Wat kost een dak reparatie?

Een dak herstellen in België kost gemiddeld tussen de € 350 en € 600. Dit varieert naargelang het type reparatie en de samenstelling van jouw dak. Andere factoren beïnvloeden de prijs zoals het soort dak, de staat ervan, de toegankelijkheid.

In onderstaand tabel geven we jou verschillende prijzen mee per type werkzaamheid.

Type werkzaamhedenGemiddelde prijzen
Reparatie metalen dak€ 400
Reparatie asfalt dakpannen€ 350
Reparatie houten dakpannen€ 400
Reparatie dakshingles€ 400
Reparatie leien dakVanaf € 600
Reparatie pannendak€ 400
Dak isolerenTussen € 15 en € 40 per m²

Reparatie metalen dak

Een metalen dak herstellen kost ongeveer € 400. Je moet rekening houden met een onaangepaste wijziging van de montage, alsook met de vestiging van shingles. Ook moet de waterdichtheid van de voegen gecontroleerd worden en moet de uitzetting van de materialen beoordeeld worden.

Stalen frame

Dakleien herstellen

De prijs varieert naargelang het soort dakspaan. Voor asfaltshingles die door de wind zijn weggewaaid of verkeerd zijn gespijkerd, is de prijs gemiddeld € 350. Het kan ook gebeuren dat jouw dakbedekking beschadigd is en dat jouw dakspaan vervangen dient te worden.

Voor houten shingles is de prijs gemiddeld € 400. Ze zijn kwetsbaarder dan asfaltshingles en zijn ook lichter. Daarom zal het bij sterke wind gemakkelijker wegwaaien.

Reparatie van shingledaken

Een shingle dak herstellen, komt vaak voor in België. Dit zijn zeer lichte materialen die door de wind kunnen worden weggeblazen, om nog maar te zwijgen van hun zeer korte levensduur. De prijs schommelt dus rond de € 400.

Mosvorming dakshingles

Reparatie leien dak

Voor defecte of gebarsten leien begint de prijs bij € 600. De prijs wordt beïnvloedt door de ernst van de schade. De kosten variëren dus uiteraard naargelang het type leisteen. Leien daken zijn moeilijk te repareren, dus aarzel niet om een vakman in te schakelen!

Reparatie pannendak

Zo’n dak herstellen bedraagt gemiddeld € 400. De prijs varieert dan naargelang het materiaal van jouw dakpannen, de oppervlakte van het te herstellen dak, maar ook de toegankelijkheid van je dak.

Dakpannen herstellen op een hellend dak zal meer kosten dan op een plat dak.

Wat is het uurtarief van een dakdekker?

Het uurtarief van een dakdekker is gemiddeld € 25 tot € 35 per uur, exclusief materiaal en BTW.

Arbeid maakt het grootste deel uit van de kosten van een dakreparatie. De prijs van een dakdekker kan echter verlaagd worden naarmate het aantal klussen toeneemt. Een plat dak renoveren zal minder duur zijn dan een hellend dak, aangezien het makkelijker bereikbaar is.

Welke soorten dakreparaties zijn er?

Verschillende problemen met dakbedekking kunnen zich voordoen als gevolg van slijtage en de omgeving, zowel op hellende daken als platte daken.

Lekkage aan het dak

Soms zijn er problemen met daklekkage, zoals gebroken dakpannen of een lekkende schoorsteen. Als jouw dak in slechte staat is of aangetast is door mos, is een volledige renovatie nodig. Als je geen vocht en schimmel in jouw huis wilt hebben, moet je een van onze partners bellen zodra je problemen met jouw dak opmerkt. Laat je dakoppervlak na stormschade daarom altijd inspecteren op andere beschadigingen of zwakke plekken.

Blaren dak

Reparatie dakconstructie

Over het algemeen veroorzaakt het weer een verzakking van de dakconstructie, wat zijn weerslag heeft op de onderdelen van het dak, waaronder de dwarsbalken en de draagbalken. Heb je al gedacht aan een compleet nieuw dak? Tijdens zijn bezoek zal de deskundige nagaan of jouw dakstructuur nog in goede staat is.

Reparaties dakbedekking

Als jouw oude dakbedekking meer dan 25 jaar oud is, voorzie je best een nieuwe dakbedekking. Je hebt de volgende opties:

  • Mechanische tegels: kunnen over shingles worden gelegd.
  • Voor leisteen of terracotta tegels: het werk is zwaarder en vereist meerdere dagen werk.
  • Voor een zinken dak: het is noodzakelijk te controleren op mogelijke lekken.

