Wat kost een betaalterminal? Waarop letten bij vergelijken?

Een betaalterminal kopen of huren? Dan wilt u uiteraard de beste deal doen. Het bedrag dat u uiteindelijk zult neerleggen, bestaat echter niet enkel uit de aanschafprijs of huur van de terminal. Hieronder vindt u een overzicht met de extra kosten waarmee u rekening houdt bij het vergelijken van verschillende apparaten en leveranciers.

Mobiele betaalterminal

1. Aanschafprijs of huur

Een betaalterminal huren of kopen hoeft niet duur te zijn. Het aanbod is uitgebreid, en de prijzen voor verschillende betaalterminals zijn erg gevarieerd. Er zijn modellen verkrijgbaar voor een kleine 40 euro, maar evengoed modellen die meer dan 900 euro kosten.

2. Transactiekosten: Wat kost een betaling met Bancontact?

Op elke betaling die u via de betaalterminal ontvangt betaalt u een transactiekost. Die kost kan verschillende vormen aannemen:

  • Vast bedrag. U betaalt op elke betaling die u ontvangt een klein, vast bedrag. Het bedrag kan verschillen tussen online betalingen en betalingen via een debet- of kredietkaart.
  • Percentage. Op elke ontvangen betaling betaalt u een vast percentage. Vaak gaat het om verschillende percentages voor betalingen via een debetkaart, kredietkaart of een online betaling.
  • Transactiebundel. Wie maandelijks heel wat transacties ontvangt via de betaalterminal, is vaak gebaat bij een transactiebundel. Het bedrag of percentage dat u betaalt is dan afhankelijk van het aantal transacties dat u maandelijks verricht. Hoe meer transacties in de bundel, hoe lager de transactiekosten.

Tip: Bepaalde leveranciers verrekenen de transactiekosten in de huurprijs. Dat is bijvoorbeeld het geval bij bepaalde Axepta formules voor betalingen tot een bepaald maandelijks bedrag.

3. Servicekosten of abonnementskosten

Naast de aanschafprijs betaalt u bij de meeste leveranciers bepaalde servicekosten of abonnementskosten. Voor die maandelijkse vergoeding kunt u rekenen op software updates, technische bijstand, het gebruik van een klantenportaal en/of papieren facturen. Gemiddeld gaat het om 20 euro per maand.

Opgelet: Sommige leveranciers verrekenen de service- of abonnementskosten in de huurprijs van uw betaalterminal. Bij andere leveranciers betaalt u bovenop maandelijkse huur vaste abonnementskosten.

4. Optioneel: Installatiekosten

Een extra eenmalige kost die niet elke leverancier aanrekent, is de installatiekost. Veel leveranciers verzenden hun betaalterminals met een handig plug & play pakket waarmee u de betaalterminal zelf kunt installeren. U betaalt voor dat pakket een vergoeding. In bepaalde gevallen komt een technicus langs bij uw bedrijf om het apparaat aan te sluiten.

Op zoek naar een betaalterminal?
Laat u adviseren door onze specialisten
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Wat zijn de goedkoopste opties?

Een betaalterminal kopen kan een grote investering zijn voor een klein bedrijf. Gelukkig zijn er ook verschillende opties voor wie een betaalterminal nodig heeft, maar liever geen grote bedragen uitgeeft. Hieronder vindt u de 3 goedkoopste tijdelijke en permanente oplossingen voor bedrijven die liever niet meer dan nodig uitgeven aan betaalterminals.

1. Kopen: Draadloze betaalterminal zonder abonnement bij SumUp

Wie permanent een mobiele of draadloze betaalterminal nodig heeft, maar liever geen grote bedragen uitgeeft, kan overwegen om een SumUp betaalterminal aan te schaffen. U heeft de keuze uit…

  • SumUp Air, een mobiele kaartlezer die u via bluetooth verbindt met uw smartphone of een ander extern apparaat met internetverbinding.
  • SumUp Solo, een mobiele betaalterminal die u verbindt via een wifinetwerk of met het mobiel netwerk dankzij de geïntegreerde simkaart met gratis databundel. De SumUp Solo kan voorzien worden van een ingebouwde printer.

Alle SumUp betaalterminals aanvaarden contactloze betalingen en betalingen via debet- en kredietkaarten.

SumUp is een van de weinige aanbieders van betaalterminals zonder abonnementskosten. De betaalterminals zijn enkel bruikbaar voor zelfstandigen en ondernemers met een ondernemingsnummer.

Een overzicht met aanschafprijzen:

ModelAankoop: prijs exclusief btw
SumUp Air€ 39
SumUp Air met laadstation€ 49
SumUp Solo zonder printer€ 79
SumUp Solo met printer€ 139

Tip: Voor 29 euro per maand geniet u de voordelen van SumUp One. Dat abonnement is echter volledig vrijblijvend. 

2. Huren: Vaste of mobiele betaalterminal 

U kunt ook een vaste of mobiele betaalterminal huren voor korte of lange termijn. U betaalt een vast periodiek huurbedrag. Bovenop de huurprijs komen vaak extra abonnementskosten kijken. Let goed op de extra kosten bij het vergelijken van het aanbod.

U kunt een betaalterminal huren bij onder meer Worldline, Axepta en CCV. Een overzicht met prijzen:

LeverancierHuurServicekostenInstallatiekostTransactiekostKeuze uit…Totale kost per jaar 
Axepta€ 22 – 115 per maand – formules op maat via offerteformulierInbegrepen in huurInbegrepen in huurVanaf 0,69% op transacties via debetkaart.
Verschillende modellen van Worldline, 3C, CCV, Loyaltak en Paynation.€ 264 – 1.380 plus transactiekosten.
CCVVanaf € 17 – 31,15 per maand€ 11,50 – 18,50 per maand€ 62 voor plug & play € 106 voor installatie door technicusBundels: 0,075 tot 0,24 euro per transactie, afhankelijk van het aantal transacties per maand.Compact A77 Mobile A920 Budget Duo Base€ 342 – 596 plus transactiekosten
Worldline€ 23,07 – 38,03 per maandInbegrepen in huur€ 60,70 voor plug & play € 152,31 voor installatie door technicus Yomani toonbankterminalAfhankelijk van betaald bedrag en aantal transacties per maandYomani toonbankterminal (Yomani Bizz formule) Yoximo mobiele betaalterminal (Mobile Flex formule)€ 277 – 456 plus transactiekosten

3. Alternatieve goedkope betaaloplossingen

Een van de goedkoopste betaaloplossingen is Payconiq by Bancontact. U hoeft geen betaalterminal aan te schaffen. Om betalingen te ontvangen, heeft u enkel een apparaat met internetverbinding nodig (denk maar aan een smartphone of tablet) of een Payconiq sticker met unieke QR-code. 

Payconiq hanteert bijzonder lage transactiekosten. Het gaat om een bedrag van 0,06 euro voor fysieke betalingen en een bedrag van 0,20 euro voor online transacties. Dat is de enige kost die u betaalt om gebruik te maken van Payconiq: er zijn verder geen aanschaf-, installatie- of servicekosten om rekening mee te houden.

Het nadeel? Klanten kunnen enkel gebruik maken van Payconiq wanneer zij zelf de Payconiq app gebruiken. Payconiq aanvaardt geen betalingen met debetkaarten of kredietkaarten.

Betaalterminal huren

Wanneer best een betaalterminal huren of kopen?

Zowel het huren als het kopen van een betaalterminal heeft voor- en nadelen. 

Ontvang gratis offertes

Waarom (niet) kopen?

Een eigen toestel kopen kan op lange termijn de meest voordelige optie zijn. Om te bepalen of de aanschaf of huur van een toestel goedkoper uitkomt, houdt u rekening met alle relevante kosten en de periode waarvoor u de betaalterminal nodig heeft.

Wie een betaalterminal meerdere jaren wenst te gebruiken, heeft vaak het meeste baat bij de aanschaf van een apparaat. Dat kan echter een grote investering vormen, afhankelijk van welke terminal u aanschaft.

Waarom (niet) huren?

Wie een betaalterminal huurt, betaalt een (laag) maandelijks bedrag. Hoeveel u precies betaalt, is afhankelijk van het gekozen apparaat en het tarief van uw leverancier.

Door de terminal te huren, kunt u de kosten spreiden over een langere periode. Zo vermijdt u in een keer een hoog bedrag te moeten investeren, wat als kleine zelfstandige enorm interessant kan zijn. Op lange termijn kan de aanschaf van een betaalterminal voor uw bedrijf echter voordeliger zijn.

Een bijkomend voordeel? Wie een betaalterminal huurt, kan rekenen op een vervangmodel wanneer het apparaat met defecten te maken krijgt. Die vervanging zit doorgaans inbegrepen in het tarief, waardoor u niet hoeft in te zitten met een onverwachte, hoge kost in het geval van een defect.

Tot slot is het huren van een betaalterminal de aangewezen optie voor ondernemers die de betaalterminal slechts voor een beperkte periode nodig hebben. In dat geval is de aanschaf van een betaalterminal vaak niet de voordeligste optie.

Betaalterminal kopen of huren aan het meest voordelige tarief? Vergelijk het aanbod en vind een oplossing op maat

Op zoek naar een betaalterminal met schappelijk tarief voor uw onderneming? Of u nu op zoek bent naar een goedkoop model voor tijdelijk gebruik, een voordelige vaste toonbankterminal voor permanent gebruik, of de meest goedkope manier om uw klanten de mogelijkheid te bieden om probleemloos af te rekenen: door verschillende soorten betaalterminals te vergelijken, vindt u gegarandeerd de beste optie.

Snel en eenvoudig het aanbod vergelijken? Vul dan snel onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies op maat en offertes van verschillende leveranciers. Zo vindt u in een handomdraai de voordeligste oplossing voor uw zaak!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.