Lijst van de beste specialisten van dakwerken actief in Brussel

Vba dakwerken
71%
Lenniksebaan 300
B-1070 Anderlecht

Vba dakwerken is een bedrijf afkomstig uit Anderlecht. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakisolatie, Dakwerken, Isolatie.

GROUP B&S
100%
Avenue franklin roosevelt 104 bus 29
B-1330 Rixensart

GROUP B&S is een bedrijf afkomstig uit Rixensart. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakisolatie, Dakwerken, Isolatie.

LLDLS SRL
100%
Rue Albert 1er 46/8
B-7134 Leval-Trahegnies

LLDLS SRL is een bedrijf afkomstig uit Leval-Trahegnies. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakisolatie, Dakwerken, Isolatie.

Wout Huysman bvba
88%
Sint-Jorisstraat 46
B-8870 Izegem

Actief in heel Vlaanderen, onze specialisten nemen veel van jouw bouwprojecten voor hun rekening. Dakraam, dakramen, VELUX of dakwerk, niets is te ingewikkeld voor ons! Samenwerken met ons betekent de keuze van de knowhow en het geven van de voorkeur aan lokale technic … (Lees meer)

BATI EXPRESS
79%
Chaussée de Malines 455
B-1950 Kraainem

BATI EXPRESS is een bedrijf afkomstig uit Kraainem. Partner van Bobex sinds 2021, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakwerken.

C.V.S. Concept
77%
Beiaard 16,
B-1820 Steenokkerzeel

C.V.S. Concept is een bedrijf afkomstig uit Steenokkerzeel. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakisolatie, Dakwerken, Isolatie.

Société De Couverture
Lozenberg 17
1932 Zaventem

Société De Couverture is een bedrijf afkomstig uit Zaventem. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dak ontmossen, Dakwerken.

Oncea Gabriel
Nieuwelaan 8 bus 2
1853 Grimbergen

Oncea Gabriel is een bedrijf afkomstig uit Grimbergen. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakwerken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken laten uitvoeren?
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Wat valt er onder dakwerken?

Herstelling van je dak of dakrenovatie

Als je dak beschadigd of niet meer functioneel/esthetisch is, kan je het renoveren. Beschadigde daken vereisen echter niet altijd een volledige renovatie. Soms is het vervangen van bepaalde onderdelen voldoende. Dus als delen van je dak verzakken door gewicht of structurele zwakte, kan het voldoende zijn om je dak meer te ondersteunen met balken. Jouw dak hoeft niet helemaal gesloopt te worden. Als je dak beschadigd is of je wilt de stijl van jouw woning veranderen, dan kan je je dak volledig renoveren. Als je gordingen aangetast zijn door vocht of bepaalde insecten, moet je het dak vernieuwen. 

Is je dak hellend?

Het plaatsen van een nieuw dak kan op twee verschillende manieren. Je kunt het oude dak verwijderen en een nieuwe plaatsen, of je kunt ervoor kiezen om een nieuw dak met een overzetdak te plaatsen. Het laatste is een goedkopere optie, er wordt een lamellenconstructie op het oude geplaatst. Dit kan tot 24 uur duren. Overdekte daken kunnen niet op pannendaken worden geplaatst, maar wel op leien, roofing of golfplaten. Als je ervoor kiest om een nieuw dak te plaatsen, kan je kiezen uit verschillende materialen:

Renovatie van plat dak

Platte daken worden meestal afgedekt met EPDM of dak:

Je dak laten isoleren: dakisolatie

Het dak kan zowel van binnen als van buiten worden geïsoleerd. Isoleren van binnenuit is het goedkoopst, maar als je je dak gaat renoveren, is het best om van buitenaf te isoleren. Het voordeel van buiten isoleren is dat je binnen geen ruimte verliest. Je kunt het dak isoleren met isolatievlies, isolatieplaat of losse isolatie. Isolatiewol is vooral geschikt voor hellende daken. PUR-, PIR- of XPS-isolatiepanelen zijn ideaal voor hellende en platte daken. Als alternatief kan je geblazen of gespoten isolatie in losse vorm gebruiken. 

Dakramen laten plaatsen

Om meer licht in je kamer te brengen, kan je dakramen plaatsen. Door de lichtinval in een ruimte te optimaliseren, leef je duurzamer en daalt je energierekening.

Vegen van schoorsteen op je dak

Ook kan je de schoorsteen schoonmaken, wat erg belangrijk is voor de veiligheid en je gezondheid. Een schone, onderhouden dak kan brand en koolmonoxidevergiftiging voorkomen. Bij de meeste schoorstenen is het verplicht om ze jaarlijks of tweejaarlijks te laten kuisen.

Wat zijn de prijzen van dakwerken in Brussel

Hoeveel kost het herstellen van je dak (dakrenovatie)?

Als je een gloednieuw dak wilt plaatsen of jouw dak wilt renoveren, hangt de prijs die je betaalt grotendeels af van het type dak dat je verkiest. Het is aan te raden om een goede, doordachte keuze te maken als het gaat om het uiterlijk van je dak, waarbij je afweegt tussen prijs, levensduur en je persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je de richtprijzen van platte daken per soort materiaal, inclusief btw en installatie:

Hieronder vind je de richtprijzen van hellende daken per soort materiaal, inclusief btw en installatie:

Wat is de prijs van dakramen?

Hieronder vind je de prijzen voor het plaatsen van dakkoepels, dakramen en/of dakkapellen. De prijs hangt af van de exacte maat die je wilt. Hieronder vind je de richtprijzen per type dakraam:

Een dakkoepel 60x60cm kost €400 à €500.

Een dakraam 114x118cm kost gemiddeld €400.

Een dakkapel heeft een minimumprijs van € 3.000.

Prijs van dakgoten reinigen  

De meeste vakmannen die dakgoten reinigen rekenen tussen de 3 en 5 euro per meter.

Dakwerken uitvoeren: talrijke voordelen!

Functioneel en stijlvol dak

Door bepaalde weersomstandigheden krijgt jouw dak veel te verduren. Bescherm je dak tegen lekkage en schimmel door dakwerken uit te voeren. Zo zorg je er ook direct voor dat je dak er weer als nieuw uitziet. Je kan ook een volledig nieuw dak laten plaatsen die zowel functioneel als mooi is.

Financiële ondersteuning en premies

Je kunt een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor dakwerkzaamheden. Je kan financiële ondersteuning en premies krijgen als jouw dak wordt vernieuwd, gerepareerd of geïsoleerd.

Goede isolatie maakt je woning duurzamer en verlaagt de energiekosten

Door goede isolatie verliest je woning minder warmte waardoor je minder hoeft te verwarmen en te betalen. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je tussen de 400 en 650 euro per jaar. Het is dus beter voor het milieu en jouw portemonnee!

Veelgestelde vragen over dakwerken

Heb ik recht op premies bij het uitvoeren van dakwerken?

Als je bepaalde verbouwingen doet (zoals het vernieuwen van je dakramen), kun je 20% tot 30% van je factuur voor verbouwingen (exclusief btw) krijgen, maar dit hangt ook sterk af van je inkomen. Er moet echter rekening worden gehouden met enkele voorwaarden. Zo komen enkel Vlaamse woningen in aanmerking voor premies en moeten gebouwen minstens 30 jaar oud zijn. In sommige gevallen heb je ook recht op Vlaamse Verbeterpremie om bepaalde zaken aan je dak te herstellen, zoals draagconstructie, dakbedekking… Om recht te hebben op deze premie, moet je ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor deze steunmaatregel moet je een factuur betalen van minstens 2500 euro (inclusief btw) en moet je woning minstens 25 jaar oud zijn en in het Vlaams Gewest gelegen zijn. Ook als je je dak wilt isoleren, kun je een premie aanvragen. Staat Jouw woning in het Vlaams Gewest, voldoet de isolatie aan de technische eisen en is de woning voor 1 januari 2006 aangesloten op het net, dan maak je kans op een premie.

Wanneer moet ik de muurplaat laten vervangen?

Muurplaten verdelen het gewicht van het dak en bevinden zich daaronder. De balk kan rotten als er vocht in de muur sijpelt. Wanneer dit gebeurt moet je de muurplaat gedeeltelijk of volledig vernieuwd worden.

Wanneer moet ik mijn dakgoot laten reinigen?

Wanneer je goten verstopt zijn laat je best je dakgoot reinigen. Verstopte goten herken je bijvoorbeeld aan planten die in de goten groeien, of wanneer er tijdens een bui water naast de goten loopt in plaats van er doorheen.

Heb ik recht op een verlaagd BTW-tarief?

Als je het dak van een privéwoning wilt renoveren, maak je kans op een btw-tarief van 6%. Je woning moet ouder zijn dan 10 jaar en zowel de levering als de plaatsing van de materialen moet door dezelfde vakman gebeuren.

Hoe vind ik vakmannen van dakwerken in Brussel?

1. Vertel ons over jouw project

Leg je project aan ons uit via ons offerteformulier. We nemen binnen 48 uur (2 werkdagen) contact met je op om jouw project toe te lichten en je verzoek te bevestigen. 

2. Wij zoeken de beste specialisten van dakwerken in jouw buurt

We nemen contact op met de professionals van dakwerken in Brussel die het beste bij je project passen. Dan nemen zij contact met je op en geven ze je een offerte op maat! 

3. Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Onze experts zullen ter plaatse zijn om de juiste metingen te doen en je situatie te bestuderen, zodat je een offerte op maat kunt krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de prijzen van verschillende vakmannen in jouw regio te vergelijken.

Dakwerken: vind de juiste specialist in Brussel

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Dakwerken die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Dakwerken