Is een hybride warmtepomp zinvol? Enkele ervaringen op een rijtje 

Wanneer je overweegt om een grote aankoop te doen, is het checken van reviews voor dat bepaald product een goede daad. Dat is ook zeker het geval voor de aankoop van je gloednieuwe hybride warmtepomp aangezien het een grote investering is. Maar is een hybride warmtepomp nu een goede investering of is het eerder een slechte aankoop? 

1. Stille werking: geen geluidsoverlast tijdens koelen of verwarmen 

De hybride warmtepomp staat bekend om zijn zeer stille werking. Het voordeel van de warmtepomp is dat het inderdaad zeer stil is.

De pomp is hoog aan de muur gemonteerd en zijn rubberen voetjes voorkomen dat het systeem trillingen doorgeeft door de muren. Wanneer er buiten een temperatuur van net boven 0 graden Celsius is, hoor je een zeer zacht geruis.

Dus over het geluidsniveau van de warmtepomp hoef je je al geen zorgen te maken. Toch ondervindt elke persoon elk geluid anders. Daarom is het aangeraden om advies te vragen aan een erkende specialist.

2. Radiatoren met ventilatoren (geen vloerverwarming) voor de winter 

Radiatoren met stille ventilatoren zorgen voor een verhoogde warmte afgifte. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze de keteltemperatuur van een HR ketel zo’n 10 graden lager kunnen instellen. Je kan ze heel goed combineren met een warmtepomp. Enkel bij zeer lage buitentemperaturen springen de ventilatoren aan. Radiatoren kunnen bovendien heel veel warmte afgeven als ze nauwelijks voelbaar warm zijn.

Op zoek naar een specialist?Vraag hier offertes aan!

3. Andere gebruikerservaringen 

Op het vlak van storingen en onderhoud scoort de hybride warmtepomp ook zeer goed. Je moet amper een installateur opbellen door gebreken.

Moet je dat wel doen binnen de eerste 10 jaar van je aankoop? Dan val je meestal wel nog in de garantie dus kost het je niets. Door de hybride warmtepomp is er een uitstekend comfort omdat de temperatuur constant is binnenshuis. 

4. Verbruikskosten na een jaar: serieuze besparing op gas 

Met een hybride warmtepomp bespaar je enorm op je gas. Gemiddeld verbruik je met dit systeem 1.400 m3 minder gas. Dat komt uit op een serieuze daling op je energierekening.

Let op: besparingen hangen enorm af van woning tot woning. Benieuwd naar jouw terugverdientijd of jouw besparingen bij het overschakelen naar een hybride warmtepomp? Contacteer dan zeker een specialist. Zij raden je bovendien aan welk systeem het beste bij jou en jouw woning past.

warmtepomp installeren

Hybride warmtepomp door een erkend installateur laten plaatsen? Krijg meerdere offertes op maat via ons offerteformulier 

Wil je graag extra informatie over de hybride warmtepomp? Of ben je al overtuigd en op zoek naar een goede installateur in je buurt? Door onderstaand formulier in te vullen, gaan wij op zoek naar de beste deal voor jou en je woning.

Zo vergelijk je tal van offertes van verschillende installateurs in jouw regio. Door samen te werken met een specialist vermijd je een slechte aankoop of een slechte installatie. Bovendien kan je bij de vakman altijd terecht met al je vragen en bezorgdheden over je nieuw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp