Offerte steenstrips: hoe opgesteld?

Het laten plaatsen van steenstrips kost je gemiddeld 175 tot 225 euro per vierkante meter. Met isolatie ligt de prijs tussen de 225 en 275 euro per vierkante meter.

De uiteindelijke prijs voor steenstrips plaatsen zal onder meer afhankelijk zijn van:

  • Oppervlakte van de muren
  • Gekozen materiaal
  • Het al dan niet laten plaatsen van isolatie
  • Werken binnen- of buitenshuis
  • Vraagprijs van de aannemer
  • Complexiteit van de werken
  • Eventuele afwerkingen

Daarbij zijn dit natuurlijk maar richtprijzen. Om een meer realistisch beeld te krijgen van de prijs voor jouw specifieke werken, kun je hier gratis en vrijblijvende offertes op maat aanvragen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Aandachtspunten bij offerte-aanvraag

Vermeld volgende zaken zeker wanneer je een offerte voor steenstrips aanvraagt.

Het type steenstrips

Je hebt allerlei texturen met elke een eigen authentiek karakter. Gaat het om kunststeenstrips, klassieke baksteen strips, natuursteenstrips of keramische steenstrips? Met bakstenen steenstrips heb je de mogelijkheid om een echte bakstenen gevel te imiteren.

De oppervlakte

Welke oppervlakte moet er bekleed worden? Gaat het om een deel van je gevel, de volledige gevel, of wil je de steenstrips binnenshuis laten plaatsen?

De hoogte

Hoe hoog is de gevel of muur? Is het gebruik van een hoogtewerker eventueel nodig?

Ondergrond

Is er een spouwmuur aanwezig? Moet die geïsoleerd worden, of luchtdicht worden gemaakt? Of moet de spouwmuur juist afgebroken worden?

Type werken

Wil je reeds aanwezige steenstrips of andere muurbekleding laten vervangen, of moeten de aanwezige steenstrips hersteld worden? Gaat het om een gevel of muur die nog niet bekleed is?

Isolatie

Moet de gevel geïsoleerd worden? Met wat voor isolatie je werkt onder je gevel, kan invloed hebben op het soort gevelbekleding. Steenstrips gevelrenovatie kan je best combineren met een betere isolatie om je energierekening wat te drukken.

Je kan bijvoorbeeld dikke isolatiepanelen laten instaleren of je spouwmuur laten opvullen.

Herstel of reiniging

Zijn er herstellingen die eerst uitgevoerd moeten worden? Is de gevel in propere, goede staat, of moet de gevel eerst worden opgeknapt?

Tijd

Wanneer wil je de werken afgerond hebben? In welke periode kunnen de werken doorgaan? Steenstrips plaatsen gebeurt aan de hand van een speciale lijm die niet onder alle weersomstandigheden aangebracht kan worden.

Voeg zoveel mogelijk relevante informatie toe. Hoe vollediger en preciezer je beschrijving, hoe nauwkeuriger de offerte kan worden opgesteld.

Als je twijfelt over bepaalde factoren die de werken kunnen beïnvloeden, is het interessant om een afspraak tot bezichtiging te maken. De aannemer kan in dat geval zelf bekijken wat voor werken nodig zijn, en wat er bij komt kijken.

Steenstrips Natuursteen

Hoe snel en eenvoudig offertes vergelijken?

Heb je de aangevraagde offertes ontvangen? Dan kijk je volgende zaken na.

  • Controleer of de informatie die je verschafte bij de aanvraag ook daadwerkelijk is opgenomen in de offertes. Klopt de opgegeven oppervlakte, het soort steenstrips, de deadline voor de werken, het eventuele isolatiemateriaal?
  • Bekijk welke kosten in rekening worden gebracht. Naast de materiaalprijs zullen ook de arbeids- en voorrijkosten een belangrijke rol spelen in de prijs op de offerte. Als er kosten lijken te ontbreken, kun je de aannemer altijd contacteren.
  • Ga na of de offerte voor het plaatsen van de steenstrips ook garanties vermeldt. Het kan gaan om garantie bij uitvoeringsfouten, het niet halen van de deadline, of problemen met het materiaal.

Overloop deze zaken zeker voor je overgaat tot het ondertekenen van de offerte. Hoewel een goede aannemer bijvoorbeeld geen fouten zou mogen maken tijdens de werkzaamheden, kun je altijd pech hebben.

Op zoek naar een specialist?Vraag hier uw offertes!

Steenstrips die loskomen of van kleur veranderen, slecht geplaatste isolatie of slordig uitgevoerde werken kunnen heel wat problemen met zich mee brengen. Het is beter om je daar op voorhand tegen in te dekken om onaangename verrassingen te vermijden.

Ook is het mogelijk dat je een vertekend beeld van de kosten krijgt wanneer bijvoorbeeld een goedkoper soort steenstrips vermeld wordt op offerte. Hetzelfde geldt voor een verkeerd ingeschat oppervlak, een voordeliger soort isolatiemateriaal, enzovoort.

Laat je zeker niet afschrikken. Twijfel niet om de aannemer te contacteren en om verduidelijking te vragen. Op die manier kun je jezelf kosten en kopzorgen besparen.

Pas wanneer de offerte volledig klopt, kun je overgaan tot ondertekenen.

Steenstrips Offerte

Vraag gratis 1 of meerdere vrijblijvende offertes

Nu je weet hoe je een offerte-aanvraag indient, en waar je op moet letten bij ontvangst, kun je overgaan tot het echte werk! Vul onderstaand formulier in met alle nodige elementen, en ontvang volledig gratis en vrijblijvende offertes van aannemers in je buurt. Na ontvangst kun je de offertes controleren en vergelijken. Zo vind je gegarandeerd een plaatser van steenstrips die jouw specifieke project kan realiseren.

Ontvangt u graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie