Hoe kunnen klanten u betalen?

Klanten kunnen u op verschillende manieren betalen. De een vindt het makkelijker om mobiel te betalen, en de ander gebruikt liever zijn bankkaart. Hieronder vindt u een overzicht van de betaalmogelijkheden die u in uw zaak kan toepassen:

1. Met hun bankkaart (kaartbetalingen)

Kaartbetalingen komen het meeste voor, dit is een betaling waarvoor de betaler een kaart nodig heeft. Er zijn verschillende redenen waarom mensen nog steeds liever met hun bankkaarten betalen.

Vooral omdat ze het kennen en het vertrouwen. Ook al zijn mobiele betalingen eigenlijk gebruiksvriendelijker dan betalingen met de bankkaart.

Creditcards zijn over de hele wereld goed ingeburgerd en deze betaalmethode biedt consumenten veel voordelen. Populaire creditcards zijn MasterCard, Visa en American Express. Consumentenaankopen zijn meestal verzekerd via deze betaalmethode.

betaalmogelijkheden

2. Via walletbetalingen of virtuele portemonnee

Een wallet is een virtuele portemonnee waar consumenten een bepaald bedrag storten om van daaruit betalingen uit te voeren.

Het is voordelig voor de klant omdat ze nergens hun bankgegevens hoeven in te vullen. Voorbeelden van wallets zijn PayPal, Apple Pay, Amazon Pay en Payconiq.

3. Webshop: internetbankieren

Tegenwoordig is internetbankieren heel populair. Daarom biedt u best bancontact aan in uw webshop, zodat klanten snel en eenvoudig kunnen betalen. Het is een standaardapplicatie in Belgische bankkaarten.

4. Webshop + fysieke winkel: in-store payments

Heeft u naast uw webwinkel een fysiek verkooppunt, dan wilt u dat klanten hier ook probleemloos kunnen afrekenen. Een betaalterminal in fysieke winkels is daarom een must om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken.

5: Per overschrijving (bankbetalingen)

U kunt de bestelling ook direct verwerken en bezorgen en de klant kan achteraf betalen. Direct na levering stuurt u de klant een e-mail met een betalingsverzoek.

Bij het retourneren betaalt hij alleen het gereserveerde deel van de bestelling. Bedrijven als Klarna of Afterpay nemen het risico van achteraf betalen over en zorgen ervoor dat u hoe dan ook uw geld krijgt.

Ontvangt u graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Onze specialisten geven u vrijblijvend advies over de verschillende betaalmogelijkheden.
arrow-cta-box.pngOntvang offertes
betalen met smartphone

Wat zijn de betaalmogelijkheden voor uw zaak?

Er zijn een aantal betaalsystemen die u als handelaar niet kan missen. Door onderstaande betaalsystemen te integreren in uw zaak, maakt u het de klant makkelijker om snel te betalen in een beveiligde omgeving.

Optie 1: Elektronisch betalen

Steeds minder mensen hebben contant geld mee. Dat is vanzelfsprekend in het tijdperk van bankkaarten, betaalapps en contactloze betalingen. Daarom is het als handelaar beter om zich in te zetten op elektronische betalingen.

Optie 2: Mobiel betalen

Contactloze betalingen kunt u uitvoeren met uw mobiele telefoon. Wanneer de klant contactloos betalen op zijn/haar smartphone activeert, kunnen ze er gemakkelijk mee betalen. Zo goed als alle banken bieden deze optie aan.

Optie 3: Contactloos betalen

De klant kan korte betalingen doen door de smartphone of bankkaart op de betaalautomaat te richten, wat tijdbesparend en eenvoudig is. Bedragen tot € 25 zijn mogelijk. Indien de klant meer dan €25 wenst te betalen, wordt de pincode gevraagd.

NFC

NFC staat voor Near Field Communication en wordt veel gebruikt voor contactloos betalen. Door uw bankkaart of smartphone te activeren kan er gecommuniceerd worden binnen een straal van 10cm van de betaalterminal.

Het is veilig om gegevens uit te wisselen. De NFC-chip zit standaard in een bankkaart of smartphone en hoeft alleen geactiveerd te worden.

Zowel Android als Apple bieden hun klanten nu de mogelijkheid om hun smartphones te gebruiken om NFC-tags te lezen. NFC is automatisch ingeschakeld in Apple-telefoons vanaf IPhone 7 en recentere modellen.

Heeft u een Android smartphone? Zorg er dan voor dat u de nieuwste versie van Android gebruikt. De meeste nieuwe Android-smartphones hebben een NFC-chip in de telefoon. De NFC-chip van uw telefoon moet worden geactiveerd voordat u NFC kunt gebruiken, dit kunt u doen via de instellingen.

Op zoek naar een specialist?Ontvang gratis offertes voor een betaalterminal
betalen met QR code

Optie 4: Betalen met smartphone

Wanneer de klant het contactloos betalen op zijn smartphone activeert, gebeurt de betaling eenvoudig en snel. Een telefoon heeft u namelijk bijna altijd mee op zak. Onder meer mobiele apps met QR-code en Payconiq maken dit mogelijk.

Mobiele apps met QR-code

In België zijn de belangrijkste toepassingen voor mobiel betalen:

Bancontact is de bekendste en populairste bij de Belgische consument. De app is standaard ingebouwd in de meeste bank-apps. Met zo’n betaalapp kunnen uw klanten snel en veilig betalen met een QR-code.

Dit kan ook contactloos als zijn smartphone is voorzien van een NFC-chip. Dan hoeft de klant alleen maar de smartphone dicht bij de betaalterminal of andere smartphone te houden om de betaling af te ronden. De meeste apps werken via een bankkaartlink of een prepaid-systeem.

Uw grootste voordeel als handelaar is dat u onmiddellijk een bevestiging van de transactie ontvangt en het geld zeer snel op uw rekening staat.

Payconiq

Payconiq is een betaalservice waarmee u via een QR-code betalingen kunt ontvangen. De klant scant deze code op zijn smartphone via de Payconiq By Bancontact-app of een andere Payconiq-compatibele betaalapp en bevestigt het te betalen bedrag. Betalingen worden vervolgens overgemaakt naar uw bankrekening.

Optie 5: Cashless betalen

Cashless betalen is geen contante betaling. Met een speciale kaart kunt u cashless betalen. Het is geldig voor betalingen tot €150. Als u handelaar bent is dit voordelig, aangezien dit de kans op diefstal verminderd. U bent bovendien niet gebonden aan transactiekosten.

cashless betalen

Optie 6: PayPal

PayPal is een manier om te betalen met een andere rekening dan uw bankrekening. U maakt een nieuwe account aan op PayPal en koppelt deze aan uw bankkaart. Hiermee kan uw klant dus betalen. PayPal is de tussenpersoon tussen de bank en verkopers in een beveiligde betaalomgeving

Het grootste voordeel van PayPal is dat het wereldwijd beschikbaar is, zodat er overal betaald kan worden. Als een klant vanuit het buitenland bestelt, kan dit soms niet via hun eigen bank. Met PayPal hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Bovendien doet PayPal uitstekend werk bij het beschermen van de gegevens en het beveiligen van de aankopen.

Optie 7: V Pay

V Pay staat voor virtueel betalen. De klant plaatst een bestelling en zegt met V Pay te willen betalen. Het kaartnummer en de vervaldatum moeten dan worden ingevuld. Als u een webwinkel heeft, kan virtueel betalen dus handig zijn.

Transactiecodes die zijn uitgegeven met een willekeurige lezer of digitale kaart, moeten ook worden ingevoerd. Met die transactiecode kan de klant de betaling bevestigen. Dit bedrag wordt in mindering gebracht bij voldoende saldo. De webwinkel ontvangt ook een betalingsbevestiging.

Meer weten? Vraag professioneel advies en gratis offertes

Wilt u meer weten over betaalmogelijkheid? Laat u dan adviseren door experts en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand offerteformulier.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.