Waarom natuursteen steenstrips kopen?

Natuursteen vormt de basis voor het maken van verschillende soorten natuursteen strips. Denk bijvoorbeeld aan Stoneskin, Muretto, stonepanels en minipanels. 

Deze materialen worden bekomen door korst- en randplaten in fijne repen te snijden. Daarna worden ze met polyesterhars samengebracht tot platen die in verschillende afmetingen en diktes beschikbaar zijn. Zo kunnen natuursteenstrips ook in hoekstukken gemaakt worden zodat je jouw project perfect kunt afwerken. 

Een voordeel van natuursteenstrips is dat je ze op bijna elke ondergrond kan plaatsen aan de hand van kleefcement of tegellijm. Ze zijn meestal ook tamelijk licht van gewicht

Is alles geplaatst en volledig droog, dan is het aangeraden om de natuursteenstrips bijkomend met een speciaal product te behandelen. Het product zorgt er namelijk voor dat de kleur en structuur beter tot uiting komen

Natuursteenstrips kunnen verschillende natuurlijke materialen (hout, marmer, graniet…) goed nabootsen. Ook komen ze voor in een groot assortiment van kleuren gaande van licht naar donker. Ze beantwoorden daarom aan veel stijlen en smaken. 

Zo kan je kiezen voor een natuurlijke uitstraling (kwarts natuursteen strips), een robuuste muurbekleding (stenen natuursteen strips) en een industriële look (baksteen natuursteen strips). Als je meer warmte en sfeer wil creëren, zijn houten natuursteen strips een goede optie. 

Op zoek naar een specialist?Vind de juiste vakman in jouw regio!

Soorten natuursteenstrips

Er is een ruime keuze aan soorten natuursteenstrips op basis van de materiaalsoort en beschikbare kleuren. Hieronder geven we een overzicht van drie populaire soorten: mozaïek, stone panels en baksteenstrips. Deze drie soorten natuursteenstrips hebben uiteenlopende texturen, kleuren en vormen. 

steenstrips natuursteen

1. Mozaïek

Mozaïek natuursteenstrips kunnen vervaardigd worden uit de steensoort marmer. De stukken marmer worden gezaagd en vervolgens op een matje gelijmd. De matjes hebben formaten die mooi op elkaar kunnen aansluiten wanneer je ze op de muur of vloer plaatst. 

Bovendien zorgen de matjes ervoor dat je geen terugkerend patroon ziet, maar een mooi geheel krijgt zoals dat ook bij natuursteen het geval is. 

Mozaïek natuursteenstrips komen in verschillende formaten, kleuren en texturen voor. 

2. Stone panels

Stone panels kunnen ook vervaardigd worden uit de steensoort marmer. De stukken marmer worden gezaagd en daarna in verschillende patronen gelijmd. Opnieuw zijn de stone panels in zo’n formaten gemaakt dat ze makkelijk in een natuurlijk geheel aaneengesloten kunnen worden. 

Stone panels komen ook in heel wat verschillende vormen en kleuren voor. 

3. Steenstrips baksteen 

Baksteenstrips zijn een goede optie wanneer je de robuuste look van (oude) bakstenen muren wil creëren. Eigenlijk zijn baksteenstrips volledige bakstenen waarvan er een dunne laag is afgezaagd. De dunne plakken baksteen maakt het verwerken tot matjes een stuk makkelijker en lichter. 

Baksteenstrips kun je verkrijgen met een minimale voeg, een grove voeg en zelfs een voeg met een korrelige structuur. 

Steenstrips bakstenen komen in verschillende soorten en kleuren voor. 

Zijn steenstrips van natuursteen geschikt voor buiten en binnen?

Je kunt een groot aanbod van natuursteenstrips zowel binnenshuis (woonkamer, slaapkamer, badkamer…) als buitenshuis (gevel, buitenkeuken, terras…) gebruiken. Natuursteenstrips zijn namelijk duurzaam: ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en slijtage. 

