Infraroodverwarming kopen: prijs?

De prijzen voor een enkel, eenvoudig infraroodpaneel dat je zelf kunt installeren, beginnen rond de 70 euro. Kies je voor een meer geavanceerd model, geïnstalleerd door een ervaren specialist? Dan beginnen de prijzen rond de 350 euro. Voor meer complexe modellen met een eigen ontwerp kunnen de prijzen oplopen tot boven de 1.000 euro

De precieze prijs voor een infraroodverwarmer is afhankelijk van enkele factoren.

 • Type infraroodverwarmer. Een eenvoudig infrarood paneel kost zo’n 200 euro, een IR spiegelpaneel kost gemiddeld 500 euro.
 • Kwaliteit. Hoe beter de infraroodverwarming, hoe hoger de prijs.
 • Energiezuinigheid. Infraroodverwarming is erg energiezuinig. Hoe minder energie de infraroodverwarmer verbruikt, hoe hoger de prijs.
 • Grootte van de verwarming. Grotere modellen zijn doorgaans prijziger dan kleine modellen.
 • Wattage. Hoe hoger de wattage, hoe groter het oppervlak dat de infraroodverwarmer kan opwarmen.
 • Plaatsing. Ga je zelf aan de slag, of schakel je een specialist in?

Opgelet! De modellen die je online en in doe-het-zelf-zaken terugvindt, zijn vaak van lagere kwaliteit. Een van de belangrijkste redenen om te opteren voor infraroodverwarming is de energiezuinigheid. Warmtepanelen van lage kwaliteit hebben niet enkel lagere prestaties, ze verbruiken doorgaans ook meer energie dan een infrarood verwarmer van hoge kwaliteit.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Infrarood verwarming in de badkamer: wat kiezen?

Van infrarood warmtepanelen tot plafondstralers: het aanbod is enorm. 

Optie 1: Infraroodstraler badkamer

Een eerste, eenvoudige optie is een infraroodstraler of -paneel. Infraroodstraler zorgen net als conventionele radiatoren voor een aangename temperatuur, maar zijn dankzij de infraroodstraling een stuk energiezuiniger. Je geniet ook van alle andere voordelen van infraroodverwarming. Daarover lees je verder in dit artikel meer.

Let wel: je mag geen handdoeken over het infraroodpaneel hangen. De warme lucht die de infraroodstraler aanmaakt kan dan niet ontsnappen. De temperatuur loopt op, het paneel oververhit, en kan beschadigd raken.

Optie 2: Bijverwarming badkamer: infrarood handdoekradiator

Wil je die natte handdoeken toch graag over je radiator hangen? Dan is een infrarood handdoekradiator een geschikte oplossing. Infrarood handdoekradiatoren werken met carbontechnologie. De meeste modellen zijn voorzien van een beugel waar je natte handdoeken overheen kunt hangen. De infrarood warmtestralen drogen die handdoeken snel op. 

Uiteraard werkt zo’n infrarood handdoekradiator ook als bijkomende badkamerverwarming. Je geniet dus nog steeds van een aangename temperatuur in je badkamer. Twee vliegen in een klap!

Optie 3: Infraroodverwarming spiegel badkamer

Een andere aantrekkelijke optie is het infrarood spiegelpaneel. Je vindt zo’n panelen ook wel eens terug in wellnessruimtes en sauna’s.

Zo’n infraroodspiegel werkt niet enkel als verwarming, maar fungeert ook als spiegel. Met een infraroodspiegel heb je bovendien geen last meer van aangedampte spiegels in je badkamer. Er kan zich namelijk geen condensatie vormen, wat bij gewone spiegels in vochtige ruimtes vaak gebeurt. Je kunt de spiegel dus meteen gebruiken na een bad of douche. Ook is zo’n spiegel uitermate onderhoudsvriendelijk.

Welke infraroodspiegel is geschikt voor jouw badkamer? Een infraroodspiegel met een wattage van 300 Watt kan zo’n 4 vierkante meter verwarmen. Een model met een wattage van 850 Watt verwarmt gemiddeld 10 vierkante meter.

