Welke warmtepomp kiezen voor een rijhuis? 

Lucht-water- en lucht-lucht-warmtepompen zijn perfect voor rijhuizen. Ze halen energie uit de buitenlucht en zetten die om in warmte voor binnen. Ze hebben geen grote buiteneenheden nodig en passen goed in compacte ruimtes zoals rijwoningen. En het mooie is dat ze het hele jaar door voor een comfortabele temperatuur kunnen zorgen, zowel in de winter als in de zomer.

Water-water- en grond-water-warmtepompen hebben het hoogste rendement, maar er zijn wat punten om te overwegen. Ze hebben een waterbron nodig, zoals een put, en kunnen wat meer ruimte innemen. Ook kunnen ze geothermische boringen met zich meebrengen, wat de installatie wat complexer maakt. Het is dus slim om te checken of je genoeg ruimte hebt en of je in orde bent met eventuele werkzaamheden in je tuin.

Onthoud dat de beste keuze afhangt van jouw specifieke situatie, behoeften en budget. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de warmtepomp kiezen die perfect past bij jouw rijhuis.

Interesse in een warmtepomp voor jouw rijwoning?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Waarom is een warmtepomp zonder buiteunit ideaal voor een rijwoning? 

De vraag luidt waarom zou je kiezen voor een warmtepomp zonder buitenunit? Of je nu bezig bent met een nieuwbouwproject, net een rijwoning of appartement hebt gekocht, of je huidige woning energiezuinig wilt renoveren, een warmtepomp zonder buitenunit, ook wel een monoblock-systeem genoemd, kan de perfecte keuze zijn. Ontdek hieronder waarom dit type warmtepomp ideaal is voor jouw situatie.

Daikin warmtepomp

1. Verschillende mogelijkheden voor verwarming 

Niet alleen geothermische warmtepompen werken zonder buitenunit. Tegenwoordig zijn er ook monoblock-varianten beschikbaar voor lucht-water, lucht-lucht en hybride warmtepompen. Lees verder in dit artikel om meer te weten te komen over de diverse soorten warmtepompen zonder buitenunit.

2. Nieuwe technologieën 

Traditioneel werkten lucht warmtepompen met een buitenunit. Echter, de laatste jaren hebben steeds meer fabrikanten monoblock-varianten van dit type op de markt gebracht. Deze systemen halen hun energie uit de buitenlucht zonder dat er een opvallende buitenunit in je tuin of tegen je gevel staat. Hierdoor ben je verzekerd van de nieuwste technologische innovaties.

3. Geen esthetische impact op je huis 

Een buitenunit is zelden een esthetische toevoeging aan je woning. Met een monoblock warmtepomp voorkom je dat een grote unit het uitzicht van je huis verstoort. Hierdoor behoud je de visuele uitstraling van je woning.

Vind snel een vakman voor jouw project

4. Vlotte installatie 

Bij een split-systeem is een koeltechnische verbinding tussen de binnen- en buitenunit noodzakelijk. Dit geldt niet voor een monoblock warmtepomp. Een elektrische en eventueel een waterzijdige aansluiting voor je centrale verwarming zijn voldoende. Dit resulteert in een snellere installatie en het behoud van de beschikbare ruimte buiten.

5. Minder kans op warmteverlies 

Een te grote afstand tussen de binnen- en buitenunit van een warmtepomp kan leiden tot warmteverlies en een lager rendement. Met een systeem zonder buitenunit ben je verzekerd van een optimaal vermogen en rendement en daardoor een kortere terugverdientijd.

6. Geen geluidsoverlast voor de buren 

Vooral in appartementsgebouwen en rijwoningen kunnen buitenunits van warmtepompen geluidsoverlast veroorzaken. Een nieuwe, fluisterstille monoblock warmtepomp in je kelder, berging, garage of een vergelijkbare ruimte biedt dan ook een aantrekkelijk alternatief. Ontdek de voordelen van een warmtepomp zonder buitenunit en maak de juiste keuze voor jouw rijwoning.

Warmtepomp in rijwoning installeren? Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten uit jouw regio 

Denk je eraan om een warmtepomp in je rijwoning te laten installeren? Wil je de mogelijkheden verkennen en de juiste keuze maken voor jouw situatie? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere installateur experts uit jouw regio. Ontdek hoe je gratis en vrijblijvend offertes en advies kunt ontvangen over warmtepompen voor rijwoningen als duurzame oplossing en de installatie ervan.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Is elke woning geschikt voor een warmtepomp?

+
Warmtepompen passen goed bij diverse woningtypes, waaronder nieuwbouw, appartementen en bestaande huizen, of ze kunnen aangepast worden. Voor een nieuwbouwwoning variëren de installatiekosten afhankelijk van de warmtepomp type en de capaciteit ervan.

Wat zijn de maandelijkse kosten van een warmtepomp?

+
Maandelijkse uitgaven voor een volledig elektrische warmtepomp variëren. Bij een lucht-lucht warmtepomp bedragen de gemiddelde maandelijkse kosten ongeveer € 94, terwijl ze met een bodemwater warmtepomp neerkomen op ongeveer € 70.

Welke woningen zijn ongeschikt voor een warmtepomp?

+
Als je huis niet of onvoldoende geïsoleerd is, is het niet geschikt voor een warmtepomp. In zo’n geval moet de warmtepomp te hard werken en zal het rendement niet gunstig zijn. Dit betekent in de praktijk dat woningen die vóór 2000 zijn gebouwd meestal niet voldoende geïsoleerd zijn.

Wanneer is een warmtepomp interessant?

+
Het kan lonend zijn om te investeren in een warmtepomp als je graag een aanzienlijke stap wilt zetten om je woning duurzamer te maken, je huis goed geïsoleerd is en je gebruikmaakt van een vorm van lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp