Hoe gebeurt het chemisch reinigen van de gevel?

Bij je gevel chemisch reinigen, gebruik je een chemisch of biologisch middel om de aanwezige vervuiling te verwijderen. Deze methode is uiterst effectief omdat je in een korte tijd jouw gevel volledig kan opfrissen. Toch kan je deze techniek niet op elk type ondergrond gebruiken.

Een professionele vakman zal eerst jouw gevel inspecteren en daarna beslissen welke chemische producten er best worden gebruikt. De keuze hangt af van bepaalde factoren zoals de steensoort en het type vervuiling. Daarna wordt het product via een borstel of een vernevelaar op de gevel aangebracht.

Het product veroorzaakt een chemische reactie die de vervuiling oplost. De inwerktijd van het betreffende product gaat van 5 tot 30 minuten. 

Nadat het reinigingsmiddel is ingewerkt zal de professional de gevel chemisch reinigen met een hogedrukreiniger en water. Soms wordt er stoom gebruikt om loszittend vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel weg te halen.

chemisch reinigen

Hoeveel betaal je voor een chemische reiniging van je gevel?

De gevel chemisch reinigen heeft een prijs, die hangt af van het type vervuiling. Ook de bereikbaarheid, de steensoort en de te reinigen oppervlakte zijn belangrijke factoren. Je mag een prijs van ongeveer 15 tot 20 euro per vierkante meter (inclusief btw) verwachten.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Welke producten gebruiken voor dit type behandeling?

Een gevel chemisch reinigen, hiervoor bestaan er verschillende chemische producten of chemische middelen. Je kan ze onderverdelen in 3 categorieën: basische, zure en biologisch afbreekbare reinigingsproducten. 

1. Basische reinigingsproducten (met hoge pH)

Dit zijn reinigingsmiddelen met een hoge PH waarde. Heel geschikt wanneer de ondergrond niet poreus is. Deze producten bevatten natrium- of kaliumhydroxide. Dit kan zoutvorming in poreuze ondergronden veroorzaken. 

Je moet sowieso voorzichtig bij het gebruik van dit soort reinigingsmiddelen, het is een agressieve methode. Basische reinigingsmiddelen worden altijd in de vorm van een pasta aangebracht. De pasta moet ervoor zorgen dat er geen zoutvorming optreedt.

2. Zure reinigingsproducten (met lage pH)

Deze zure reinigingsmiddelen hebben een lage PH waarde. Met deze zure reinigingsmiddelen kan je de meest grondige vervuiling oplossen. Wees wel heel voorzichtig wanneer je die zure reinigingsmiddelen gebruikt. Zuren kunnen sterk inwerken op bepaalde steensoorten, zoals kalkzandsteen of siliciumhoudende materialen. 

Als je het verkeerd gebruikt, kunnen er vlekken ontstaan op bepaalde type stenen. Het is dus van groot belang dat er voor het juiste schoonmaakmiddel wordt gekozen.

3. Biologisch afbreekbare reinigingsproducten

Je kan ook voor biologisch afbreekbare reinigingsproducten kiezen. Deze milieuvriendelijke oplosmiddelen werken op basis van enzymen of bacteriën. 

Ze zijn niet agressief en tasten de ondergrond niet aan. Jammer genoeg zijn ze niet altijd even effectief als de chemische varianten. Bovendien hebben ze een langere inwerktijd nodig.

chemisch reinigen gevel

Waarom investeren in een chemische reiniging?

Voordelen

  • Grote oppervlakken in korte tijd kunnen behandeld worden
  • Relatief goedkope manier van chemisch reinigen
  • Kan vervuiling en aanslag verwijderen die met een andere techniek niet verwijderd kan worden
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Nadelen

  • Kan niet op alle ondergronden gebruikt worden.
  • Kan schade opleveren aan de gevel of vlekken veroorzaken.
  • Ecologische voetafdruk. Probeer zoveel mogelijk van het middel op te vangen en af te voeren, maar ongetwijfeld zullen er altijd resten in het milieu terecht komen.

Vind een gevelreiniger in jouw buurt voor advies en offertes op maat

Je schakelt best een reinigingsspecialist in om jouw gevel chemisch laten reinigen. Hij of zij zal jou gepaste advies geven over de chemische gevelreiniging.

Bovendien staat een gespecialiseerde gevelreiniger garant voor correct werk. Zo kan je relatief makkelijk prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw situatie vinden.

Ontvang vrijblijvende offertes van professionals in jouw buurt via onderstaand formulier.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie