Mogelijkheden voor je badkamerkast

Of je nu op zoek bent naar een compacte oplossing voor je kleine badkamer of een uitgebreide kast voor je luxe badkamer, er zijn heel wat mogelijkheden beschikbaar.

Badkamerkasten zijn een belangrijk onderdeel van elke badkamer en komen dan ook in veel verschillende stijlen, materialen en groottes. Bij het kiezen van een badkamerkast is het vooral belangrijk om te overwegen welke eisen je aan de kast stelt en hoe deze het beste in je badkamer past. Hier zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

 1. De grootte van de badkamer: je overweegt best hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor een badkamerkast en hoe deze het beste in je badkamer past.
 2. Opbergbehoeften: bedenk hoeveel spullen je wilt opbergen en of je bijvoorbeeld extra opbergruimte nodig hebt voor schoonmaakartikelen of handdoeken.
 3. Stijl en ontwerp: kies een stijl en ontwerp dat bij je badkamer past en aansluit bij je persoonlijke voorkeur. Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar, van modern tot traditioneel, gesloten of open, op wanden of op pootjes.
 4. Budget: badkamerkasten kunnen in verschillende prijsklassen beschikbaar zijn, dus het is belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven en wat je kunt veroorloven.
 5. Duurzaamheid en kwaliteit: het is belangrijk om te kiezen voor een kast die gemaakt is van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen vocht en andere uitdagingen van de badkamer.

En natuurlijk is het ook goed om te bepalen wat voor materiaal en kleur je aanspreekt en of je liever een gesloten of open kast wilt hebben. Misschien kies je voor twee lage kasten naast elkaar met een topblad, waar je wat leuke spullen op kwijt kunt. Heb je hulp nodig om te beslissen welke badkamer het best bij jou past, kan je altijd beroep doen op een ervaren specialist.

Ontvang gratis offertes

Diverse stijlen voor je badkamerkast

Er bestaan ook heel wat verschillende stijlen voor badkamerkasten:

 1. Moderne stijl: badkamerkasten met een moderne stijl zijn vaak minimalistisch en strak van vorm. Ze hebben meestal een eenvoudige stijl en worden gemaakt van materialen zoals glas, roestvrij staal en hoogglans wit.
 2. Traditionele stijl: traditionele badkamerkasten zijn meestal gemaakt van hout en hebben een klassieke uitstraling. Ze hebben meestal veel opbergruimte, prachtige beslag en sierlijke pootjes.
 3. Landelijke stijl: landelijke badkamerkasten zijn geïnspireerd op de landelijke sfeer en worden vaak gemaakt van houten materialen zoals eiken, beuken of esdoorn. Ze hebben meestal ronde, robuuste vormen en worden vaak verfraaid met details als knoppen en beslag.
 4. Industriële stijl: industriële badkamerkasten zijn gemaakt van robuuste materialen zoals staal, metaal en hout en hebben een stoere uitstraling.
 5. Scandinavisch stijl: badkamerkasten in Scandinavisch stijl hebben een minimalistische en rustieke uitstraling en worden meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, beuken of essen.

De stijl die je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke smaak en de sfeer die je wilt creëren in je badkamer. Of je nu kiest voor een moderne, traditionele, landelijke, industriële of Scandinavisch stijl, zorg ervoor dat de stijl past bij de rest van je badkamer en dat je je er prettig bij voelt.

Stijlvolle badkamer met badkamerkast in industriële stijl

Soorten badkamerkasten

Nadat je hebt beslist in welke stijl je je badkamerkasten wilt, is het tijd om de verschillende soorten badkamerkasten te overlopen:

 1. Onderbouwkast: dit is een lage kast die onder een wastafel geplaatst wordt. Ze bieden extra opbergruimte en zijn ideaal voor kleinere badkamers waar je geen ruimte hebt voor een aparte kast.
 2. Kolomkast: een kolomkast is een verticale kast die vaak naast de wastafel wordt geplaatst. Ze bieden nog meer opbergruimte dan onderbouwkasten en zijn handig voor het opbergen van handdoeken, toiletartikelen en andere kleine items.
 3. Spiegelkast: een spiegelkast is een kast die boven de wastafel geplaatst wordt en tegelijkertijd ook een spiegel bevat. Ze bieden extra opbergruimte en zijn handig voor het opbergen van dagelijkse verzorgingsproducten.
 4. Badkamerkast: een badkamerkast is een vrijstaande kast die in je badkamer geplaatst kan worden. Ze bieden veel opbergruimte en zijn handig voor het opbergen van handdoeken, toiletartikelen en andere spullen.

Afhankelijk van je behoeften en de grootte van je badkamer, kun je de stijl kiezen die het beste bij je past. Of je nu kiest voor een onderbouwkast, kolomkast, hoge kast, spiegelkast of een badkamerkast, zorg ervoor dat je iets kiest dat past bij je stijl en budget en dat voldoet aan al je opbergbehoeften.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Verschillende ontwerpen

Je kan badkamerkasten ook nog onderscheiden door de verschillende ontwerpen:

 1. Wandkast: dit is een kast die je aan de wand bevestigt en die biedt veel opbergruimte voor je badkamerspulletjes. Het voordeel van een wandkast is dat hij weinig vloerruimte inneemt, en je meer opbergruimte krijgt.
 2. Smalle kast: dit is een kast die je op de grond plaatst en die perfect is voor de kleinere badkamers. Deze kasten zijn geschikt voor het opbergen van kleine items en kunnen ook als nachtkastje dienen.
 3. Hoge kast: deze kasten zijn groter dan de wand- en smalle kasten. Ze zijn handig voor het opbergen van grotere items zoals handdoeken en beddengoed. Over het algemeen hangt de hoogte van deze kasten tussen de 1,70 en 2 meter.

Al deze badkamerkasten ontwerpen zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder hout, spiegel en kunststof, zodat je een kast kunt vinden die aansluit bij je persoonlijke smaak en de stijl van je badkamer. Het is wel best om op zoek te gaan naar een kast die waterdicht is en vochtbestendig, omdat de badkamer een vochtige ruimte is.

Stijlvolle badkamer met moderne gesloten badkamerkasten

Kies je liever een open of gesloten kast?

Bij het kiezen van een badkamerkast heb je de keuze tussen een open of gesloten model. Het is belangrijk om te bepalen welk type het best bij je wensen en stijl past.

Een gesloten badkamerkast biedt veel opbergruimte en is geschikt voor mensen die willen dat hun spullen uit het zicht zijn. Deze kasten zijn meestal voorzien van deuren of laden, zodat alles wat je wilt opbergen goed beschermd is. Een gesloten kast is ideaal als je bijvoorbeeld geen rommel in je badkamer wilt zien, of als je cosmetische producten wilt beschermen tegen vocht en stof.

Een open badkamerkast is een alternatief voor een gesloten model. Deze kasten bieden niet alleen opbergruimte, maar ook een decoratieve touch. Je kunt bijvoorbeeld accessoires, handdoeken of andere spullen op een stijlvolle manier tentoonstellen. Een open badkamerkast is ideaal als je de ruimte groter wilt laten lijken, of als je spullen snel bij de hand wilt hebben.

zwevende kasten​

Meer info en ideeën nodig? Vraag advies aan badkamerspecialisten en ontvang offertes op maat

Het is belangrijk om te realiseren dat het kiezen van een badkamerkast veel invloed kan hebben op de stijl en functionaliteit van je badkamer. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen, krijg je een goed beeld van de verschillende opties en prijzen.

Dit maakt het vergelijken en beslissen makkelijker. Bovendien biedt het overleg met een vakman de mogelijkheid om advies en expertise in te winnen, en zo de beste oplossing voor jouw specifieke situatie te vinden.

Een professional kan niet alleen helpen bij het selecteren van de juiste kleuren en materialen, maar ook bij het uitvoeren van de renovatie en het installeren van de badkamerkast. Dit garandeert een kwalitatieve afwerking en een resultaat waar je jarenlang plezier van zult hebben.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Badkamerkast: wat zijn de mogelijkheden?