Wil je een dubbele inloopdouche of douchecabine installeren in je badkamer?

Een dubbele douche maakt het mogelijk om samen te douchen, zonder dat iemand in de kou moet staan wachten tot de ander klaar is. Een dubbele douchecabine of inloopdouche is niet enkel ruim genoeg om gezellig samen te douchen, maar beschikt ook over twee douchekoppen. Zo gaat het douchen vlotter en comfortabeler.

Een dubbele douche zorgt voor dubbel genot en wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Niet enkel je partner, maar bijvoorbeeld ook je kleine kinderen kunnen gezellig mee de douche in. Erg praktisch op een hectische ochtend, en ontzettend gezellig op een rustige avond

moderne dubbele douche

Afmetingen en afstand: hoeveel ruimte heb je nodig voor een dubbele douche? Hoe groot moet de dubbele douche zijn?

Is het dubbele van de afmetingen van je kleine douchecabine voldoende? Helaas niet. Om comfortabel samen te douchen is het aan te raden om een dubbele douche van 170 op 100 centimeter of meer te laten installeren.

Om voldoende ruimte te garanderen in je dubbele douchecabine of inloopdouche, laat je tussen de aparte douchekranen een afstand van minstens 60 centimeter. Kun je voldoende plek vrijmaken in de badkamer? Dan is het aan te raden om een afstand van zo’n 100 centimeter tussen de douchekranen te laten. 

Tenzij je een douchecabine op maat laat maken, heb je met een inloopdouche meer keuzevrijheid. Je kunt daar de douchekranen naast of tegenover elkaar installeren, afhankelijk van je voorkeuren en de beschikbare ruimte in de badkamer. Voor ultiem comfort installeer je een dubbele douchecabine of inloopdouche van 200 op 100 centimeter

Heb je een kleinere badkamer, maar wens je toch een dubbele douche? Dan kun je kiezen voor een dubbele douchecabine of inloopdouche van 150 op 100 centimeter, het absolute minimum. Zet in dat geval de douchekranen niet te dicht bij elkaar.

Waarom een dubbele douche in de badkamer? Voordelen

Een dubbele douche biedt enkele interessante voordelen.

  • Praktisch. Of je nu ’s morgens tijd bespaart door samen met je partner te douchen, of door je kinderen snel mee onder de douche te nemen: een dubbele douche is behoorlijk praktisch.
  • Comfort. Een dubbele douche biedt dubbel comfort. Zo bespaar je ’s morgens heel wat tijd uit, zonder in te boeten op comfort. Niemand hoeft in de kou te staan bibberen tot er weer plek is onder de warme waterstralen!
  • Verschillende standen. Verkies jij een wat hardere straal, maar je partner een zachte straal? Of houdt je partner van een hete douche, terwijl het voor jou echt niet zo warm hoeft? Met twee douchekoppen hoef je geen compromissen te sluiten!
  • Luxe. Een dubbele douche maakt van je badkamer een kleine spa. Laat je een inloopdouche of douchecabine op maat installeren? Dan ontwerp je de douche volledig volgens jouw persoonlijke stijl.
  • Gezellig. Een gezellig, romantisch momentje met je partner? Met een dubbele douche is dat twee keer zo leuk. Zorg voor wat sfeerverlichting, en geen van jullie beide wilt ooit nog uit de douche stappen.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Waaraan denken bij het samenstellen van een dubbele douche?

Zoals je ziet, biedt een dubbele douchecabine of inloopdouche heel wat extra comfort. Ontzettend praktisch ook, zeker voor drukke gezinnen of koppels. Laat je zo’n dubbele douche installeren? Dan zijn er enkele dingen waar je best even bij stilstaat.

1.  Budget

Een dubbele douchecabine en een dubbele inloopdouche zijn groter en daarom ook duurder

2. Alles moet dubbel: douchegoot, kranen, afvoer… 

Een dubbele douche betekent ook dubbele voorzieningen. Een dubbele douchecabine is daar bij aanschaf al van voorzien. Installeer je een dubbele inloopdouche? Dan heb je heel wat mogelijkheden.

Hoewel je kunt kiezen voor een dubbele douche met een enkele, grote douchekop, mis je daarmee een deel van het comfort van een volwaardige dubbele douche.

Twee douchekoppen (met flexibele slang of vaste stang) en twee douchekranen, betekent dat je elk apart de temperatuur van het water en de hardheid van de douchestraal kunt regelen. 

Daarbij komt dat een eenvoudig doucheputje niet volstaat om het dubbele douchewater te verwerken. Opteer minstens voor een grote douchegoot, of zelfs voor twee douchegoten.

3. Open of gesloten dubbele douche?

Daarnaast is ook de indeling van je douche belangrijk. Een dubbele douchecabine is snel geplaatst en beschikt bij levering al over alle nodige voorzieningen. Wil je jouw dubbele douche helemaal zelf ontwerpen? Dan is een inloopdouche aan te raden.

Plaats je die inloopdouche tussen 2 muren in, eventueel met een valse wand of muurtje uit cellenbetonblokken en een douchedeur? Dan kies je voor een gesloten opstelling, en kun je de douchekoppen eenvoudig tegenover elkaar installeren.

 Komt de inloopdouche tegen een enkele muur, en plaats je eventueel een glazen afscheidingswand? Dan kies je voor een open opstelling, en zet je de douchekoppen best naast elkaar.

Voor een smallere badkamer is een gesloten opstelling aan te raden. Zo vermijd je dat spatwater de rest van de badkamer nat maakt. Een open opstelling zorgt dan weer voor een ruimtelijk gevoel in de badkamer.

4. Nieuwe aansluitingen: cv-ketel en waterdruk dubbele douche

Een gewone cv-ketel volstaat niet altijd om de juiste waterdruk en temperatuur voor een dubbele douche te voorzien. Een aparte cv-ketel, een ketel met warmteterugwinning, of kleinere douchekoppen kunnen dat probleem verhelpen.

Nu is elke badkamer anders, en bestaat de kans dat jouw cv-ketel prima in staat is om de juiste waterdruk en temperatuur te voorzien. Een vakspecialist kan de situatie in jouw woning analyseren, en geeft je advies op maat. Zo weet jij perfect waar je aan toe bent!

dubbele douche in de badkamer

Extra advies of prijzen op maat nodig? Verstuur je aanvraag en vergelijk gratis offertes

Op zoek naar een vakspecialist om jouw dubbele douche te installeren, of nood aan persoonlijk advies? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes en advies op maat. Door verschillende offertes te vergelijken, vind je heel eenvoudig het meest voordelige aanbod en de beste oplossing voor jouw badkamerrenovatie!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dubbele douche: voordelen en tips voor de perfecte badkamer