Optie 4: Infraroodpaneel badkamer plafond

Warmte langs boven? Ook een infraroodverwarmer aan het plafond behoort tot de mogelijkheden. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten en modellen. 

Zo’n infrarood plafondverwarmer zorgt voor een optimale en wijde verspreiding van de warmte. De infraroodstralen zijn neerwaarts gericht en verwarmen zo niet enkel je hele lichaam, maar ook de vloer van je badkamer. Zo vormt een infrarood plafondstraler een waardig alternatief op elektrische vloerverwarming!

Tip: Voor de meest efficiënte werking kies je voor donkere vloertegels. Die houden de warmte het best vast. 

Optie 5: Infrarood badkamerverwarming douchepaneel

Is je badkamer al voorzien van een andere verwarmingsbron, of wil je liever niet heel de badkamer verwarmen met infraroodstralen? Dan kun je kiezen voor een infrarood douchepaneel. Een van de bekendste opties is de Sunshower douche. Zo geniet je dubbel van een warme douche.

Je kunt zo’n infrarood douchepaneel laten inbouwen, of kiezen voor een opbouwmodel

Optie 6: Designmodel IR verwarming

Tot slot kun je een infraroodverwarming volledig op maat laten maken. Je kunt kiezen uit bovenstaande modellen, of je creativiteit de vrije loop geven. Gebruik je infraroodstralers als designelement, of laat ze onzichtbaar wegwerken in muren, douches of plafonds.

Je hebt steeds de optie om een (bestaand of zelf ontworpen) model naar wens te laten kleuren, of van een patroon of zelfs een foto te voorzien.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier offertes en advies!

Is infraroodverwarming geschikt voor de badkamer?

Absoluut! Een infraroodverwarming zorgt voor een optimaal klimaat in je badkamer. Zowel als hoofd- als bijverwarming zijn de verschillende soorten infrarood verwarmers uitermate geschikt.

infraroodverwarming in de badkamer

1. Voordelen

 • Warmt snel op. Infraroodstralers warmen ontzettend snel op. Na enkele seconden kun je al rekenen op een aangename warmte. Je badkamer of douche is op enkele minuten volledig opgewarmd.
 • Energiezuinig. Een infraroodstraler warmt snel op en zorgt voor een erg efficiënte manier van verwarmen. Je bespaart er dus heel wat energie mee.
 • Eenvoudige installatie. Om je infraroodstraler te installeren heb je enkel een stopcontact nodig. Leidingen voorzien is dus helemaal niet nodig. Daarmee bespaar je jezelf heel wat kap- en breekwerken!
 • Vermindert condens. De stralingswarmte van een infraroodstraler verwarmt niet de lucht, maar de vloeren en wanden van de badkamer alsook de objecten en personen in de badkamer. Precies daardoor drogen en warmen de oppervlakken van de badkamer sneller op. Zo verminder je condensvorming in de badkamer enorm.
 • Vermindert risico op schimmels.  Condensatievocht is een van de belangrijkste oorzaken van schimmelvorming. Minder condens betekent dan ook meteen dat de kans op schimmelgroei verkleint.
 • Esthetisch. Infraroodpanelen vormen een esthetische meerwaarde voor je badkamer. Of je nu kiest voor een plafondstraler, een infrarood douchepaneel, of een infrarood spiegel: je kunt je infraroodverwarming zo laten ontwerpen dat het een mooie aanvulling vormt op het interieur van je badkamer.
 • Goed voor de bloedsomloop. Infraroodlicht zou goed zijn voor de bloedsomploop.
 • Ontspannend. Infraroodlicht wordt ook in sauna’s en wellnesscentra gebruikt om de ontspanning van je spieren te stimuleren. Reumapatiënten zouden bijzonder veel baat hebben bij dat soort verwarming. 
 • Onderhoudsvriendelijk. Waar klassieke radiatoren heel wat stof doen opvliegen, heb je daar met infraroodverwarming geen last van. De panelen zijn bovendien zelf ontzettend makkelijk te onderhouden.

2. Wat zijn de nadelen van infraroodverwarming?

Wie probeert te besparen op infraroodverwarming, kan voor wat onaangename verrassingen komen te staan. De warmtepanelen en stralers die je online of in doe-het-zelfzaken kunt aanschaffen en zelf kunt installeren zijn vaak een stuk goedkoper. Vaak zijn die warmtepanelen echter van lage kwaliteit, werken ze minder efficiënt, en verbruiken ze meer energie.

Wil je jouw infraroodverwarming zo voordelig mogelijk laten installeren? Vergelijk dan verschillende offertes van ervaren installateurs. Zo vind je gegarandeerd de meest voordelige oplossing!

Hoe werkt infrarood verwarming badkamer? Capaciteit en verbruik

Hoeveel verbruikt zo’n infrarood verwarmer nu precies? Met een paneel van 600 Watt kun je een badkamer of andere ruimte van 6 vierkante meter verwarmen. Ter vergelijking: dat is opvallend lager dan het gebruik van een haardroger, die gemiddeld 1.000 tot 2.000 Watt gebruikt. Door te investeren in infraroodverwarming bespaar je dus heel wat op energiekosten.

Benieuwd welk vermogen je nodig hebt voor het verwarmen van jouw badkamer? Je mag rekenen op gemiddeld 65 tot 100 Watt per vierkante meter.

Let wel, het type paneel, waar je het installeert, en de hoogte van het plafond van je badkamer spelen ook een rol in de nodige wattage. Laat je adviseren door een verwarmingsspecialist om de beste oplossing voor jouw badkamer te vinden.

installatie van verwarming in de badkamer

Zelf of laten plaatsen? Vraag info, advies en vergelijk gratis offertes

Besparen, en je infraroodstraler zelf installeren, of investeren in een energiezuinige optie? Je vindt hieronder kort de voor- en nadelen van beide opties.

1. Je doet de installatie volledig zelf

Voor een kleine 100 euro kun je zelf een infraroodverwarming aanschaffen en installeren. Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Deze optie is aan te raden wanneer…

 • Je de infraroodstraler niet frequent wilt gebruiken.
 • Het energieverbruik niet zo van belang is.

Panelen die je zelf kunt installeren zijn goedkoper, maar minder energiezuinig en van lagere kwaliteit.

2. Je schakelt liever een professional in

De installatie van meer geavanceerde modellen vereist meer technische kennis en de nodige ervaring. Met een ervaren installateur heb je dan ook de keuze uit een ruimer scala aan infraroodstralers en -panelen.

Interesse in infraroodverwarming voor jouw badkamer, of op zoek naar een bekwaam monteur in jouw regio? Vul dan snel onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes en advies op maat. Jij hoeft enkel nog het aanbod te vergelijken, en er het interessantste aanbod uit te kiezen!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Is infrarood verwarming zuinig?

+
Infrarood verwarming is een energiezuinige manier om je badkamer te verwarmen. Het werkt door warmte direct in de omgeving te verspreiden, waardoor er geen warmte verloren gaat zoals bij conventionele verwarmingssystemen. Infraroodverwarming is dus een efficiënte en comfortabele manier om je badkamer te verwarmen.

Wat is de beste badkamerverwarming?

+
Er zijn verschillende manieren om je badkamer te verwarmen, maar infrarood verwarming biedt een aantal voordelen. Infrarood verwarming werkt door warmte rechtstreeks naar het oppervlak te sturen waar deze nodig is, waardoor de warmte efficiënt en comfortabel wordt verspreid. Dit maakt het een van de meest energiezuinige manieren om je badkamer te verwarmen.

Hoe ver straalt infrarood verwarming?

+
Infraroodverwarming straalt warmte in een cirkelpatroon, waardoor het een efficiënte manier is om je badkamer te verwarmen. Hoe ver straalt infrarood verwarming? Dit is afhankelijk van de grootte van het apparaat, maar meestal strekt de straling zich uit tot ongeveer 3 meter.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Infrarood verwarming badkamer: prijzen, soorten en voordelen