Als binnentoepassing kan je onder andere de ombouw van een open haard of een muur in een badkamer of kantoor met natuursteenstrips bekleden. Als buitentoepassing is het mogelijk om je tuinmuur of buitengevel een unieke look te geven. Steenstrips van natuursteen zorgen vaak voor een aangename sfeer met een natuurlijk karakter. 

Ook kan je ervoor kiezen een eenheid te creëren door dezelfde natuursteenstrips te gebruiken voor zowel je buitengevel als een deel van je interieur. 

Natuursteenstrips geven je de mogelijkheid om de inrichting van je huis en omgeving een klassieke, moderne of landelijke toets te geven. Natuursteenstrips bootsen verschillende natuurlijke materialen zoals hout, marmer en graniet goed na. Daarom kunnen ze in uiteenlopende projecten gebruikt worden en vindt iedereen zijn of haar smaak in het grote aanbod terug. 

Steenstrips onderhouden

Steenstrips van natuursteen onderhoud je in principe op dezelfde manier als elke andere soort natuursteen producten. Als je buiten natuursteenstrips hebt geplaatst, dan gebruik je best ook een flexibele tegellijm breuk om te voorkomen dat de steenstrips loslaten of breken. 

Omdat steenstrips zowel in hout, marmer als graniet voorkomen, is het onderhoud afhankelijk van het materiaal. Gebruik voor marmeren steenstrips geen zuur reinigers. Voor granieten steenstrips kan je zowel zuur reinigers als allesreinigers gebruiken

Door de juiste producten en middelen te gebruiken, gaan je steenstrips van natuursteen jaren mee. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Op zoek naar voorbeelden van natuursteenstrips? 

Ben je op zoek naar inspiratie voor het gebruik van natuursteenstrips? Hieronder geven we drie voorbeelden die je kunnen helpen met je eigen ideeën of ontwerpen. Het eerste voorbeeld betreft een accentmuur die je interieur een nieuwe uitstraling geeft. 

De andere twee voorbeelden bespreken hoe natuursteenstrips buiten gebruikt kunnen worden als buitengevel en buitenterras.  

1. Accentmuur binnenshuis 

Natuursteenstrips zijn perfect geschikt om je wandbekleding binnenshuis te accentueren. Afhankelijk van de gekozen kleuren en vormen kan je je huis een moderne, klassieke, landelijke of industriële sfeer geven

De accentmuur op deze foto bestaat uit bruintinten. Door verschillende groottes natuursteenstrips met elkaar te combineren is er een leuk, afwisselend patroon in plaats van een monotone muur. Het zorgt voor een speelse uitstraling. 

Het bijzettafeltje past mooi bij de accentmuur en geeft de mogelijkheid om enkele decoraties zoals een vaas bloemen, een rustieke lamp en beeldjes bij de accentmuur te plaatsen. 

accentmuur binnenshuis met steenstrips natuursteen

2. Steenstrips platen voor buitengevel 

Ook voor een buitengevel zijn natuursteenstrips een goede optie om variatie te creëren. 

Op deze foto is er een combinatie van grijze natuursteenstrips en houten gevelpanelen. Zo krijgt de gevel een moderne uitstraling met een toch speels en uniek karakter. De groene struiken steken mooi af tegen de grijze natuursteenstrips. 

buitengevel met steenstrips natuursteen

3. Buitenterras 

Natuursteenstrips kunnen verschillende functies hebben op een buitenterras. Op deze foto is niet de ondergrond belegd met steenstrips, maar zijn de steunpilaren versierd door twee soorten natuursteenstrips met elkaar te combineren. 

Ook de barbecue en de omgeving rond het vijvertje zijn belegd met meerdere soorten natuursteenstrips. Door te spelen met vormen en textuur krijgt dit buitenterras een creatieve en unieke uitstraling. 

buitenterras met verschillende soorten natuursteen steenstrips

Wil je steenstrips plaatsen? Raadpleeg gevelspecialisten in je buurt

Wil jij steenstrips plaatsen? Via onderstaand formulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen. Kom in contact met meerdere vakmannen tegelijk en vergelijk hun prijzen onderling. Een gespecialiseerde gevelwerker geeft advies op maat en zorgt voor degelijk uitgevoerde werken! 

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie