Hoe bepaalt u welke betaalterminal u moet huren voor uw evenement?

Organiseert u een klein evenement of plant u een meerdaags festival? Met een betaalterminal maakt u de zaken heel wat eenvoudiger. Nu is de ene betaalterminal de andere niet, en heeft elk evenement een eigen publiek met eigen behoeften en wensen.

Let daarom op volgende zaken wanneer u een betaalterminal huurt voor uw evenement:

  • Duur van het evenement. Gaat het om een eendaags of meerdaags evenement? Hoeveel transacties verwacht u te verwerken?
  • Betaalmogelijkheden. Betalen klanten liefst met hun Bancontact bankkaart. Of verwacht u een internationaal publiek dat ook graag met kredietkaarten of buitenlandse bankkaarten betaalt? Of voorziet u de optie om met een uniek betaalpasje of polsbandje te betalen?
  • Toekomstige evenementen. Gaat het om een eenmalig evenement, of plant u een reeks evenementen? Kan het interessant zijn om tijdens uw evenement data te verzamelen over uw klanten?
  • Netwerk. Verbindt u de terminals met het mobiel netwerk (GPRS) of heeft u overal op het evenement verbinding met het wifinetwerk?

Kunt u wat ondersteuning gebruiken bij het uitkiezen van een betaaloplossing voor uw evenement? Lees dan vooral even verder, of vul het formulier onderaan deze pagina in voor informatie op maat.

Een dame met roodgelakte nagels gebruikt haar gsm om via een betaalterminal te betalen voor een ticket voor een evenement.

Wat kost een betaalterminal huren op korte termijn?

Hoeveel u precies betaalt voor het huren van een betaalterminal, is afhankelijk van verschillende factoren. Een overzicht:

  • Type betaalterminal. Een vaste betaalterminal is doorgaans wat goedkoper dan een mobiel of draagbaar toestel.
  • Extra functies. Extra functionaliteiten kunnen de huurprijs verhogen. Denk maar aan het aanvaarden van kredietkaartbetalingen of contactloze betalingen.
  • Aantal betaalterminals. Huurt u 1 of meerdere betaalterminals? Bepaalde leveranciers bieden korting aan ondernemers die meerdere terminals huren.
  • Aantal dagen. Hoe langer u de terminals huurt, hoe hoger de prijs.
  • Transactiekosten. Maakt u gebruik van een huurformule waarin een bepaald aantal transacties zijn inbegrepen, of betaalt u een vaste prijs per transactie?
  • Set-up en installatiekosten. Komt de leverancier de betaalterminal(s) aansluiten, of neemt u de set-up volledig in eigen handen?
  • Servicekosten. Mag u rekenen op technische hulpverlening ter plaatse? Of wordt u bij een probleem enkel telefonisch bijgestaan? En, welke kosten rekent de leverancier aan?

Zoals u ziet, zijn er heel wat factoren die de huurprijs van een betaalterminal beïnvloeden. Daarnaast hanteren leveranciers elk hun eigen tarieven, voorwaarden en bijkomende kosten. Daarom is het aangewezen om het aanbod van verschillende leveranciers te vergelijken

Een betaaloplossing huren voor uw evenement?
Vergelijk voorwaarden en tarieven en vind de meest voordelige oplossing
arrow Ontvang offertes

Interessante functies en opties voor evenementen

Welke functies zijn het overwegen waard wanneer u een betaalterminal uitzoekt voor uw evenement?

1. Verschillende betaalmethodes: Bancontact, kredietkaart en andere betaalopties

Hoe uw publiek betaalt, is een eerste relevante overweging. Ondersteunt u enkel klassieke betalingen met een debetkaart, of aanvaard u ook betalingen met kredietkaarten? Voor een klein, lokaal publiek volstaan allicht debetbetalingen, maar voor een internationaal publiek zijn kredietkaartbetalingen mogelijk cruciaal.

U kunt ook betalen met getrouwheidskaarten, maaltijdcheques en zelfs cryptocurrency’s faciliteren. Hou sowieso rekening met de mogelijke noden en wensen van uw doelpubliek.

Een transactie tussen een klant en de uitbater van een foodtruck op een foodtruck evenement.

2. Vast of draagbaar/mobiel

Hoe verloopt het betalen zelf? Rekenen klanten af aan de toog, waar zij de transactie afronden via een vaste betaalterminal of toonbankterminal? Of betalen ze aan tafel via een mobiele of draagbare betaalterminal?

3. Contactloos betalen

Contactloos betalen is bijna niet meer weg te denken uit commerciële omgevingen. Om contactloze betalingen te aanvaarden, kiest u best voor een betaaloplossing met NFC-ondersteuning. Klanten hoeven hun betaalkaart, smartphone of smartwatch dan enkel tegen het toestel te houden om de betaling te voltooien.

4. Betaling via QR-code

Betaalt uw publiek toch vooral per telefoons? Dan kunt u overwegen om betalingen via QR-codes mogelijk te maken. Klanten gebruiken dan een applicatie op hun telefoon om de QR-code te scannen. Zo belanden zij op een betaalomgeving waar ze de transactie veilig kunnen afronden. Een bekend voorbeeld is Payconiq.

Tip: Hou er rekening mee dat niet elke klant vertrouwd is met betalen via QR-codes. Deze betaalmethode volstaat vaak niet om het volledige publiek op een comfortabele manier te laten afrekenen.

Een dame gebruikt de QR-code op een smartphone om af te rekenen op een marktevenement.

Closed loop of open loop systeem voor uw evenement: betalen met een polsbandje

Voor u een betaalterminal gaat huren, overweegt u best of u gebruik maakt van een Open Loop systeem of een Closed Loop systeem. Wat zijn precies de verschillen?

Open Loop betaaloplossing

In theorie is een Open Loop betaalsysteem het klassieke systeem dat in het verleden het vaakst gebruikt werd. Klanten gebruiken hun eigen betaalmiddelen om transacties af te ronden: hun smartphone met bankapp, betaalkaart of smartwatch, afhankelijk van de betaalmethodes die u faciliteert op uw evenement.

Open Loop betaalsystemen zijn uitstekende oplossingen voor kleinschalige, eenmalige evenementen. Bezoekers hoeven geen extra inspanningen te leveren om transacties uit te voeren en betalen op de oude, vertrouwde manier.

Een betaaloplossing voor uw evenement?
Vergelijk offertes en ontvang advies op maat

Closed Loop betaaloplossingen

Een Closed Loop betaalsysteem gaat een stapje verder, en zal naar de toekomst toe steeds meer gebruikt worden op evenementen. Een bekend voorbeeld: de betaalchips waarmee festivalbandjes worden uitgerust.

Klanten zetten via een applicatie of betaalpunt zelf een bepaald saldo op, bijvoorbeeld, hun polsbandje. Daarmee kunnen ze vervolgens contactloos betalen bij bijvoorbeeld de verschillende foodtrucks, kraampjes en/of bars op uw evenement.

In retailomgevingen werken ook klantenkaarten met een Closed Loop systeem: het tegoed is enkel bruikbaar binnen een bepaalde omgeving. Vandaar de term ‘Closed Loop’. Ook handig voor bijvoorbeeld mobiele foodtrucks, pop-up restaurants of pop-up stores.

Een festivalganger rekent af met zijn polsbandje via een Closed Loop betaalsysteem.

Voordelen van Closed Loop betaaloplossingen

Een Closed Loop betaaloplossing biedt heel wat interessante voordelen.

  • Eenvoudig. Contactloos afrekenen met bijvoorbeeld een polsbandje is intuïtief. Zowel de bezoekers als uw medewerkers kunnen transacties op een zeer eenvoudige manier afronden.
  • Snel. Die eenvoudige transacties zijn niet enkel simpel, maar verlopen ook aanzienlijk vlotter. Klanten hoeven geen bonnetjes of muntjes meer op te scharrelen, en uw medewerkers hoeven die bonnetjes of muntjes niet na te tellen of op te bergen.
  • Hogere omzet. Eenvoudig en snel kunnen betalen met een saldo dat klanten zélf op hun polsbandje zetten, vertaalt zich volgens onderzoek in een hogere omzet. 
  • Beperkt risico. De foutmarge is bij dit type betalingen aanzienlijk kleiner. Telfouten, kwaad opzet en diefstal zijn heel wat moeilijker wanneer het volledige betaalproces digitaal verloopt.
  • Inzicht in koopgedrag en klantenbinding. Een extra troef van het Closed Loop systeem? Als organisator krijgt u enorm belangrijke informatie over de bezoekers en hun koopgedrag. Die informatie kan enorm waardevol zijn bij de organisatie van een volgend evenement.
  • Zicht op omzet. U krijgt meteen een live beeld van de omzet van uw evenement.

Een Closed Loop betaaloplossing kan echter wel wat extra inspanning en kosten met zich meebrengen. 

Betaalterminal huren? Vind de ideale betaaloplossing voor uw evenement

Zoveel mogelijk mensen comfortabel laten betalen op uw evenement? Dat moet lukken! Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van een betaalsysteem dat voor al uw bezoekers werkt of heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden?

Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies op maat en offertes van verschillende aanbieders. Zo vergelijkt u snel en eenvoudig het aanbod, de voorwaarden en de prijzen en vindt u in een handomdraai de oplossing voor een geslaagd evenement!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.