Wat is een mobiele betaalterminal? Hoe werkt het?

Een mobiele betaalterminal is een compacte betaaloplossing die u overal mee naartoe neemt. De terminal kan via een wifiverbinding of het mobiele netwerk verbonden worden met het internet.

Klanten kunnen de terminal gebruiken om met hun bankkaart, kredietkaart of smartphone te betalen voor uw diensten en producten. Tip: Niet elke betaalterminal ondersteunt alle betaalmethodes. Houd bij het uitkiezen van een betaalterminal rekening met de functies die het model ondersteunt en de betaalmethodes waaraan uw klanten de voorkeur geven

Op zoek naar een betaalterminal?
Laat u adviseren door onze specialisten

Waarom kiezen voor een draadloze of mobiele betaalterminal?

Mobiele betaalterminals maken betalingen ontvangen nog eenvoudiger. Een overzicht met de belangrijkste voordelen van een mobiele betaalterminal.

Overal betalingen ontvangen

Met een mobiele betaalterminal kunt u overal en altijd betalingen ontvangen. U neemt de terminal mee op klantenbezoek, naar een handelsbeurs, of evenement. 

Flexibele betaaloplossing

Mobiele betaalterminals kunt u eenvoudig met het internet verbinden via een wifinetwerk en/of het mobiele netwerk. Zo heeft u geen nood aan een vaste plek, kabels of andere aansluitingen!

Klantvriendelijk

Een mobiele terminal maakt het voor uw klanten nog eenvoudiger om af te rekenen. Klanten hoeven zich niet te verplaatsen of in te spannen om een transactie af te ronden.

Gebruiksgemak

Mobiele betaalterminals zijn compact en daarom eenvoudig mee te nemen. Een mobiele betaalterminal is voorzien van een batterij, waardoor u niet afhankelijk bent van een oplaadpunt.

Ideaal voor deze sectoren

Een mobiele betaalterminal komt handig van pas voor…

  • Transport. Taxichauffeurs en leveranciers ronden transacties eenvoudig af bij aankomst.
  • Horecazaken. Geef uw klanten de mogelijkheid om aan tafel af te rekenen – handig voor de klant, tijdwinst voor uw personeel.
  • Diensten aan huis. Kappers, loodgieters, artsen en andere ondernemers die diensten aan huis verlenen rekenen met een mobiele betaalterminal probleemloos af na het afronden van de dienstverlening.
  • Handelaars. Uw producten verkopen op een beurs, evenement, markt of andere locatie? Met een mobiele betaalterminal verzekert u dat uw transacties overal vlekkeloos verlopen.
Mobiele betaalterminal

Mobiele betaalterminals vergelijken: Let op deze 5 punten

Waarop moet u letten bij het vergelijken van mobiele betaalterminals?

1. Levensduur batterij

De levensduur van de batterij bepaalt hoeveel transacties de terminal kan verwerken voor u de draagbare betaalterminal opnieuw moet opladen. 

Houd bij het vergelijken van draadloze betaalterminals rekening met de behoefte van uw onderneming. Wie een tiental klanten per dag bezoekt, heeft mogelijks geen nood aan een batterij die honderden transacties kan verwerken tussen oplaadbeurten door. In de horeca verwerkt een draadloze betaalterminal echter al snel een honderdtal transacties per dag

2. Extra functies

Een gewone betaalterminal accepteert betalingen met een gewone bankkaart. Wilt u uw klanten niet enkel de optie geven om met hun bankkaart te betalen, maar ook met een kredietkaart, ecocheques, elektronische maaltijdcheques of andere betaalmiddelen? Dan moet uw toestel daarop voorzien zijn. 

Enkele andere interessante functies zijn…

  • Contactloze betalingen.
  • Ingebouwde ticketprinter.
  • Uitgebreide opvolging van transacties.

3. Transactiekosten 

Wanneer u een betaalterminal gebruikt om transacties te verwerken, worden zogenaamde transactiekosten aangerekend. Vaak gaat het om een vast percentage van het betaalde bedrag, een vast bedrag per transactie, of een variabele kost afhankelijk van het aantal transacties dat u maandelijks verricht.

De transactiekosten zijn niet bij elke leverancier gelijk. Let daarom goed op de tarieven die uw leverancier hanteert.

4. Abonnementskosten

Naast de aanschafprijs en transactiekosten betaalt u bij veel leveranciers ook abonnementskosten. Die kosten dekken onder meer de telefonische ondersteuning bij technische problemen, onderhoud en software updates.

Die abonnementskosten kunnen onderling enorm verschillen. Houd daar rekening mee bij het vergelijken van verschillende leveranciers.

Is een vaste of mobiele terminal ook gratis te gebruiken?

De meeste leveranciers werken met een abonnement. Wie liever geen extra kosten betaalt, heeft echter ook opties. Voor een kleine zelfstandige met een eerder beperkte omzet is dat vaak de interessantste optie.

Alternatieven op betaalterminals met abonnementskosten zijn de SumUp betaalterminals en Payconiq by Bancontact applicatie.

5. Prijs: kopen of huren?

Een betaalterminal aanschaffen kan een grote investering zijn. Toch zijn veel ondernemers gebaat bij een eigen toestel. Wie liever geen groot bedrag investeert, kan overwegen een betaalterminal te huren.

U kunt een betaalterminal huren voor een dag, een week, een maand of zelfs een jaar. Wie echt een eigen toestel heeft, maar geen ruimte heeft in zijn of haar budget, kan een permanente huur overwegen. 

Tip: Op lange termijn kan de aanschaf van een betaalterminal de goedkoopste oplossing zijn. Benieuwd naar de prijzen? Gebruik het formulier onderaan deze pagina om gratis en vrijblijvende offertes op maat te vergelijken.

Betaalterminal huren

Beste en goedkoopste betaalterminal vinden? Vraag advies en vergelijk het aanbod

Of u nu op zoek bent naar een zeer geavanceerde betaalterminal of vooral interesse heeft in goedkopere modellen: de juiste betaalterminal kan een enorm verschil maken voor uw onderneming. Bent u op zoek naar een mobiele betaalterminal die naadloos aansluit op uw budget, behoeften en de voorkeuren van uw klanten?

Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies op maat en offertes van betrouwbare leveranciers. Zo vergelijkt u snel en eenvoudig het aanbod en vindt u in enkele klikken de meest geschikte betaaloplossing voor uw onderneming!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.