Wat is de prijs van een aluminium gevelbekleding?

Aluminium gevelbekleding past bij alle woningstijlen. Het geeft een gebouw een strakke, moderne look. Een gevel in aluminium past perfect in de hedendaagse architectuur met het veranderlijke reliëf en de moderne uitstraling. Dit type gevelbekleding is dus perfect voor jouw project.

De prijs van een aluminium gevel is afhankelijk van verschillende factoren. De kostprijs voor een aluminium gevelbekleding schommelt gemiddeld tussen 100 en 200 euro per m².

Op zoek naar een specialist?Vind een erkende vakman in jouw buurt

Kiezen voor gevelbekleding in aluminium: voordelen en nadelen op een rij

aluminium gevelbekleding

Voordelen

  • Aluminium profielen blijven lang in een goede staat. Het zal nooit vervormen of verkleuren en gaat bijgevolg lang mee. Een aluminium gevelbekleding is dus een goede investering en scoort hoge ogen.
  • Aluminium is verkrijgbaar in veel toepassingen, bijvoorbeeld een aluminium blokvormig profiel.
  • Aluminium is onderhoudsvrij. Je moet het alleen af en toe stofvrij maken. Een gevelbekleding in aluminium heeft geen last van roest en kent een hoge duurzaamheid.
  • Aluminium platen bieden een moderne uitstraling. Het wordt in de hedendaagse architectuur veel gebruikt. Met aluminium trek je jouw woning naar een hoger niveau.
Aluminium gevel

Nadelen

  • Er zijn milieuvriendelijkere opties. Aluminium is geen milieuvriendelijke optie omdat het productieproces zwaar weegt op het milieu.
  • Toch is er ondertussen op ecologisch vlak vooruitgang. Sinds kort wordt aluminium gerecycleerd. Dat zorgt ervoor dat de negatieve impact van aluminium in de toekomst zal verminderen.
Inox

Hoe jouw aluminium gevelbekleding onderhouden?

Aluminium onderhouden

Aluminium is een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vraagt. Je dient het gewoon af en toe schoon te maken met water. Opgelet, vermijd bijtende producten bij de gevelreiniging. Zo zou je het materiaal kunnen beschadigen.

Als aluminium gevelbekleding goed onderhouden wordt, kan het tot wel 75 jaar lang meegaan. Kies voor een nette, naadloze afwerking door de werken uit te besteden aan een vakman.

Alle mogelijke uitvoeringen

aluminium gevelbekleding

De aluminium profielen bestaan in verschillende vormen en uitvoeringen.

Zo kan je kiezen voor vlakke en platte gevelplaten. Die zorgen voor een panelenlook. Daarnaast heb je een aluminium gevelbekleding met een trapeziumvormig profiel. Zo krijg je een design vergelijkbaar met lamellen. Tenslotte kan je kiezen voor een aluminium gevelbekleding met een blokvormig profiel. Deze gevel geeft, net als bij het trapeziumvormig profiel, een lamellenlook.

De bovenstaande uitvoeringen zijn beschikbaar in verschillende profielen, dieptes en breedtes. Zo kan je een ontwerp creëren dat volledig aan jouw wensen voldoet dankzij het veranderlijke reliëf.

Je kan ook kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Een aluminium gevelbekleding is beschikbaar in veel kleuren. Het aluminium krijgt de gewenste kleur door poederlak. Het zorgt er ook voor dat aluminium gevelbekleding kleurvast en uv-bestendig is.

Ook als je origineel uit de hoek wil komen, zijn er tal van mogelijkheden. Zo kan je verschillende kleuren met elkaar combineren of extra aluminium in jouw gevel verwerken, zoals je brievenbus of huisnummer bijvoorbeeld.

Mogelijke alternatieven

Aluminium gebouw

Als je liever iets anders dan aluminium gevelbekleding kiest, kan je gaan voor een andere metalen gevelbekleding.

Zo kan je ook kiezen uit koper, inox en zink. Je bent echter niet beperkt tot deze drie.

Koper geeft een warme uitstraling dankzij de kleur die van oranje tot roodbruin en groen kan gaan. Inox daarentegen kan je goed combineren met andere materialen en loogt niet uit. Ten slotte heb je zink. Zink is gemakkelijk bewerkbaar en is te verkrijgen in verschillende kleuren.

Heb je liever geen metalen gevel? Dan zijn er nog andere mogelijkheden. Denk aan hout, cementeren, steenstrips enzovoort.

Inox en zink zijn bovendien beide relatief goedkoop.

Van plan om aluminium gevelbekleding te laten plaatsen? Ontvang offertes van gevelwerkers in jouw buurt

Alu gevel

Wil je graag jouw gevel opfrissen met een aluminium gevel? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende gevelwerkers in jouw buurt. Zo kan je de prijzen vergelijken en de beste oplossing kiezen voor jouw project. Trek jouw woning zo naar een hoger niveau!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken