Wil u werken met een Bancontact betaalterminal?

Wat is een betaalterminal? U vindt bancontact betaalterminals in veel winkels terug naast de kassa. Klanten kunnen betalen met bankkaart of smartphone via dit apparaat. Het maakt de betaling van uw klanten gemakkelijker. Het is ook eenvoudiger voor u om inkomende betalingen te beheren.

Wat zijn de voordelen voor uw zaak?

 • U ontvangt betalingen van alle soorten kaarten en smartphones.
 • De klanten kunnen met een gerust hart veilig en snel betalen.
 • Via de betaalautomaat krijgt u een duidelijk zicht op uw inkomen.
 • U hoeft zich geen zorgen meer te maken over kleingeld
 • Klanten kunnen op elk moment betalen. Zelfs als ze geen contant geld hebben.
 • Als de betaalterminal van Bancontact de betaling van de klant accepteert, weet u zeker dat het geld ook op uw rekening staat. Als het saldo onvoldoende is of de code onjuist, kan de transactie niet doorgaan.
 • U speelt in op de interesse van uw klanten voor contactloos betalen. Weet u dat meer dan 80 % van de consumenten vandaag liever via een betaalterminal betaalt?
Op zoek naar een betaalterminal?
Laat u adviseren door onze specialisten

Soorten betaalterminals

Hieronder vindt u een handig overzicht van de verschillende soorten Bancontact betaalterminals:

1. Bancontact betaalterminals voor op de toonbank

De uiteenlopende soorten terminals voor op de toonbank hebben elk hun eigen kenmerken. Er zijn bijvoorbeeld toestellen die u al dan niet kan integreren met de printer. Voor andere modellen is dan weer een aparte module nodig om betalingen uit te voeren.

bancontact betaalterminal

2. Draadloze Bancontact terminals

U kan ook kiezen voor een draagbare Bancontact terminal die niet vast op de toonbank of balie staat. De voordelen liggen voor de hand: u kunt het op verschillende plaatsen in uw winkel gebruiken.

Het systeem is niet 100% mobiel omdat het niet werkt op een GPRS-netwerk. Een GRPS-netwerk maakt het uitvoeren en ontvangen van transacties eenvoudiger, door de simkaart in uw mobiele betaalterminal.

betalen met smartphone op een draadloze betaalterminal van Bancontact

3. Bancontact mobiele betaalterminals

Wilt u een stap verder gaan, dan kunt u kiezen voor de mobiele betaalterminal Bancontact. Dit is een elektronisch betaalsysteem dat niet vast op de toonbank staat maar draagbaar en 100% mobiel is. U kan de mobiele betaalterminal flexibel gebruiken in uw zaak.

betalen met bancontact

4. Bancontact virtuele kassa voor webshops

Een optie die steeds belangrijker wordt zijn virtuele kassa’s of internetkassa’s voor online betalingen. Dit is bijvoorbeeld een webshop. Klanten kunnen gemakkelijk thuis bestellen en betalen via een virtuele kassa met hun Bancontact betaalkaart.

betaalterminal bancontact

Wat kost een Bancontact betaalterminal?

Een basis betaalterminal kost tussen de € 500 en € 700. De mobiele terminals kosten ongeveer € 1.000. Als u een betaalterminal van Bancontact koopt, is het onderhoud niet inbegrepen.

Het is wel moeilijk om een exacte prijs te plakken op een betaalterminal. De prijzen zijn verschillend per leverancier die betaalterminals aanbiedt. Ga na wat de beste optie is voor u: kopen of huren?

Optie 1: U wil een betaalterminal kopen

Afhankelijk van de diensten die u in uw bedrijf levert, kunt u ervoor kiezen om vaste of mobiele betaalterminals aan te schaffen. Beide oplossingen zijn betrouwbaar. De keuze ligt dus uitsluitend in de betaalmethode die voor uw bedrijf werkt.

Vaste betaalterminals zijn meestal aangesloten via een internetkabel, maar kunnen ook eenvoudig via wifi worden aangesloten. De gemiddelde prijs van een balieterminal ligt rond de 700 euro.

Mobiele betaalterminals zijn altijd verbonden via wifi. Het grote voordeel van mobiel Bancontact is dat u overal binnen het wifi-netwerk betalingen kunt ontvangen en niet afhankelijk bent van de locatie van de kassa. De kosten van een mobiele betaalterminal zijn ongeveer 850 euro.

Optie 2: U wil een betaalterminal huren

Een betaalterminal huren kan voordelig zijn. U kunt de aanschafkosten van het toestel vermijden. De huurprijs van een betaalautomaat wordt bepaald door een aantal factoren. Denk hierbij aan de duur van de huur en het type betaalautomaat.

Onderstaand overzicht geeft de prijs van een betaalterminal weer:

  Prijs betaalterminal huren
Per dag € 20 – 55
Per week € 70 – 100
Per maand € 150 – 200
Per trimester Gemiddeld € 300

U kunt betaalterminals huren voor verschillende periodes:

 • 1 dag
 • Op middellange termijn
 • Langdurig of zelfs permanent
 • Hoe langer u huurt, hoe lager de huurprijs

Er zijn extra kosten. Per transactie moeten bijvoorbeeld ook transactiekosten worden betaald. –> Richtprijs: tussen 0,10 en 0,25 euro tot 50 transacties, 0,11 euro vanaf 100 transacties.

Gaat u voor een mobiele betaalterminal dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van het GPRS-netwerk. Zo zijn er soms nog andere extra kosten voor de set-up en registratie. Soms kan er ook een waarborg gevraagd worden. Informeer uzelf daarom goed op voorhand.

Betaalterminal kopen of huren?
Ontvang gratis offertes voor een Bancontact betaalterminal

Soorten betaalkaarten: geschikt voor eenzelfde terminal?

Het hangt af van de opties van het toestel (software, kassasysteem…) en het type contract/abonnement dat u hebt bij de bank

1. Bancontact

Bancontact is een Belgisch betalingssysteem. Elke Belgische bankkaart wordt geleverd met Bancontact. Buitenlandse kaarten bestaan ​​niet en buitenlandse betaalterminals accepteren ze niet. Alle kaarten met Bancontact zijn ook uitgerust met Maestro.

2. Maestro

Maestro maakt kaartbetalingen mogelijk in binnen- en buitenland (over de hele wereld). Elke Belgische bankkaart wordt geleverd met Maestro. Het wordt uitgegeven door Mastercard.

3. Mastercard en Visa

Met Mastercard en Visa kan u met uw kredietkaart betalen in België en in het buitenland (over de hele wereld). Deze betalingssystemen zijn alleen gekoppeld aan creditcards (geen reguliere bankkaarten).

De meeste in België uitgegeven kredietkaarten gebruiken Mastercard of Visa. Visa en Mastercard zijn de meest voorkomende creditcards in binnen- en buitenland (wereldwijd).

een geldautomaat van Bancontact op een publieke plek

Interesse in een betaalterminal? Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Aarzel niet om via het offerteformulier professioneel advies te vragen en tegelijk gratis offertes aan te vragen om prijzen en dienstverlening te kunnen vergelijken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.