Waterbestendige platen in de badkamer: van douchepanelen tot wand en plafond

Met waterdichte platen kun je jouw badkamer er weer helemaal als nieuw doen uitzien. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en afwerkingen. Doorgaans bestaan de platen of panelen uit kunststof. Ze zijn budgetvriendelijk, waterdicht, en erg eenvoudig te plaatsen

Waar je met tegels op termijn altijd te maken krijgt met doorsijpelend water en schimmelvorming hoef je daar met waterdichte panelen niet mee in te zitten. Door de platen naadloos te monteren kan het water niet langer insijpelen. Ideaal voor een vochtige ruimte zoals de badkamer!

Waterdichte platen zijn een populaire keuze voor nieuwe of gerenoveerde badkamers. Je kunt ze gebruiken voor het bekleden van zowel de vloer als de wanden of het plafond van je badkamer. Hieronder ontdek je meer over de verschillende toepassingen van dit materiaal.

Kunnen wandpanelen over tegels?

Waterdichte platen plaatsen is erg eenvoudig. Je kunt de platen over zowat elke ondergrond monteren. Nieuwe, waterdichte wand- of vloerpanelen installeer je probleemloos over oude tegels heen. Er zijn dus geen vervelende breek- of sloopwerken nodig!

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Stel je vragen aan badkamerspecialisten in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Wat zijn de voordelen van waterdichte platen als wandbekleding in de badkamer? 

Waarom zou je kiezen voor waterdichte vloer-, plafond- of wandpanelen in je badkamer?

Voordeel 1: Naadloze afwerking

Waar je met tegels constant in strijd bent met kalkaanslag en schimmelvorming tussen de voegen, hoef je daar bij wand- en vloerplaten geen zorgen om maken. Door de vloer- of wandpanelen naadloos te monteren zijn er immers geen voegen. Bovendien zorgt zo’n naadloze afwerking van de badkamer ook voor een strakke uitstraling.

Voordeel 2: Goedkope optie

Wanden en vloeren bekleden met bijvoorbeeld tegels, nieuw stucwerk of hout kan erg prijzig zijn. In vergelijking met andere materialen zijn waterdichte platen erg budgetvriendelijk. De kosten liggen gemiddeld tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter. De eenvoudige installatie maakt ook dat de plaatsingskosten laag blijven.

Voordeel 3: Onderhoudsvriendelijk

Waterdichte vloer- of wandpanelen kunnen naadloos gemonteerd worden. Je hoeft dus niet in te zitten met het proper houden van de voegen, wat met een tegelmuur bijvoorbeeld wel het geval is. De kunststof platen zelf kun je bovendien enorm gemakkelijk onderhouden. De meeste reinigingsproducten zijn geschikt voor het reinigen van kunststof platen.

Voordeel 4: Geluidsdempend en rustgevend

Kunststof panelen zijn geluiddempend. Je hebt dus geen last van huisgenoten die ’s morgens vroeg of net in het holst van de nacht onder de douche staan!

Voordeel 5: Ruime keuze

Waterdichte platen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en afwerkingen. Er is voor elke badkamer en voor elk interieur een geschikte plaat te vinden. Van panelen in neutrale of net opvallende kleuren tot platen met hout- of marmerlook. Er is voor elk wat wils!

Op zoek naar een specialist?Vind de juiste vakman in jouw regio en vergelijk offertes

Wat voor waterdichte plaat op de muur, vloer of het plafond in de badkamer?

Er zijn verschillende materialen waaruit waterdichte badkamerplaten vervaardigd worden. Hieronder vind je een overzicht met de meest voorkomende materialen:

1. Solid Surface panelen

Solid Surface (ook wel Corian genoemd) is een erg populair materiaal voor gebruik in badkamers. Het is een wat prijziger materiaal, maar het geeft je badkamer een stijlvolle, luxueuze uitstraling.

Solid Surface panelen bestaan uit natuurmineralen en harsen, eventueel gemengd met kleurpigmenten naar wens. Het materiaal is kleurvast, vrij van poriën en volledig waterdicht.

solid surface panelen voor in de badkame

2. Acrylplaten

Acryl is budget- en uitermate onderhoudsvriendelijk. Het materiaal verkleurt niet, is bestand tegen krassen, en gaat erg lang mee. Acrylplaten kun je ook perfect gebruiken om bijvoorbeeld je inloopdouche af te scheiden van de rest van de badkamer.

acrylplaten als wandbekleding in de badkamer

3. Pvc panelen

Net als acryl panelen zijn pvc panelen erg budgetvriendelijk. De panelen zijn vaak voorzien van een handig tand- en groefsysteem, waardoor het plaatsen erg vlot verloopt. Pvc onderhouden is bovendien kinderspel!

pvc panelen

Meer info en advies op maat nodig? Stel je vraag en ontvang gratis offertes

Op zoek naar een vakspecialist voor het monteren van waterdichte wandplaten in je badkamer? Vul snel onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes en advies op maat. Zo kom je in contact met badkamerspecialisten in jouw regio en kun je prijzen vergelijken om de kosten te drukken!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterdichte platen badkamer: wat zijn de voordelen?