Voordelen betaalterminal zonder abonnement

Er zijn verschillende situaties waarin een mobiele betaalterminal zonder abonnement een meerwaarde kan zijn. Mobiele betaalterminals huren of kopen is vaak een hele hap uit het budget. Indien u een zelfstandige of een zelfstandige in bijberoep bent, is het doorgaans niet vanzelfsprekend om deze kosten erbij te nemen.

Daarom kan u ervoor kiezen om de abonnements- en onderhoudskosten te vermijden. Daarnaast kan het gebeuren dat u een mobiele betaalterminal voor een korte tijd nodig hebt. Denk maar aan situaties als een pop-up winkel, een marktkramer, een evenement, enzovoort

In die gevallen kan u kiezen om een goedkope betaalterminal aan te kopen of er eentje huren. Dankzij Payconiq is het vandaag zelfs mogelijk om zonder mobiele betaalterminal te betalen.

betaalterminal zonder abonnement

Wat zijn opties voor uw zaak?

Voor het aanschaffen van een mobiele betaalterminal zonder abonnement zijn er verschillende opties. Enkele mogelijkheden zijn de SumUp Air Terminal en Payconiq by Bancontact.

U kan er ook voor kiezen om een vaste betaalterminal aan te schaffen. Deze biedt dezelfde mogelijkheden als een mobiele betaalterminal. Het enige nadeel is de draad waaraan hij vasthangt. Dit maakt het niet mogelijk om de betaalterminal te verplaatsen.

Optie 1: SumUp Air Terminal

Een van de opties is de mobiele mini-betaalterminal “SumUp Air”. Dit is een klein toestel, dat u kan aankopen aan een zeer voordelige prijs. Aan deze mobiele betaalterminal hangen geen onderhouds- en abonnementskosten vast. De enige kost die erbij komt kijken, zijn de transactiekosten.

Afrekenen doet u met een bankkaart of creditcard. Ook betalen met de smartphone is een mogelijkheid, aangezien dit systeem compatibel is met iOS- en Android smartphones en tablets. U kan ook betalen via Apple Pay en Google Pay.

Optie 2: Payconiq by Bancontact

Daarnaast is Payconiq by Bancontact één van de mogelijkheden. Dit is een applicatie, die gebruikt kan worden bij het ontvangen en versturen van betalingen. Ook aan deze optie hangen geen onderhouds- en abonnementskosten vast.

Betalen kan op twee manieren:

  • U scant de QR-code die de handelaar aanbiedt
  • U selecteert de winkel in de Payconiq app en schrijft het correcte bedrag over

Omdat de app een veilig gebruik garandeert, moet u na het ingeven van het bedrag op de knop “pay” drukken. Tot slot wordt er gevraagd om uw code in te geven.

Optie 3: Betaalterminal kopen in plaats van huren

Tenslotte kan u er ook voor kiezen om een mobiele betaalterminal te kopen. Het voordeel hieraan is dat u uw eigen toestel bezit. Wel moet u er dan de eenmalige grote kost bijnemen.

Binnen het assortiment van mobiele betaalterminals die u kan kopen, is er een verscheiden aanbod aan modellen voor ieders budget. Daarnaast speelt het fiscaal voordeel dat u heeft ook een rol bij de aanschaf van een betaalterminal.

Indien u dit toestel maar voor korte duur nodig heeft, is het huren van mobiele betaalterminals ook nog steeds een mogelijkheid.

Ontvang gratis offertes

Andere betaalvormen

Aangezien we ons in het digitale tijdperk bevinden, verandert de wereld van het elektronisch betalen voortdurend. Technologieën worden geoptimaliseerd of er komen nieuwe op de markt. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

NFC-technologie

1. NFC-technologie: contactloos betalen met de kaart

NFC-technologie komt steeds vaker voor. Dit is de technologie, die het mogelijk maakt om contactloos te betalen. Indien uw kaart over deze technologie beschikt, vindt u vier radiogolfjes op uw kaart terug.

Als klant hoeft u de kaart niet meer in de mobiele betaalterminal te steken, maar kan u de kaart er gewoon tegenhouden. Voor een bedrag onder € 50 dient u uw pincode niet in te geven. Voor bedragen boven € 50 moet u wel uw pincode invoeren, ter beveiliging. Contactloos betalen en betalen op de traditionele manier kosten beiden evenveel.

2. Mobile Payment Services: Google Pay, Apple Pay

Tegenwoordig zijn er tal van betaalapps in opmars. U kan de app downloaden in de App- of Playstore. Vervolgens is het mogelijk om uw app te koppelen aan één of meerdere betaalkaarten of rekeningen. Dit is een eenvoudige installatie, waarbij de app uitlegt wat u moet doen. Het voordeel is dat u een betaling met uw smartphone kan verrichten en dat u uw kaart hier niet voor nodig hebt. Apps die u hiervoor kan gebruiken zijn:

  • KBC Mobile
  • Glase
  • Google Pay
  • Apple Pay

Alle apps verschillen een klein beetje, maar het gebruik blijft hetzelfde. U dient uw smartphone tegen de mobiele betaalterminal te houden, indien u wenst te betalen. Sommige apps laten een onmiddellijke betaling toe. Bij andere apps moet u uw pincode invoeren of uw vingerafdruk scannen. Dit neemt echter niet veel tijd in beslag.

Om zulke contactloze betalingen als ondernemer te aanvaarden, dient u zelf over een betaalterminal met NFC-technologie te beschikken. Hiervoor vraagt u best advies aan een expert of een leverancier. De prijs kan verschillen naar gelang de app die u gebruikt, maar zal doorgaans niet duurder uitkomen dan een traditionele kaartbetaling.

Mobiel betalen via QR

De apps die reeds genoemd werden laten het tegenwoordig ook toe om een QR-code te scannen. Als ondernemer hebt u de mogelijkheid om zo’n QR-code aan te maken.

Tegenwoordig zijn de nieuwe versies van mobiele betaalterminals daarop voorzien, maar u kan er ook voor kiezen om zonder mobiele betaalterminal te werken. Indien u hiervoor kiest, werkt u bijvoorbeeld met de ‘CCV-app’. Andere apps laten toe om enkel een sticker met een QR-code te gebruiken. Deze kan u dan op de toonbank/ toog kleven.

Ook bij deze betaalvorm verschillen de prijzen per app. Voor een betaling met Google Pay betaalt u evenveel als voor een betaling met een Maestrocard. Voor betalingen met Glase, Payconiq by Bancontact of Cashfree betaalt u ongeveer 6 eurocent per transactie.

betaalterminal zonder abonnement QR-code scannen

Meer weten over betaalterminal zonder abonnement? Vraag advies en gratis offertes

Wilt u graag meer weten over een mobiele betaalterminal zonder abonnement? Vraag gerust professioneel advies op maat door onderstaand offerteformulier in te vullen. Zo kan u gratis en vrijblijvend de verschillende opties naast elkaar leggen en een goede keuze maken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.