Dakgoten repareren

Als jouw dakgoot een eenvoudige verstopping heeft, volstaat een eenvoudige reiniging van dakgoten en dakranden of een kleine dakreparatie zonder grote werken. In principe helpt de goot om waterinfiltratie te voorkomen. Een PVC dakgoot dient vervangen te worden, terwijl een koperen, zinken of stalen dakgoot afgedicht kan worden.

Schade plat dak

Wat veroorzaakt dakschade?

Vraag je jezelf af waarom jouw dak gerepareerd moet worden? Vaak wordt de schade aan jouw dak veroorzaakt door de natuur, maar soms kan het ook te wijten zijn aan slecht vakmanschap.

Jouw dak laat je best herstellen door de beste vakmannen in jouw buurt. Ontvang nu gratis offertes van verschillende vakmannen door op onderstaande knop te drukken.

Het weer

Jouw metalen fittingen of buizen kunnen bliksem aantrekken naar jouw dak. Bliksem kan schade aan jouw dak veroorzaken. Regenwater kan aanzienlijke schade veroorzaken, omdat het in het dak en de dakspanen boven de dakgoot kan sijpelen.

Een sterke wind kan ook een oorzaak zijn, want hoe sterker hij is, hoe meer hij de regen zijwaarts blaast. Hierdoor kan de regen via jouw dak je huis binnenkomen. Een sterke wind kan ook puin meevoeren en jouw dak beschadigen. Een oud dak loopt meer kans op schade, vooral bij slecht weer.

Vegetatie

Mosvorming door bomen of microscopische cellen, die door de wind worden meegevoerd, kunnen schade aan jouw dak veroorzaken. Mos groeit tussen de tegels, waardoor ze verschuiven en er water kan binnensijpelen.

Mos houdt ook dode bladeren vast en deze kunnen jouw dakgoten verstoppen, waardoor ze verslechteren. Takken kunnen ook jouw dakgoten verstoppen en zo een overstroming veroorzaken.

Slechte kwaliteit

Dakpannen van slechte kwaliteit zijn meestal de grootste boosdoeners bij de aantasting van jouw dak. Dat hangt grotendeels af van de levensduur van het materiaal waarmee er gewerkt wordt. Een dak dat slecht geïnstalleerd is, zal waarschijnlijk snel afbreken. Een falend gootstuk is bijvoorbeeld het gevolg van een onjuiste installatie. Een epdm reparatiekit zal geen traditionele roofing herstellen.

Bij het inspecteren van jouw dak, kan een professionele dakwerker jou overtuigen om een verzekeringspolis te nemen die je gedurende 10 jaar tegen gebreken beschermt.

Slecht onderhoud

Vergeet niet jouw dak regelmatig te inspecteren. Blaren of ringen hebben een aanzienlijke invloed op de waterdichtheid van jouw dak. Het is belangrijk te weten dat een slecht dak een ernstige invloed heeft op de thermische isolatie van jouw dak en zolder. Slechte isolatie van jouw dak kan de oorzaak zijn van infiltraties of verouderde materialen.

Hoe belangrijk is onderhoud?

Onvoldoende reiniging kan enorme schade aan jouw dak veroorzaken. Een onopgemerkt daklek kan jouw dakstructuur beschadigen. Door jouw dak te reinigen, verzeker je de duurzaamheid ervan. Het is de veiligste manier om de isolerende kwaliteiten van jouw dak te behouden. Een goed onderhouden dak speelt ook een rol in het verminderen van jouw energieverbruik. Het voorkomt warmteverlies.

Dakwerker

Het verschil tussen reparatie en renovatie?

Dakreparaties worden gewoonlijk om de 10 jaar uitgevoerd. Als er mos aanwezig is, kan de dakdekker jouw dak herstellen door een geschikte behandeling toe te passen om te voorkomen dat het op jouw dak groeit.

Ook kunnen de dakwerkers een waterdichte dakpasta of vloeibare coating toepassen op jouw platte dak. Als jouw dak grote schade vertoont, moet je jouw dak volledig laten herstellen.

Dakwerker nodig? Ontvang gratis offertes!

Wil je betrouwbare dienstverleners om jouw dak te laten herstellen? Bobex brengt professionele bedrijven samen om je te helpen. Je hoeft alleen maar jouw project in te dienen en het platform zal je de beste match aanbieden. Geïnteresseerde dakdekkers nemen contact met je op en stellen vrijblijvend offertes op maat op voor jouw dakrenovatiewerkzaamheden, ook een kleine dakherstelling.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken laten uitvoeren?
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Dakwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakwerken