Betaalterminal: huur versus kopen

Een betaalterminal verzekert dat uw onderneming vlot en veilig transacties kan uitvoeren. Maar niet iedereen heeft permanent een betaalterminal nodig. Gelukkig kunt u ook een betaalterminal huren – voor een maand, een week of zelfs een enkele dag.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het huren van een betaalterminal?

  • U betaalt geen hoog bedrag voor een betaalterminal die u slechts voor een beperkte periode nodig heeft.
  • Probleem met uw betaalterminal? Dan ruilt u die (kosteloos) in voor een nieuw model.
  • U kunt steeds rekenen op technische ondersteuning.

Een betaalterminal huren is ideaal voor ondernemingen die evenementen organiseren, tijdelijk op een handelsbeurs staan, of gewoon op zoek zijn naar een voorlopige betaaloplossing. Nu steeds minder mensen contant geld op zak hebben, verzekert u met een betaalterminal dat élke klant probleemloos kan betalen voor uw diensten en producten!

Betaalterminal kopen of huren?
Ontvang gratis offertes voor een Bancontact betaalterminal
arrow Ontvang offertes

Draadloze, mobiele of vaste betaalterminal permanent huren

Heeft uw onderneming permanent een betaalterminal nodig, maar geeft u liever geen hoge bedragen uit aan een betaaloplossing? Dan kunt u ervoor kiezen om uw betaalterminal permanent te huren. Leveranciers spreken van permanente huur van zodra u de betaalterminal voor een periode langer dan 12 maanden huurt.

Op die manier spreidt u de kosten voor uw betaalterminal over een langere termijn. Daarnaast geniet u nog steeds de voordelen van het tijdelijk huren van een betaalterminal: een lagere prijs, een nieuw toestel bij problemen, een technische ondersteuning van uw leverancier.

betaalterminal huren

Prijs: Hoeveel kost een betaalterminal huren per jaar, maand, week of voor 1 dag?

U kunt een betaalterminal huren voor verschillende termijnen. Hoeveel u precies betaalt, is dan ook grotendeels afhankelijk van hoe lang u de betaalterminal huurt.

Tip: Hoe langer u de betaalterminal huurt, hoe goedkoper het tarief per dag. Let wel, na een bepaalde periode zal de aanschaf van een betaalterminal de meest voordelige optie zijn.

PeriodeRichtprijs
1 dag€ 20 – 55
1 week€ 70 – 100
2 – 4 weken€ 100 – 200
1 – 3 maanden€ 200 – 300
4 – 6 maanden€ 450 – 600

Tip: Vaste betaalterminals zijn doorgaans wat goedkoper dan mobiele betaalterminals.

Transactiekosten korte en lange termijn

Naast de huur betaalt u ook transactiekosten. De meeste verhuurders van betaalterminals bieden transactiebundels aan. Daarmee betaalt u een vast bedrag per maand, per week of per dag. Hoe meer transacties u in die periode wilt verrichten, hoe hoger die vaste transactiekost.

Andere leveranciers kunnen een vaste of variabele kost per transactie aanrekenen. Dat kan een percentage van het betaalde bedrag zijn, of een vast bedrag per betaling. Het precieze percentage of bedrag kan opnieuw afhangen van het aantal transacties dat u maandelijks, wekelijks of dagelijks uitvoert.

U mag rekenen op een kost van gemiddeld 0,10 tot 0,25 euro per transactie. Ga voor u een betaalterminal huurt zeker na welke transactiekosten uw leverancier hanteert.

Andere kosten

Afhankelijk van de leverancier waar u mee samenwerkt en de extra opties en functies waarvoor u opteert, kunnen extra kosten worden aangerekend.

  • Installatiekost. Komt een installateur de terminal aansluiten en configureren? Dan kan de leverancier daarvoor een extra kost aanrekenen.
  • Plug & Play. Installeert u de terminal zelf? Dan kan de leverancier zogenaamde plug & play kosten aanrekenen.
  • Waarborg. Een leverancier kan een waarborg vragen voor het gehuurde apparaat. Het gaat om een bedrag van gemiddeld 150 euro. Wanneer u de terminal opnieuw inlevert, wordt dat bedrag uiteraard terugbetaald.
  • Netwerkkosten. Een mobiele of verplaatsbare betaalterminal kan met het internet verbonden zijn via het mobiel netwerk. De leverancier kan voor het gebruik van die data een extra kost aanrekenen. Het gaat om een bedrag van gemiddeld 7 euro per maand. Dat bedrag kan opgenomen zijn in de huurkosten.
  • Leveringskosten. Voor het verzenden en retourneren van de terminal kan uw leverancier extra kosten aanrekenen.
  • Extra optie: kredietkaart. Ontvangt u graag kredietkaartbetalingen? Dan kan een leverancier daar een extra kost voor aanrekenen. Ook de transactiekosten voor kredietkaarttransacties liggen vaak wat hoger. Reken op een transactiekost van 1,50 tot 3,65 procent van het betaalde bedrag.

De juiste betaalterminal huren voor uw evenement of onderneming? Vergelijk offertes en krijg advies

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken uit deze moderne maatschappij. Zo’n 70 procent van de klanten geeft de voorkeur aan elektronische betalingen, en het leeuwendeel van de klanten heeft geen of weinig contant geld op zak. Door een betaalterminal te huren, verzekert u dat elke klant probleemloos en veilig kan betalen voor uw diensten en producten.

Bent u op zoek naar de ideale betaalterminal voor uw onderneming? Heeft u vragen over het huren van een terminal? Of wilt u graag offertes op maat vergelijken? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes op maat én advies van leveranciers. Zo vindt u snel en eenvoudig het beste apparaat om uw elektronische betalingen veilig en eenvoudig te regelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.