Waarom een mobiele douchecabine huren tijdens jouw verbouwing?

Een mobiele douche kan een handige oplossing zijn wanneer je je badkamer gaat verbouwen en je toch graag in je eigen huis wilt blijven douchen. De douchecabines hebben warm water en kunnen worden aangesloten op een geiser, boiler of gewone kraan. De tijdelijke douche kan zo lang blijven staan als nodig en is een handige oplossing in elke situatie.

douche huren tijdens verbouwing

De totale kostprijs van een mobiele douche-unit

De kostprijs van een mobiele douche begint vanaf 110 euro per week (exclusief btw) voor een huurperiode van meer dan 8 weken. De exacte huurprijs is afhankelijk van het aantal weken dat je de douchecabine huurt.

Voordelen van een tijdelijke douche huren tijdens de verbouwing of badkamerrenovatie

Een mobiele douche is een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor een tijdelijke badkamer tijdens de verbouwing. De mobiele douche is compleet met eigen douche, boiler, verwarming, ventilatie, bank en spiegel.

De badkamer is winterklaar en kan bijna overal worden geplaatst dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht. Aansluiting vereist alleen een toevoer van koud water en een stopcontact. De afvoer gebeurt via een afvoerbuis die aangesloten is op de riolering.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel het offerteformulier in en vind leveranciers in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Hoe werkt een mobiele douchecabine?

De tijdelijke douche kan worden aangesloten op vrijwel elke waterbron, zoals keukenkraan, gootsteenkraan, wasmachinekraan of buitenkraan. Voor de afvoer wordt een waterpomp meegeleverd die het douchewater terugpompt naar de afvoer van bijvoorbeeld de gootsteen of (vaat)wasmachine.

Warm water wordt geleverd door een zuinige warmwaterboiler die bij de tijdelijke douche wordt meegeleverd. In sommige gevallen kan de tijdelijke douche ook worden aangesloten op je eigen warmwaterbron.

Wat zijn de benodigdheden om een tijdelijke douche te huren?

Tijdelijke douchecabines kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Een erkend installateur zorgt volledig voor de montage en installatie. Enkele aandachtspunten zijn:

 • Stroomvoorziening van 230 V is nodig voor de boiler en afvoerpomp.
 • Er moet een afvoerpunt aanwezig zijn, bijvoorbeeld van de wasmachine.
 • Voor de koudwatervoorziening is een koudwaterkraan nodig, bijvoorbeeld een buitenkraan.
 • Een warmwatervoorziening is optioneel en niet verplicht. Dit kan bijvoorbeeld via een cv-ketel.

Wanneer heb je een pomp nodig?

Een pomp is bedoeld om het water van de afvoer naar een hoger punt of over een langere afstand (bijvoorbeeld 10 meter of meer) te verplaatsen. In situaties waarin er geen afvoer op de grond is of de afvoer te ver weg is, kan een pomp nodig zijn.

Wanneer heb je een boiler nodig?

Een boiler is nodig om koud water op te warmen. Zodat je een warme douche kunt nemen indien je tijdens de verbouwing of op de doucheplaats alleen een koudwateraansluiting hebt.

Hoe lang kan je douche met een boiler

Een boiler produceert doorgaans 30 tot 40 minuten warm water, naargelang de ingestelde temperatuur van het water. De temperatuur van het water in de boiler kan oplopen tot 80 graden Celsius.

Waar zet je een mobiele douchecabine tijdens de verbouwing van jouw badkamer?

Bij de renovatie van je badkamer kun je kiezen of je de mobiele douche binnen of buiten installeert.

De verschillende types

Er bestaan verschillende soorten mobiele douches, zoals de binnendouche, buitendouche of de douche met kleedkamer.

1. Binnendouche

Met deze tijdelijke douche kan je thuis blijven douchen tijdens renovaties of revalidatie. Dankzij het demonteerbare ontwerp van de cabine is er geen beperking in de doorgang en kan detijdelijke eigen douche op elke plaats worden gemonteerd. Alles wat nodig is, zoals een afvoerpomp en aan- en afvoerslangen, is meestal bij de prijs inbegrepen.

2. Buitendouche

Als je een andere oplossing zoekt om thuis te kunnen blijven douchen, is een buitendouche wellicht een goede optie. De demontabele buitendouche is volledig afgesloten en bijgevolg waterdicht. De tijdelijke douche neemt weinig ruimte in beslag en is zeer stabiel.

Omdat het een bouwpakket is, kan je hem gemakkelijk achter je huis plaatsen. Zo geniet je van meer privacy en is het zelfs mogelijk om een overkapping te plaatsen.

3. Douche met kleedkamer

Een demonteerbare douchecabine met kleedkamer is handig wanneer de douche op een privacygevoelige of moeilijk bereikbare plek wordt geplaatst. Hij kan gemakkelijk op elke plaats kan worden gemonteerd.

Afmetingen van een tijdelijke douche

De demonteerbare douchecabine, inclusief boiler, beslaat iets minder dan 2 vierkante meter. De afmetingen van de cabine zijn 215 cm hoog en 80 x 80 cm breed.

Wil je liever een complete badkamer huren?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mobiele badkamer te huren. Een tijdelijke mobiele badkamer wordt meestal gehuurd als gevolg van een verbouwing. Of als extra voorziening bij een bedrijf of evenement, om voor een bepaalde periode extra comfort te bieden wanneer normaal sanitair niet beschikbaar is.

Het huren van een mobiele badkamer is een prima oplossing om te kunnen genieten van een warme douche en om eventuele gasten van extra luxe te voorzien.

douche huren tijdens verbouwing mobiele badkamer

De voordelen van een mobiele badkamer?

Het ontwerp en de constructie van mobiele badkamers zijn gericht op intensief gebruik en eenvoudige, hygiënische reiniging, waaronder gladde wanden, antislip vinylvloeren, stevig meubilair en robuuste leidingen. De mobiele badkamers zijn gemakkelijk overal te plaatsen en hebben een eenvoudige aansluiting.

Veelgestelde vragen

Jouw douche lekt, wat nu?

Indien je de tijdelijke douche volgens de instructies hebt gemonteerd en aangesloten op de leidingen, maar toch lekkage opmerkt, kan het zijn dat een koppeling niet volledig is aangedraaid of dat een rubber dubbel is. 

Als de douche lekt bij de wanden, is het belangrijk om eerst te controleren of de pezen goed gemonteerd zijn. Houd er rekening mee dat een douche van boven naar beneden waterdicht is, en als je de douchekop in de hoek van het bad plaatst, kan het water onder de muren door spuiten.

Hoe demonteer je een mobiele douchecabine?

Als de badkamer verbouwing afgerond is, kan de tijdelijke douche worden gedemonteerd en teruggebracht. Het demonteren van de douche is eigenlijk net zo eenvoudig als het monteren. Wij raden altijd aan om deze klus met 2 personen te klaren.

Volg onderstaande stappen om de douche te demonteren:

 1. Maak de wanden en de douchebak schoon.
 2. Koppel de leidingen los (vergeet niet je waterleiding af te sluiten).
 3. Koppel de afvoerslang los.
 4. Demonteer de schroeven en pezen.
 5. Verwijder de bovenkant van de wanden (let op: de wanden zitten nu los in de bak).
 6. Verwijder de wanden van de bak.
 7. Plaats de bovenkant over de bak.
 8. Pak alles weer goed in voor transport, zodat de douche en je auto niet beschadigd raken.

Hoe sluit je jouw tijdelijke douche aan? 

De douches zijn voorzien van flexibele roestvrijstalen slangen voor het aansluiten van warm en koud water. Die slangen hebben een 1/2″ duim koppeling die je kunt aansluiten op jouw waterleiding.

Als je alleen een koudwaterleiding beschikbaar hebt, kun je een boiler huren om warm water te verkrijgen. Om water af te voeren, sluit je de afvoerslang aan op een afvoerpijp of afvoerput in de grond. Indien je geen afvoer hebt in de buurt van de douche of indien die hoger ligt dan de vloer, kan je een pomp huren om het water af te voeren.

Meer weten over mobiele douchecabines? Stel je vragen en ontvang offertes op maat

Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor badkamerrenovaties en tijdelijke douches bij verbouwingsprojecten. Het aanvragen van offertes en advies kan je helpen om beter geïnformeerd te raken over de opties en prijzen van een badkamerverbouwingen en een tijdelijke douches.

Door offertes te vergelijken kan je een weloverwogen keuze maken en de beste oplossing voor jouw situatie vinden.

Hoewel het mogelijk is om een badkamerrenovatie zelf uit te voeren, kan een professional zeker een meerwaarde bieden. Een vakman heeft de expertise, de ervaring en het juiste gereedschap om de klus nauwkeurig en veilig te realiseren. Bovendien kan een professional je adviseren over de beste opties en materialen, en eventuele problemen tijdens het renovatieproces oplossen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Douche huren tijdens verbouwing: opties, prijzen en voordelen