand formulier in te vullen, ontvang je vrijblijvend offertes.

Neem de tijd om dakwerken offertes te vergelijken

Wil je een nieuw dak laten plaatsen, een bestaand dak renoveren, een dakkapel plaatsen, of andere werken laten uitvoeren? Ontvang nu meerdere offertes, volledig vrijblijvend. Het aanvragen van verschillende dakbedekking offertes online duurt slechts een paar minuten.

Zodra je de offertes van de verschillende bedrijven hebt ontvangen, hoef je alleen nog maar de tijd te nemen om ze te vergelijken. Dankzij Bobex kan je tot 5 gratis en vrijblijvend offertes van dakbedekking ontvangen en de beste deal vinden

Vermijd onaangename verrassingen

Het vergelijken van offertes is de beste manier om oplichters te spotten en tijdverspilling te voorkomen. Als je een verdachte offerte ziet met grote prijsverschillen, is het waarschijnlijk oplichterij. Laat je niet misleiden door al te aantrekkelijke prijzen, waarachter vaak werk van lage kwaliteit schuilgaat.

Weeg dus de voor- en nadelen af en kies degene die het eerlijkst, het bekwaamst en het best op jouw situatie lijkt te zijn afgestemd. Door deze stap te zetten, bespaar je kostbare tijd en vermijd je vele onaangename verrassingen!

 

De verschillende soorten dakwerken

Voordat je de kosten van de dakwerken kunt inschatten, is het belangrijk om te weten welk soorten dakwerken er specifiek uitgevoerd moeten worden. Daarom nodigen wij jou uit, om één en ander in detail te bekijken.

Dakrenovatie

Als de constructie van jouw dak nog in goede staat is, hoef je niet het hele dak te renoveren. Wanneer het gaat om plaatselijke schade of slijtage, volstaat het om alleen deze specifieke plaatsen te renoveren. Voor deze kleine dakherstellingen zal je veel minder geld moeten uitgeven dan voor een volledige dakrenovatie. Daarom is het beter om onmiddellijk actie te ondernemen wanneer je merkt dat een deel van jouw dak beschadigd is, in plaats van te wachten tot de situatie erger wordt en de factuur omhoog gaat.

Wil jij je dak laten renoveren? Vul ons offerteformulier bovenaan de pagina en vergelijk meerdere dakwerken offertes.

Dakvervanging of nieuwe dak

Ben je van plan om een volledig nieuw dak te installeren? Wanneer de constructie van het dak niet meer in goede staat is, het bestaand dak zal moeten worden vervangen door een nieuw dak. Dit betekent ingrijpende dakwerken, waardoor de prijzen uiteraard zullen stijgen. Dit is echter de enige manier om een stevig nieuw dak van hoogwaardige kwaliteit te krijgen.

Naast renoveren, is het tevens mogelijk om een volledig nieuw dak op de dakconstructie van een nieuw huis te laten plaatsen. Je kan het materiaal van jouw nieuw dak zelf kiezen, zodat het dak naar jouw wensen en behoeften afgewerkt kan worden.

Wil jij jouw bestaand dak vervangen en gloednieuwe keramische dakpannen laten plaatsen? Aarzel niet meer! Vul bovenstaand formulier en verkrijg volledig vrijblijvende offertes.

Dak onderhouden

Regelmatig onderhoud van jouw dak is van essentieel belang om het voor lange tijd in goede staat te houden. Wanneer je jouw dak regelmatig schoonmaakt, zal je kleine gebreken sneller opmerken en lekken voorkomen. Door beschadigde dakpannen te vervangen, vermijd je grotere en duurdere werkzaamheden.

De onderhoudskosten van een dak zijn hoger wanneer het een hellend dak is, omdat het minder toegankelijk is dan een plat dak. Om een exacte prijs te verkrijgen, kan je bovenstaand formulier invullen. Zo verkrijg je meerdere vrijblijvend offertes en kan je prijzen vergelijken.

Ontmossing

Mos betonpannen

Het is onoverkomelijk dat er na verloop van tijd groene aanslag en mossen op jouw dak verschijnen. Dit verhoogt het risico op lekken. Een dakreiniging of dakontmossing is dan een goed idee. Er bestaan namelijk speciale behandelingen om deze aanslag en mossen te verwijderen. Na het schoonmaken kan je een bestrijdingsmiddel laten aanbrengen om het ontstaan van groene aanslag en mos zoveel mogelijk te voorkomen.

Hydrofuge of coating

Om de waterdichtheid van jouw dak te verzekeren, wordt het dak bedekt met een waterafstotend middel. Op de markt vind je verschillende soorten waterafstotende middelen, om jouw dak te beschermen en tegelijkertijd te laten ademen. Bovendien werken deze coatings ook tegen groene aanslag en mossen. Deze hydrofuge of dakcoating gebeurt steeds bij droog weer.

Ten allen tijde adviseren wij je om jouw onderhoudsproducten te kiezen op basis van het materiaal van jouw dak. Neem vervolgens ruim de tijd om dode bladeren te verwijderen en jouw dak schoon te vegen vooraleer je de producten aanbrengt. Om beschadiging aan jouw dakbedekking te voorkomen, kies je het best voor lagedrukreiniging.

Wil jij schade voorkomen op jouw dak? Via ons offerteformulier kan je volledig vrijblijvend een offerte dakwerken aanvragen.

Prijzen voor dakwerken in België

Het gemiddelde uurtarief voor een dakwerker in België ligt tussen € 40 en € 70 per uur. De prijs varieert naargelang van het soort dakwerk en andere factoren zoals de toegankelijkheid van jouw dak, het soort dak, enzovoort.

Bobex heeft de volgende vergelijkingstabellen opgesteld om je een idee te geven van de prijzen die door onze partners worden gehanteerd. Deze prijzen zijn uiteraard informatief. Indien je meer details wenst, is het raadzaam ons formulier in te vullen om gratis vrijblijvend offertes te ontvangen.

Prijzentabel per soort werk

De prijzen variëren naar gelang van het soort werk dat door onze partners wordt uitgevoerd :

Type werken Prijs per 100 m²
Reparatie en onderhoud€ 2.500 – 8.000
Gedeeltelijke vervanging dakbedekking€ 7500 – 12.000
Totale vervanging dakbedekking€ 12.000 – 40.000
Restauratie frame€ 8.000 – 15.000

Vergelijkingstabel volgens dakbedekkingsmateriaal

De prijs van dakbedekkingsmaterialen hangt voor een groot deel af van het soort dak (hellend dak of plat dak) en de verschillende materialen :

Hellend dak Prijs per m² Plat dak Prijs per m²
Natuurleien € 110 – 120 Traditionele roofing € 45 – 55
Kunstleien € 65 – 75 EPDM € 50 – 80
Keramische dakpannen € 35 – 75 PVC € 15 – 30
Betonnen dakpannen € 30 – 40 Groendak € 120 – 300
Rieten dakbedekking € 80 Dakterras € 400 – 500
Zinken dakbedekking € 80 – 125 Afgerond dak € 25 – 150

Wil jij werkzaamheden aan jouw dak laten uitvoeren? Vul het formulier bovenaan de pagina in en ontvang gratis offertes van de beste vakman in jouw buurt! Zo kan je de prijzen vergelijken en de beste deal vinden voor jouw dak.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes