Wat kosten dakpannen per m²?

Gemiddeld kosten keramische dakpannen tussen de 45 tot 60 euro per m². De prijs voor een dakrenovatie, of het plaatsen van dakpannen, hangt af van de dakbedekking die u verkiest.

In België is een pannendak de populairste keuze als dakbedekking voor een hellend dak. Dit is omdat dakpannen snel geplaatst kunnen worden en lang meegaan.

Als u dakpannen kiest als dakbedekking, dan wordt de prijs bepaald door de soort dakpannen. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen voor betonnen, keramische dakpannen, stalen en aluminium dakpanplaten per vierkante meter. In de laatste kolom ziet u hoe lang de dakpannen meegaan.

Vraag advies en vergelijk dakpannen

Soorten dakpannenPrijs dakpannen per m²Levensduur
Betonnen dakpannen€ 26 – € 36 (excl. btw)30 jaar
Kleidakpannen (keramische dakpannen)€ 35 – € 65 (excl. btw)50 à 100 jaar
Stalen dakpanplaten€ 10 – € 1815 à 20 jaar
Aluminium dakpanplaten€ 25 – € 7015 à 20 jaar
Dakpannen prijs

Prijs sneldekpannen of betonnen dakpannen

De kostprijs voor betonnen pannen bedraagt gemiddeld tussen de € 26 en € 36 per vierkante meter (excl. btw). Betonnen dakpannen of sneldekpannen zijn minder duur dan keramische pannen en worden daarom zeer vaak gekozen. De betonnen dakpan is verkrijgbaar in gegolfde of vlakke vorm en kan een zijdelingse of kopsluiting hebben.

De dakpannen kunnen voorzien worden van een speciale beschermlaag, waardoor er minder snel mosgroei zal voorkomen. Dit zal ervoor zorgen dat de dakpan een langere levensduur heeft. Betonnen pannen zijn ook goed bestand tegen UV-stralen..

Wat zijn keramische dakpannen

Keramische dakpannen of kleidakpannen zijn in vlakke of gegolfde vorm verkrijgbaar. U kan kiezen tussen grote of kleinere panelen. Indien u voor de grotere dakpannen opteert, dan zal u minder moeten betalen, aangezien die sneller geplaatst kunnen worden.

Er zijn keramische pannen beschikbaar die uw dak beschermen tegen mos of algen, die meer zullen kosten dan dakpannen zonder zo’n glazuurlaag.

Daarnaast kan ook de kleur die u kiest de prijs verhogen. De kleidakpannen verliezen zelden hun kleur en zijn heel duurzaam. Ze hebben een lange levensduur van 50 tot 100 jaar.

Keramische dakpannen prijs

De prijs voor keramische dakpannen is gemiddeld € 35 tot € 65 per m² (excl. btw). De kostprijs voor een keramische dakpan hangt af van de kleur, de beschermingslaag en de grootte.

Keramische dakpannen

Prijs stalen of aluminium dakpanplaten

Naast betonnen dakpannen en keramische dakpannen, kunt u ook dakpanplaten uit staal of aluminium laten plaatsen. Dit is een goedkoper alternatief dan losse dakpannen. De dakpanplaten worden daarom vaak gekozen voor tuinhuizen. Ze hebben wel een minder lange levensduur dan keramische dakpannen (15 tot 20 jaar).

Prijs dakpanplaten

Stalen dakpanplaten kosten tussen € 10 en € 18 per vierkante meter. Aluminium dakpanplaten kosten tussen € 25 en € 70 per m².

Vergelijk tot 5 gratis offertes voor dakpannen

Soort dakpannen (vorm)

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten dakpannen: holle dakpannen en platte dakpannen. Welke de beste keuze is, hangt af van de hellingsgraad van uw dak.

Bij tegellpannen moet de hellingsgraad bijvoorbeeld minstens 35 graden bedragen. Zacht golvende dakpannen kunnen gelegd worden als uw dakhelling 20 tot 25 graden is.

Holle dakpannen

Er zijn drie soorten holle dakpannen:

  • Holle pannen zonder sluiting: geschikt voor daken met hellingsgraad van minimum 25 graden.
  • Holle dakpan met sluiting: bruikbaar voor daken met hellingsgraad tussen 22 en 25 graden.
  • Pannen met lichte golving: kunnen op licht hellend dak (20 graden) geplaatst worden.

Platte dakpannen

Als het aankomt op platte dakpannen, zijn er ook drie soorten:

  • Platte dakpannen met ribben en sluitingen: hebben een centrale rib die voor stevigheid zorgt. Kan geplaatst worden op een dak met een hellingsgraad van minimum 25 graden.
  • Platte dakpan met sluiting: kan geplaatst worden op een dak met hellingsgraad tussen de 24 en 35 graden.
  • Tegelpannen (leipannen): kan geplaatst worden op steile daken met een minimum hellingsgraad van 35 graden.

Nieuwe dakpannen plaatsen? Vergelijk offertes

Wilt u nieuwe dakpannen plaatsen, of oude dakpannen vervangen? Dan is het slim om eerst offertes te vergelijken. Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen en installateurs vergelijken. Deze service is gratis.

Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken uit te voeren
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakwerken