Wat is Bancontact eigenlijk?

Bancontact, voor 2016 nog bekend als Bancontact/Mister Cash, is het meest gebruikte betaalschema in België. Het betaalschema staat in voor de verwerking, controle en berekening van fysieke en online kaartbetalingen (ook wel elektronische betalingen). Zo’n 20 Belgische banken werken momenteel met het Bancontact betaalschema.

Is Bancontact een betaalkaart?

Bancontact is geen betaalkaart, maar een betaalschema. In België werken de meeste debetkaarten met het Bancontact betaalschema. Andere betaalschema’s voor debetkaarten zijn Debit Mastercard en Visa Debit. Veel kredietkaarten werken met VISA of Mastercard.

Betalen met app op smartphone: Payconiq by Bancontact

In 2019 lanceerden Payconiq en Bancontact een nieuwe betaalapp, Payconiq by Bancontact. Met de applicatie kunnen klanten eenvoudig met hun smartphone betalen..

Hoe werkt Payconiq? Hoe gebruiken?

Payconiq betalingen ontvangen is erg eenvoudig. U heeft enkel een smarthpone of laptop nodig waarop u de applicatie installeert. U kunt eventueel ook Payconiq betalingen ontvangen via een unieke Payconiq QR-code die u in stickervorm op de toonbank van uw zaak kleeft. 

Het nadeel van deze betaalmethode? Klanten kunnen enkel betalen via Payconiq als de applicatie op hun gsm staat.

Een zwarte smartphone met de Payconiq by Bancontact applicatie, waarmee klanten eenvoudig afrekenen voor diensten of producten in een winkel of webshop.

Waarom u als ondernemer best Bancontact betalingen aanvaardt

Waarom is het belangrijk om Bancontact betalingen te ondersteunen?

Aanvaard betalingen van nagenoeg elke klant

Zoals gezegd werken de meeste Belgische betaalkaarten met het Bancontact betaalschema. Als u die betaalmethode niet ondersteunt, kunt u van de meeste klanten geen elektronische betalingen ontvangen.

Steeds minder mensen hebben cash op zak

Consumenten betalen steeds minder vaak met cash. De meeste klanten hebben simpelweg geen of onvoldoende cash geld op zak.

Op zoek naar een betaaloplossing?Vergelijk tarieven, voorwaarden en betaalterminals.

Contactloos betalen

Betalen met Bancontact is enorm eenvoudig. Bancontact ondersteunt zowel fysieke als contactloze betalingen. Ook online kunnen klanten eenvoudig afrekenen met Bancontact.

Veilig en betrouwbaar

Bancontact is niet voor niets het meest gebruikte betaalschema in België. Het bedrijf is betrouwbaar, en Bancontact transacties worden op een veilige manier verwerkt en gecontroleerd.

Een blauw met grijze kiosk van Bancontact in een winkelhal met enkele mensen op de achtergrond.

Waar Bancontact aanvragen?

Wilt u een betaalterminal met Bancontact in uw winkel? Bancontact verkoopt en verhuurt zelf geen betaalterminals. U kunt natuurlijk wel via een van de vele Bancontact partners een betaalterminal huren of aanschaffen.

Tip: Op zoek naar een betaaloplossing voor uw winkel? Gebruik het formulier onderaan deze pagina om vrijblijvend opties, tarieven en voorwaarden te vergelijken.

Online betalingen ontvangen via Bancontact

Ook online kunt u, naast andere betaalmethodes, Bancontact betalingen ontvangen. Als betaalschema staat Bancontact opnieuw niet zelf in voor het implementeren van die betaalmethode in uw webshop. Daarvoor gaat u ten rade bij een van de vele Bancontact partners.

Tip; Online betalingen ontvangen kan ook via Payconiq!

Op zoek naar de ideale betaaloplossing? Vergelijk het aanbod en bespaar

Met de juiste betaaloplossing kan elke klant comfortabel, veilig en eenvoudig betalen in uw fysieke of online winkel. De juiste betaaloplossing vinden, is dan ook cruciaal voor uw onderneming.

Bent u op zoek naar een betaaloplossing die past bij de noden en wensen van uw klanten? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat en advies van specialisten. Zo kunt u tarieven, oplossingen en algemene voorwaarden vergelijken en vindt u snel en eenvoudig de meest geschikte betaaloplossing voor uw zaak.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.