Hoeveel geluid maakt een mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie maakt relatief veel geluid. Dit komt door het verkeer van lucht door de leidingen. Het geluid wordt verder versterkt door het effect van de trillingen op de leidingen. Een geluidsdemper op de ventilatie kan het geluid aanzienlijk verminderen.

Wat is overspraak ventilatie?

Overspraak ventilatie is wanneer het geluid dat vanuit een andere ruimte komt, via de ventilatie wordt overgedragen naar de ruimte waar je je bevindt. Dit kan vervelend zijn, vooral als het geluid hard is of als je in een stille omgeving wilt zijn. Een geluidsdemper kan dan helpen.

ventilatierooster

Wat doet een geluidsdemper ventilatie in huis?

Een geluidsdemper is een apparaat dat het geluid van een bron dempt, denk maar aan een geluidsdemper wapen. Het wordt vaak gebruikt in geluidsapparatuur, zoals geluidsinstallaties en geluidsboxen, maar het kan ook worden gebruikt in andere apparaten, zoals computers, televisies en ventilatiesystemen.

Hoe wordt een geluidsdemper gemaakt?

Een geluidsdemper wordt gemaakt van verschillende materialen, maar het meest voorkomende materiaal is rubber. Rubber heeft de eigenschap dat het geluid dempt, dus het is ideaal voor het maken van een geluidsdemper.

Hoe werkt een geluidsdemper mechanische ventilatie?

Een geluidsdemper is een apparaat dat geluid dempt. Het werkt door het geluid te verminderen dat door een ruimte heen gaat. Dempers worden veel gebruikt in geluidsisolatieapplicaties, zoals in geluidsisolatiekasten en -muren.

Hoe wordt een ventilatie systeem d – geluiddemper gemaakt?

Een geluidsdemper wordt gemaakt van vele verschillende materialen, maar het meest voorkomende materiaal is rubber. Rubber heeft de eigenschap dat het geluid dempt, dus het is ideaal voor het maken van een geluidsdemper.

Je kan ook voor hoogwaardige aluminium flexibele geluiddempers kiezen. Deze flexibele slang wordt steeds vaker gebruikt. Er bestaat ook een semi flexibele slang en een geïsoleerde flexibele slang.

Geluidsdempers ventilatie prijs

De kosten van een demper worden voornamelijk bepaald door de diameter van de uitlaat- of toevoerleidingen. Hoe groter de pijpen, hoe duurder de overbrengingsdemper zal zijn. Het beste kan je kiezen voor buizen met een diameter van 200 mm. Gemiddeld kan je rekenen op een prijs van € 75 per klep wanneer deze samen met de installatie wordt geplaatst. Als je de dempers later wilt installeren, kan je rekenen op een prijs tussen € 100 en € 125.

Professionele geluidsdempers ventilatiesystemen

Geluidsdempers zijn een belangrijk onderdeel van een ventilatiesysteem, omdat ze helpen de geluidsproductie van het systeem te verminderen. Er zijn veel verschillende soorten geluidsdempers die gebruikt kunnen worden in ventilatiesystemen, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor jouw systeem.

SLC-geluidsdempers

SLC-geluidsdempers zijn absorberende baffles, waarvan het gehele oppervlak met stof is bekleed. Dit type geluiddemper wordt gebruikt voor toepassingen bij lage en middelhoge frequenties.

SRC-geluidsdempers

Deze absorberende resonatorplaten zijn absorberend. Het geluidsabsorberende patroon aan beide zijden van de baffle is afgeschermd met gegalvaniseerd plaatstaal op de helft van het oppervlak van de steunplaat.

Ronde geluidsdempers

Ronde geluiddempers worden gebruikt om het geluid te dempen in ventilatiesystemen die gebaseerd zijn op het ronde buizensysteem.

De geluiddempers bestaan uit een spiraalvormig gewikkelde buis met ronde doorsnede die als buitenmantel fungeert en een laag minerale wol, beschermd door een isolerende stof en een stalen buis die van binnenuit is geperforeerd.

Het polyesterweefsel tussen de geperforeerde patroon en de minerale wol voorkomt dat de wol de buis binnendringt.

Rechthoekige geluidsdempers

Deze bestaat uit een behuizing en interne schotten. Rechthoekige geluiddempers worden gemonteerd in ventilatiekanalen met verticaal geplaatste schotten.

De behuizing is gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal, de uiteinden hebben frames van plaatstalen profielen en wordt versterkt door een dwarse golf van de plaat.

De baffles bestaan uit een frame van gegalvaniseerd plaatstaal en een patroon dat akoestische energie absorbeert.

Het geluidsabsorberende patroon is een combinatie van onbrandbare panelen van minerale wol; de buitenkant is bekleed met een speciale slijtvaste stof die de minerale wol beschermt.

airco

Waar geluidsdemping plaatsen?

Een geluidsdemper kan op verschillende plekken in huis geplaatst worden, afhankelijk van waar het geluid vandaan komt. Als het geluid van buitenaf komt, kunnen de dempers geplaatst worden in de kamer waar het geluid het hardst is.

In de meeste gevallen worden ze gemonteerd tussen de ventilator en uitlaatventilator en vóór de luchtroosters.

Laat een geluidsdemper aansluiten door een vakman in jouw buurt! 

Wil je een geluidsdemper voor jouw ventilatiesysteem in jouw woning plaatsen? Vraag hulp aan een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Blijf steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen.

Door onderstaand formulier in te vullen, kan je gratis offertes op maat aanvragen. Zo hoef jij er enkel nog de meest voordelige optie uit te pikken om jouw specifieke probleem op te lossen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Over welk type project gaat het?
2*. Welk type ventilatiesysteem wenst u?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Ventilatiesysteem
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Ventilatiesysteem