Een betaalterminal voor uw zaak: wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig kan betalen op verschillende manieren. Het valt op dat cash betalen steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en plaats moet maken voor elektronisch betalen. De betaalterminals zijn in opmars en de technologie technologie razendsnel.

Momenteel is zelfs contactloos betalen mogelijk. Andere betaalmogelijkheden zijn betaalapplicaties, waarvan Payconiq by Bancontact de meest gekende is. Maar wat zijn de voordelen van een betaalterminal? En is het echt de moeite om te investeren in elektronisch betalen?

Voordeel 1: Snellere transacties

Een betaling met de kaart is binnen enkele seconden afgerond. Daartegenover is het aanvaarden en teruggeven van cash vaak een onpraktische handeling.

Voor de klant duurt het langer om cash bij elkaar te zoeken, dan de kaart te nemen. Daarnaast gebeurt het ook dat klanten niet het exacte bedrag betalen en dat de handelaar wisselgeld moet teruggeven. Dit neemt ook tijd in beslag. Een betaalterminal versnelt het betalingsproces.

Indien uw kaart beschikt over de NFC-technologie, is het mogelijk om contactloos te betalen. Deze handeling laat de transactie nog vlotter verlopen.

Voordeel 2: Veilig

Indien u kiest voor een betaalterminal, zal er minder cash aanwezig zijn in uw zaak. Hiermee kan u het aantal potentiële diefstallen in uw zaak drastisch doen minderen.

Als u wel over cash geld beschikt in uw zaak, dient u dit naar de bank te brengen. Tijdens zo’n rit kan er altijd iets gebeuren. Om het verlies van cash te mijden, kiest u best voor het gebruik van een betaalterminal.

Voordeel 3: Extra service naar uw klanten

Vaak heeft de klant geen cash op zak. Soms komen ze er pas bij de kassa achter dat de winkel geen betaalterminal heeft voorzien.

Vervolgens zullen moeten zij aan een bank biljetten gaan afhalen en verliezen zowel de klant als de handelaar tijd. Om dit te voorkomen, investeert u best in een betaalterminal.

Interesse in een betaalterminal?Ontvang gratis offertes voor een betaalterminal op maat

Prijs betaalterminal: kopen of huren?

Twijfelt u tussen een betaalterminal kopen of een betaalterminal huren? Als u een betaalterminal wilt kopen, betaalt u tussen de € 700 en € 950. Indien u er liever eentje wil huren, houd dan rekening met een huurprijs van € 30 tot € 60 per maand. De prijs hangt af van de snelheid van de bijstand bij eventuele problemen.

In de tabel vindt u een overzicht terug van de kostprijs van een betaalterminal. U kan ervoor kiezen een betaalterminal te kopen of te huren. Dit hangt af van het budget dat u voor een betaalterminal wil en kan vrijmaken.

De prijzen die u terugvindt in de tabel zijn prijzen die enkel betrekking hebben op de terminal zelf. Naast de prijs van een betaalterminal, komen er nog extra kosten bij kijken. Uitgaven waar u nog rekening mee moet houden zijn onder andere onderhoudskosten en transactiekosten.

Een betaalterminal huren komt voordeliger uit als u hem maar voor een korte tijd nodig heeft. U kan zelfs een betaalterminal huren voor één dag.

Soort betaalterminalPrijs
Toonbankterminal hurenVanaf € 20 per maand
Mobiele betaalterminal hurenVanaf € 30 per maand
Toonbankterminal kopenVanaf € 700 excl. installatie en abonnement
Mobiele betaalterminal kopenVanaf € 850 excl. installatie en abonnement

Profiteer ook van de fiscale voordelen

Indien u kiest voor een betaalterminal, zijn daar ook fiscale voordelen aan verbonden. Bent u een zelfstandige, zelfstandige in bijberoep of hebt u een KMO? Dan kan u aanspraak maken op een aangenaam belastingvoordeel.

Het percentage van het bedrag dat u investeerde, zal worden afgetrokken van de belastbare winst. Dit percentage kan gaan tot 13,5 %.

Soorten betaalterminals: wat past bij mijn zaak?

Er zijn verschillende betaalsystemen waaruit u kan kiezen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welk type betalingssysteem het beste bij uw zaak of onderneming past. Bekende aanbieders van betaalterminals zijn onder meer: Bancontact, Axepta (vroeger Ingenico) en CCV.

Naargelang de situatie waarin u de betaalterminal wilt gebruiken, kan u opteren voor een draadloze verbinding. Enkele opties zijn een wifi netwerk of een mobiel telefoonnetwerk.

Een andere mogelijkheid is Bluetooth en kan u het best gebruiken als uw zaak een vaste internetverbinding heeft. De terminal connecteert draadloos met het basisstation. Dat basisstation is via een kabel verbonden met het internet.

Als u wenst terug te vallen op technische bijstand, is het belangrijk om de verschillende terminalmodellen ook met elkaar te vergelijken. Indien u een betaalterminal koopt, dan kan u doorgaans rekenen op een technische bijstand van één jaar. Daarna zal u net geen € 15 per maand moeten neerleggen, indien u op de technische bijstand wil rekenen.

Wanneer u ervoor kiest om een betaalterminal te huren, dan kan u niet rekenen op een jaar gratis bijstand. De technische bijstand wordt verrekend in de huur van het apparaat. De prijs van de technische bijstand hangt af van het model en de formule die u kiest.

Wat is de ideale betaalterminal voor mijn zaak?
Dé beste betaalterminal bestaat niet. Alles hangt af van uw specifieke situatie en wensen. Zoekt u een betaalterminal op maat? Vul ons formulier in, ontvang gratis offertes en vergelijk!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes
Mobiele betaalterminal

1. Vaste betaalterminal of toonbankterminal

Dit is een toestel dat op een vaste plaats op de toonbank staat. Het gaat in dit geval dus niet om een mobiele betaalterminal. De meeste modellen hebben een aansluiting met het internet.

Als u overweegt om een vaste betaalterminal aan te schaffen, neem dan zeker ook even in acht welke betalingsvormen u wilt toelaten.  U kan ervoor kiezen ook gebruik te maken van Visa, Mastercard of American Express. Daarbovenop is het ook mogelijk om te kiezen voor de functie van contactloos betalen.

2. Mobiele betaalterminal

Het nadeel aan mobiele betaalterminals is dat ze iets duurder uitkomen dan de vaste betaalterminals. De prijs voor mobiele betaalterminals kan oplopen tot € 1.000. De kostprijs van een vast toestel ligt tussen € 500 en € 700. U moet zich enkel afvragen of dit nadeel opweegt tegen de voordelen van mobiele betaalterminals.

Mobiele betaalterminals maken geen gebruik van een kabelverbinding. Het enige dat u dient te voorzien is een internetverbinding, 4G of Bluetooth. Situaties waarin het gebruik van mobiele terminals handig zijn:

  • Medische beroepen
  • Horeca
  • Verkoop op locatie
  • Bouw- of transportsector
  • Taxi

Het voordeel aan mobiele betaalterminals is dat u ze overal mee naartoe kan nemen. Dit is aantrekkelijk voor personen die zich vaak van klant tot klant verplaatsen.

3. Contactloos betalen

Tegenwoordig kan u ook contactloos betalen. Dit is mogelijk dankzij de NFC-technologie. Als u vier radiogolfjes op uw kaart ziet staan, dan beschikt uw kaart over deze technologie. Bij contactloos betalen moet u bij het afrekenen uw kaart enkel tegen de terminal houden en de transactie gebeurt vanzelf.

Contactloos betalen zorgt er ook voor dat de betaling sneller verloopt. Voor kleine bedragen onder € 50 hoeft u geen pincode in te toetsen. Voor bedragen hoger dan € 50 moet dit wel. Zowel contactloos betalen als betalen op de klassieke manier kosten evenveel.

Payconiq

Payconiq by Bancontact is een applicatie die het mogelijk maakt om zonder kaart te betalen. De app kan gebruikt worden om betalingen te versturen en te ontvangen. Handig aan deze app is dat u bespaart op de onderhouds- en abonnementskosten.

U kan op twee manier betalen. Enerzijds kan u ervoor kiezen om de QR-code te scannen die de handelaar aanbiedt. Anderzijds bestaat er ook de mogelijkheid om de zaak in de app aan te duiden en het bedrag over te schrijven.

De app streeft naar veilig transactie en vraagt daarom om uw code in te voeren.

Betaalterminal zonder abonnement

U kan er ook voor kiezen om een betaalterminal zonder abonnement aan te schaffen. Indien u hiervoor kiest, bespaart u op de abonnements- en onderhoudskosten. Eén van de mogelijkheden is de SumUp Air Terminal. Dat is een betaalterminal die u via uw smartphone kan aanbieden.

Bij dit type betaalterminal is het mogelijk om met de bankkaart of creditcard met VISA, VPAY, MasterCard, Maestro of American Express te betalen. Ook met de smartphone is het mogelijk om contactloos te betalen.

Andere mogelijkheden zonder abonnement zijn de betaalapps. Apps die hiervoor instaan zijn:

  • KBC Mobile
  • Glase
  • Google Pay
  • Apple Pay

Betaalterminals kopen, huren of vergelijken? Vraag advies en ontvang gratis offertes

Wilt u graag een betaalterminal kopen of huren? Twijfelt u tussen vaste of mobiele betaalterminals? Of zou u graag enkele modellen met elkaar vergelijken?

Aarzel niet en vul gratis en vrijblijvend onderstaand offerteformulier in. U komt terecht bij een expert in uw buurt, die u zal voorzien van advies op maat.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid