Wat is de prijs voor gevelisolatie in 2023?

De gemiddelde kosten per vierkante meter voor binnengevelisolatie is €95 euro. De gemiddelde prijs voor buitengevelisolatie varieert van 110 tot 140 euro. De kosten van gevelisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de grootte van de gevel, de staat van de gevel, de bereikbaarheid van de gevel en de arbeidskosten van de aannemer.

Voor een meer concrete prijs voor jouw project vraag je best naar offertes bij meerdere aannemers tegelijk. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken. Wees je er sowieso van bewust dat gevelisolatie op lange termijn kostenbesparend is. Je bespaart op energiekosten en ook de waarde van je huis stijgt.

gevelisolatie-prijs1-min-1-1024x538.jpg

De prijsopbouw van gevelisolatie

Over het algemeen bestaat de prijsopbouw van gevelisolatie uit drie onderdelen:

  • Materiaalkosten: Deze kosten omvatten het isolatiemateriaal zelf, zoals isolatieplaten, spuitisolatie of isolerende pleister. De materiaalkosten verschillen per type isolatiemateriaal en zijn afhankelijk van de benodigde hoeveelheid materiaal en de kwaliteit ervan. Over het algemeen vormen de materiaalkosten het grootste deel van de totale kosten voor gevelisolatie.
  • Arbeidskosten: Dit zijn de kosten voor het arbeidsloon van de installateur die de isolatie aanbrengt. Deze kosten zijn afhankelijk van de omvang en complexiteit van de klus. Hoe groter en complexer de klus, hoe hoger de arbeidskosten zullen zijn.
  • Overige kosten: Dit zijn transportkosten, afvoerkosten van oud materiaal en eventuele vergunningen die nodig zijn. Deze kosten zijn over het algemeen relatief laag in vergelijking met de materiaal- en arbeidskosten.

De prijsopbouw kan variëren afhankelijk van de klus. Daarom is het verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze te vergelijken om een goed beeld te krijgen van de prijsopbouw en totale kosten van de gevelisolatieklus.

gevelisolatie-pic-21-min-1024x538.jpg

Voordeligste oplossing

Als je in een hoekhuis woont en je denkt na over isolatiemaatregelen, is het slim om niet meteen te kiezen voor de duurste opties. Het is verstandiger om te gaan voor buitenmuurisolatie. Dit is een zeer effectieve methode. Buitenmuurisolatie kan bijdragen tot het verlagen van je energiekosten. Het isoleren van de gevel van een hoekhuis met buitenmuurisolatie zal naar schatting rond de € 6.500 kosten.

Meest besparende oplossing

Als je in een vrijstaande woning woont en je wilt besparen op hoge stookkosten, dan kies je het beste voor gevelisolatie. De beste besparing zal je realiseren met buitenmuurisolatie. Het voordeel van deze isolatievorm is dat er geen ruimte verloren gaat in huis. Het aanbrengen van buitenmuurisolatie bij een grote vrijstaande woning gemiddeld € 17.800 kost.

Kleine woonruimte

Als je in een klein appartement woont en je wilt iets doen aan de hoge energiekosten, dan is het verstandig om te kiezen voor buitenmuurisolatie. Deze methode van gevelisolatie zorgt er namelijk voor dat er geen ruimte verloren gaat in huis. Voor het aanbrengen van buitenmuurisolatie bij een appartement met een oppervlakte van ongeveer 25 vierkante meter, moet je rekening houden met een kostprijs van ongeveer € 2.800.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Hoe kun je besparen op buitengevelisolatie?

1. Rekening houden met vergunning

Bij het plaatsen van (buiten)muurisolatie kan een vergunning nodig zijn. Deze vergunning is nodig omdat de isolatie de uitstraling van je woning kan veranderen. Houd er dus rekening mee dat het aanvragen van een vergunning extra kosten met zich mee kan brengen.

2. Premies en subsidies

Als gevelisolatie zorgt voor een structurele stijging van de isolatiewaarde van je woning ten opzichte van de vorige situatie (en dit is meestal het geval), is het belangrijk om te weten dat je waarschijnlijk recht hebt op subsidies. De hoogte van de subsidies verschilt echter per stad of gemeente waarin je woont.

3. Gevelwerken combineren

Je kunt verschillende verbouwingen of renovaties voordeliger maken door meerdere projecten tegelijk uit te voeren aan je gevel. Bijvoorbeeld, als je jouw gevel laat reinigen, kun je er ook voor kiezen om deze te impregneren. Zo ziet je gevel er niet alleen als nieuw uit, maar behoudt hij ook langer zijn optimale uitstraling. Het combineren van verschillende werkzaamheden leidt altijd tot een aanzienlijk voordeliger prijskaartje voor alle projecten samen.

gevelisolatie-31-min-1024x538.jpg

Hoe prijzen vergelijken?

Het vergelijken van kosten en offertes is een belangrijke stap bij het uitvoeren van verbouwingen of renovaties. Door de verschillende offertes van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de beste optie vindt die past bij jouw persoonlijke situatie en budget.

Het is belangrijk om niet alleen naar de totale kosten van een project te kijken, maar ook naar de verschillende onderdelen van de offerte, zoals materiaalkosten, arbeidskosten, transportkosten en eventuele vergunningen. Door de offertes grondig te analyseren en te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt.

Geïnteresseerd in gevelisolatie? Vind specialisten in je buurt en vergelijk vrijblijvend offertes

Als je op zoek bent naar gevelisolatie, is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende specialisten. Door verschillende offertes te vergelijken, krijg je een beter beeld van de prijsverschillen en wat de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie. Bovendien kun je op deze manier besparen op de kosten en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen over gevelisolatie

Hoeveel kost buitenmuurisolatie met crepi?

+
De kosten voor buitenmuurisolatie met crepi kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de muur, het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, de staat van de bestaande muur en de arbeidskosten in uw regio.
Over het algemeen kunnen de kosten voor buitenmuurisolatie met crepi variëren van ongeveer € 70 tot € 150 per vierkante meter. Dit is inclusief de kosten van isolatiemateriaal, pleisterwerk, bevestigingsmiddelen, afwerking en arbeidskosten.

Is het moeilijk om de buitenmuur te isoleren?

+
Het isoleren van de buitenmuur is een uitdagende taak en vereist enige expertise. Het is daarom aan te bevelen om deze taak uit te besteden aan een professionele aannemer die ervaring heeft met het isoleren van buitenmuren.

Hoeveel kost gevelisolatie per m2?

+
Over het algemeen kan je echter rekening houden met een prijs tussen de €80 en €150 per m2, inclusief materiaal en arbeidskosten. De kostprijs van gevelisolatie per m2 kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de oppervlakte van de gevel, de complexiteit van de klus, en de prijzen van de isolatiebedrijven in jouw regio.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie