Wat is een gebogen dak? 

Wie een nieuwbouw plaatst en er qua vormgeving uit wil springen, komt vaak bij een gebogen dak uit. Een gebogen dak maakt je woning uniek. Zo valt het huis op tussen de andere huizen met een zadeldak of platte daken.

Ondanks dat gebogen daken er erg modern uitzien, is het toch geen nieuwigheid. Deze bouwstijl wordt al decennia lang toegepast. Gebogen daken bij woningen is wel een nieuw verschijnsel. Tegenwoordig zijn gebogen daken hip en kom je het steeds vaker tegen bij huizen. Het esthetische aspect spreekt erg aan.

Dankzij deze speciale gebogen dakconstructie wordt er meer ruimte onder het gebogen dak gecreëerd, wat het ideaal maakt voor een extra kinderkamer, logeerkamer of zolder.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang gratis offertes voor een gebogen dak

Hoe wordt het opgebouwd?

In principe is de opbouw van een gebogen dak niet heel anders dan dat van een zadeldak of hellend dak. Het wordt niet op een andere manier geplaatst. De speciale constructie van dit soort dak is wel wat geavanceerder dan die van een hellend dak en vereist enige vakkundigheid.

De gevel afwerken en het dak waterdicht maken kan niet iedereen. Door de constante bolling van ronde daken is dat een erg lastige klus, wat tijd, precisie, concentratie en moeite kost. Wanneer dit niet correct gebeurt, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Daardoor is het aangewezen een vakman raad te plegen. Via de knop hieronder vraag je gratis en makkelijk offertes aan bij betrouwbare specialisten.

Net zoals bij platte daken, zijn er verschillende soorten dakbedekking die gebruikt worden bij gebogen daken. Er is dus genoeg keuze om een gebogen dak te plaatsen, dat bij jouw smaak en voorkeuren past. De meest voorkomende opties zijn:

  • Leien
  • Koper
  • Zink
  • Dakpannen

Wanneer je niet voor dakpannen kiest, is het zaak om voor genoeg akoestische isolatie te zorgen. Anders hoor je de regen te hard wanneer je boven onder je gebogen dak bent.

gebogen dak

Wat is de kostprijs van een gebogen dak?

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de kostprijs van een gebogen dak, voor je besluit er eentje te plaatsen. Zowel de verschillende dakbedekkingen als het gebogen dak zelf hebben hun eigen kost.

Exacte prijzen van ronde daken weten? Vraag offerte bij vakmannen en ontvang verschillende persoonlijke prijzen voor gebogen daken.

Richtprijzen van verschillende dakbedekkingen

Je kan ronde daken in verschillende bedekkingen laten bekleden. Richtprijzen van de verschillende dakbedekkingen worden per vierkante meter berekend. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de prijzen die je kan verwachten voor een gebogen dak per soort dakbedekking:

Soort dakbedekking Prijs Levensduur

Bitumenleien

€ 30 – € 40

25 jaar

Kunstleien

€ 30 – € 65

25 jaar

Bitumen

€ 30 – € 75

25 jaar

Natuurleien

€ 55 – € 199

30 jaar

Betonpannen

€ 22 – € 41

30 jaar

Overzetdak

€ 50 – € 60

30 jaar

Riet

€ 90 – € 95

35 jaar

EPDM

€ 29 – € 75

50 jaar

Groendak

€ 40 – € 75

60 jaar

Kleidakpannen

€ 32 – € 65

100+ jaar

Zink

€ 65 – € 110

125 jaar

Gemiddelde prijs voor een gebogen dak

Het is erg lastig om een richtprijs te geven voor een gebogen dak. Veel woningen zijn verschillend en er zijn eindeloos veel verschillende mogelijkheden. Daardoor is het aangeraden meerdere offertes aan te vragen voor je een beslissing neemt.

Om toch een richtprijs mee te geven: wanneer je een dakoppervlakte van 100 m² hebt en kiest voor de meest gekozen dakbedekking zink, ben je zo’n 9.000 euro kwijt.

De kans is heel groot dat jouw dak verschilt van deze richtprijs, daarom is het dan ook erg belangrijk raad te vragen bij experts met vakkennis.

Wat zijn de voordelen van gebogen daken?

Een gebogen dak biedt unieke voordelen:

  • Een erg eigentijdse en moderne uitstraling met een erg mooi esthetisch aspect, wat zorgt voor een unieke woning. Het valt op tussen andere platte daken en ‘gewone’ hellende daken.
  • Extra ruimte binnenshuis, meer dan bij hellende daken, wat een groot voordeel is.
  • Enorm veel mogelijke materialen als afwerking, zo kan je voor een aparte uitstraling gaan.

Is een bouwvergunning vereist voor een gebogen dak?

Je hebt voor het bouwen van gebogen daken een bouwvergunning nodig, aangezien het een bijzondere constructie is. Wanneer jouw plan niet bij het straatbeeld past, is er een kans dat dit geweigerd zal worden.

Vooraleer je dit aanvraagt: laat je informeren door de gemeente en door vertrouwde specialisten!

Vraag gratis offerte op maat voor gebogen daken! 

Interesse om een gebogen dak te plaatsen? Via het offerteformulier hieronder vraag je bij plaatsers van gebogen daken uit jouw regio gratis, makkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aan. Zo kan je prijzen vergelijken, verzeker je jezelf van kwalitatief materiaal en geniet je van een correcte uitvoering.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken laten uitvoeren?
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Dakwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakwerken