Aandachtspunten betaalterminal kopen

Waarop moet u letten bij het kopen van een nieuwe betaalterminal?

 1. Prijs: wat kost een betaalterminal gemiddeld?

Een eerste belangrijke factor is de prijs. De prijzen voor betaalterminals variëren sterk: van een kleine 40 euro tot meer dan 1.000 euro per toestel.

Over het algemeen zijn mobiele terminals wat duurder dan vaste toestellen.

Bijkomende kost: abonnementskosten en commissie

Boven op die aanschafprijs betaalt u vaste of variabele kosten per transactie. Die zogenaamde commissie kan bepaald worden als percentage op elk transactiebedrag, als vast tarief per maand, of als vaste kost bij elke transactie.

Opteert u ook voor een serviceabonnement? Dan kunt u bij problemen steeds terecht bij uw leverancier. Reken op abonnementskosten van gemiddeld 20 euro per maand

Betaalterminal kopen of huren?Laat u adviseren door onze specialisten

2. Soorten betaalterminals: vast, draagbaar, mobiel of virtueel

Naast de prijs is ook het type betaalterminal relevant. Welk soort betaalterminal u nodig heeft, hangt voornamelijk af van de aard van uw onderneming. Over het algemeen kunt u kiezen uit een vast, mobiel of virtueel toestel.

Vaste betaalterminal 

Een vaste betaalterminal krijgt een vaste plek in uw zaak. Doorgaans staat zo’n terminal op de toonbank, waardoor een vaste betaalterminal ook wel een toonbankterminal wordt genoemd.

Het toestel is via een ethernetkabel of uw wifiverbinding verbonden met het netwerk. U kunt rekenen op een stabiele connectie.

Een vaste betaalterminal is de ideale optie voor handelaars met een eigen pand.

Draagbare betaalterminal

Een draagbare betaalterminal kunnen u en uw personeel moeiteloos doorheen uw handelspand verplaatsen. Het toestel is met het netwerk verbonden via wifi of via een mobiel netwerk. U hoeft de terminal dus niet aan te sluiten via een internetkabel. 

Een draagbare betaalterminal is ideaal voor handelaars die betalingen willen uitvoeren binnen hun handelspand, maar daarvoor geen specifieke betaalruimte voorzien. Perfect voor bijvoorbeeld horecazaken die klanten aan tafel willen laten betalen.

Mobiele betaalterminal

Net als de draagbare betaalterminal kunt u de mobiele betaalterminal naar hartenlust verplaatsen. De mobiele betaalterminal gaat nog een stapje verder. U neemt de terminal moeiteloos mee naar een locatie buiten uw handelspand. Bepaalde modellen kunnen zelfs in het buitenland gebruikt worden.

Een mobiele betaalterminal kunt u met het internet verbinden via het mobiel netwerk of via een wifi-verbinding

De mobiele betaalterminal is de ideale optie voor handelaars of ondernemingen die op verplaatsing transacties willen verrichten. U neemt het toestel mee naar handelsbeurzen en evenementen of gebruikt het wanneer u diensten verleent bij klanten thuis.

Virtuele betaalterminal

Een laatste, budgetvriendelijke optie is de virtuele betaalterminal. Het gaat om een volledig digitale terminal. U logt heel eenvoudig in op het portaal, waarna uw smartphone, tablet of laptop als betaalterminal fungeert.

De virtuele betaalterminal werkt met QR-codes of NFC-technologie. U kunt eenvoudig kredietkaartbetalingen ontvangen, maar evengoed transacties via smartphones regelen.

Een virtuele betaalterminal is een uitstekende voorlopige oplossing voor ondernemingen die tijdelijk op een vaste locatie of op verplaatsing werken.

3. Kassakoppeling

Zowel vaste als mobiele en draadloze betaalterminals kunnen gekoppeld worden aan een centrale kassa. Een transactie of bestelling die op de vaste, mobiele of draagbare terminal wordt ingevoerd, wordt draadloos doorgespeeld aan uw centrale kassa.

Dat brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Kleine kans op fouten. Degene die de betaling int, hoeft het te betalen bedrag niet zelf in te toetsen.
  • Minder administratie. De transacties worden rechtstreeks doorgegeven aan de centrale kassa.
  • Tijdwinst. Een kassagekoppelde betaalterminal bespaart heel wat moeite en tijd.

Het is echter niet altijd mogelijk of wenselijk om een betaalterminal te koppelen aan uw centrale kassa. Een niet-gekoppelde betaalterminal brengt ook wat voordelen met zich mee:

  • Functioneert zonder integratie met centrale kassa. Een niet-kassagekoppelde betaalterminal werkt volledig onafhankelijk van de kassa.
  • Enkel internet nodig. Zolang de betaalterminal verbonden is met het wifinetwerk of mobiele netwerk kunt u probleemloos betalingen ontvangen.
  • Voorzien van een printer. De betaalterminal kan zelf betaalbewijzen printen.
Betalen met smartphone

Wat is de beste betaalterminal voor u?

Nu u weet waar u op moet letten bij het uitkiezen van een betaalterminal, rijst de vraag: welke betaalterminal is het meest geschikt voor uw unieke onderneming? Door rekening te houden met onderstaande zaken, komt u een stap dichter bij de ideale oplossing op maat.

Aard van uw onderneming

Een eenvoudige eerste vraag: is uw onderneming gevestigd op een vaste locatie, of werkt u voornamelijk op verplaatsing? Met een vaste locatie komt een handig toestel van pas, maar wie zich vaak verplaatst is beter gediend met een mobiel toestel.

In ondernemingen met een vaste locatie waar betalingen op verschillende plekken uitgevoerd worden, is een verplaatsbare betaalterminal de ideale tussenoplossing.

Tip: Heeft u een mobiele of verplaatsbare betaalterminal nodig? Houd dan ook rekening met de oplaadbaarheid van het toestel. Hoe langer de levensduur van de batterij, hoe meer transacties u kunt uitvoeren tussen de laadbeurten door.

Verbinding

Met een ethernetkabel geniet u steeds een stabiele verbinding met het netwerk. Die optie heeft u echter enkel met een vast toestel.

Mobiele en verplaatsbare toestellen kunnen verbonden worden via wifi of het mobiel netwerk. Wie vaak klanten bezoekt, geeft wellicht de voorkeur aan een toestel dat gemakkelijk met een mobiel netwerk verbindt.

Betaalmogelijkheden

Een standaard betaalterminal accepteert betalingen met een gewone bankkaart. Wilt u ook kredietkaarten en internationale kaarten aanvaarden? Dan moet uw toestel daarop voorzien zijn.

Er zijn de afgelopen jaren heel wat betaalopties bijgekomen. Denk maar aan betalingen via smartphones en smartwatches, maar evengoed aan cryptokaarten, ecocheques, maaltijdcheques of restaurantvouchers

Niet elke betaalterminal zal voorzien zijn op al die mogelijkheden. Let daarom goed op de betalingsmethoden die uw nieuwe terminal ondersteunt.

Commissie en abonnementskosten 

Verschillende leveranciers hanteren variërende transactiekosten (ook wel commissie) en abonnementskosten.

Afhankelijk van het aantal transacties dat u maandelijks uitvoert, kan de ene betaaloplossing aanzienlijk interessanter zijn dan de andere

Tip: Hulp nodig bij het vergelijken van de verschillende tarieven? Gebruik het formulier onderaan deze pagina en vergelijk snel en eenvoudig het aanbod!

Ontvang gratis offertes

Vergelijk: 3 hoogwaardige betaalterminals voor uw onderneming

Graag snel 3 modellen vergelijken? Hieronder vindt u 3 kwalitatieve betaalterminals en hun belangrijkste kenmerken.

1. SumUp betaalterminal – goedkoopste optie

SumUp is een internationale leverancier van betaalterminals en actief sinds 2012. SumUp betaalterminals ondersteunen contactloze betalingen en betalingen via chips.

SumUp terminals zijn licht en compact, en kunnen indien gewenst voorzien worden van een ingebouwde printer. Ze ondersteunen echter geen betalingen via eco- of maaltijdcheques

De SumUp betaalterminals zijn goedkoper dan alternatieven. Aanschafprijzen beginnen bij 39 euro, exclusief oplaadstation.

Type terminalPrijs exclusief btw
SumUp Air€ 39 
SumUp Air met laadstation€ 49
SumUp Solo met laadstation€ 79
SumUp Solo met printer€ 139

Transactiekost: 1,69 procent per transactie.

2. Sepay

Het Nederlandse Sepay werd opgericht in 2005. Sepay levert zowel vaste als mobiele betaalterminals. U kunt een Sepay betaalterminal kopen of huren voor een lange of korte tijd.

Het gamma van Sepay omvat heel wat verschillende toestellen. 

Soort terminalRichtprijs exclusief btw
Mobiele betaalterminal€ 100 – 385
Vaste betaalterminal€ 230 – 310

Wie een Sepay betaalterminal aanschaft, heeft bovendien de keuze uit verschillende transactiebundels. Dat flexibele commissietarief biedt voor elke onderneming een oplossing op maat.

  • Transactiekosten zonder bundel: 0,11 tot 0,16 euro per transactie, afhankelijk van het aantal transacties.
  • Transactiekosten met bundel: 7,50 tot 220 euro per maand, afhankelijk van het aantal transacties.

Opgelet: Wie een Sepay betaalterminal koopt, betaalt bovenop de prijs voor de betaalterminal ook een eenmalige registratiekost van 54 euro én een maandelijks kost tussen de 10,75 en 16,75 euro.

3. Wordline

Wordline is een Frans bedrijf dat al sinds 1973 actief is. Net als Sepay verkoopt en verhuurt Wordline kwalitatieve betaalterminals. 

U heeft de keuze uit verschillende modellen.

Soort terminalRichtprijs exclusief btw
Yomani – toonbankterminal€ 745
Yomani met ingebouwde printer€ 845
Yomani met handelaarsmodule€ 945
Yoximo – mobiele betaalterminal€ 895

Net als Sepay biedt Wordline de optie een vaste maandelijkse transactiekost te betalen.

Tip: Het aanbod van Wordline is enorm uitgebreid. Op zoek naar een optie die bij u past? Gebruik dan het formulier onderaan dit artikel.

Hulp nodig bij het vergelijken van de modellen? Vraag een expert om advies!

Zoals u ziet zijn er heel wat verschillende modellen op de markt, met elk hun eigen voor- en nadelen. Bent u op zoek naar de ideale betaalterminal voor uw unieke onderneming? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies op maat en 1 of meerdere offertes van betrouwbare leveranciers. Zo vindt u snel en eenvoudig de ideale oplossing voor uw onderneming!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Ook interessant voor u

Wat is de goedkoopste betaalterminal?

+
De betaalterminal van SumUp hoort bij de goedkoopste betaalterminals op de markt. Het is een budgetvriendelijke optie voor alle ondernemingen

Hoe wordt de prijs van een transactie bepaald?

+
Deze kosten kunnen bepaald worden aan de hand van een percentage van het transactiebedrag, via een vast maandelijks tarief of met vaste kost per transactie.

Wat zijn de kosten van een bancontact terminal?

+
Deze kunnen erg variëren afhankelijk van de leverancier, het type terminal en de specifieke diensten die worden aangeboden. Offertes aanvragen en prijzen vergelijken is raadzaam om een betaalterminal te vinden op maat van uw zaak.
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.