Voordelen van een betaalterminal voor uw zaak

Als u een betaalterminal koopt, laat u de klanten toe om eenvoudiger te betalen, met kaart of smartphone. Voor de zaakvoerder zelf is het dan weer makkelijker om ontvangen betalingen te beheren.

We geven u nog enkele voordelen:

  • Klanten kunnen met alle soorten kaarten en met smartphone betalen
  • Betalingen verlopen niet alleen snel, maar ook veilig
  • Via uw betaalterminal krijgt u een helder overzicht van het geld dat binnenkomt
  • Zorgen omtrent wisselgeld en muntstukken zijn verleden tijd

Soorten terminals als betaaloptie in uw zaak

Wat betreft soorten terminals als betaaloptie in uw zaak, onderscheiden we de toonbankterminals/vaste betaalterminals versus mobiele betaalterminals en de betaalterminals via smartphone, tablet of pc (pinpads).

Toonbankterminal versus mobiele betaalterminal

In de eerste plaats maken we een onderscheid tussen een toonbankterminal en een mobiele betaalterminal. We vergelijken beide hieronder. Verderop in het artikel belichten we het prijskaartje voor beide meer in detail.

mobiele betaalterminal kopen

1. Toonbankterminal

Zoals de naam het zegt: een toonbankterminaal of vaste betaalterminal wordt op de toonbank zelf geïnstalleerd. Het is een vast systeem dat u kan aansluiten op de kassa, met een simpelere boekhouding tot gevolg.

De toonbankterminal is in verschillende modellen te verkrijgen, namelijk van een basismodel tot een geavanceerder model met zaken als een aparte handelaarsmodule. Tal van modellen beschikken over een bonnenprinter.

Deze terminals zijn zowel te huur als te koop. Huren mag dan wel op korte termijn goedkoper uitkomen, maar toch doet u er beter aan om te kopen als u een langetermijnvisie hoog in het vaandel draagt. In het geval van veel transacties heeft dit een voordeliger effect.

De meerderheid van de toonbankterminals die vandaag in omloop zijn, verwerken alle denkbare betaalkaarten. De meeste van die modellen zijn bovendien uitgerust met NFC-technologie (Near Field Communication). Dat staat uw klanten toe om contactloos af te rekenen.

2. Mobiele betaalterminal

De mobiele betaalterminal komt uitstekend tot zijn recht in de ambulante handel, in de horeca en bij het bezoeken van cliënteel. Ze functioneren draadloos en via bluetooth op WiFi-netwerk of mobiel internet (3G/4G). Pas na de verwerking van om en bij de 300 transacties dient de terminal opnieuw opgeladen te worden.

Net zoals toonbankterminals kan u mobiele terminals huren of kopen. Ook hier komen nagenoeg alle betaalkaarten in aanmerking en zijn de nieuwere modellen voorzien van de NFC-technologie.

mobiele terminal

Betaalterminal via smartphone, tablet of pc (pinpads)

Heeft u het gevoel dat een compleet uitgeruste betaalterminal niet is wat u zoekt? Dan kan u nog steeds uw toevlucht nemen tot een pinpad. Dat is een kleine kaartlezer die in verbinding staat met pc, smartphone of tablet. Zo kan de klant met de kaart betalen en via de pinpad zijn pincode ingeven.

Het grootste voordeel van een pinpad is ontegensprekelijk de lage kostprijs, met startbedragen vanaf 99 euro. Het nadeel dat daar tegenover staat is dan weer de hogere transactiekosten, met name tussen 2 en 3% per betaling.

Daaruit kan u concluderen dat een pinpad vooral een interessante optie is voor zaken waar veeleer kleine bedragen betaald worden. Of ze willen er gewoon een eenvoudige betaaloplossing voor handen hebben.

prijs betaalterminal

Wat bedraagt de kostprijs van een betaalterminal?

Soort betaalterminalPrijs kopenPrijs huren
Toonbankterminal€ 500 – 600 € 30 – 40 per maand
Mobiele betaalterminal€ 700 – 950 € 30 – 60 per maand

Extra kosten

De extra kosten die u niet uit het oog mag verliezen zijn die van het onderhoudscontract bij het kopen en die van de extra verbindingskost (4G) bij mobiele betaalterminals.

Kopen versus huren: wat is de beste optie?

U kan ervoor opteren om een betaalterminal te kopen of te huren. Hieronder verneemt u welke troeven met beide mogelijkheden gepaard gaan.

1. Betaalterminal kopen

Een terminal kopen was vooral in 2018 en 2019 een buitenkans omdat er toen nog sprake was van een verhoogde investeringsaftrek. Het is voorlopig nog onduidelijk of die behouden blijft, maar ook zonder die maatregel kan u met de aankoop de kosten drukken met een afschrijving op lange termijn.

Wees u er evenwel van bewust dat het landschap van elektronische betalingen razendsnel evolueert. De voorbije jaren is het regelmatig voorgevallen dat ondernemers hun betaalterminal, die ze nog geen 5 jaar hadden, alweer moesten vervangen. De oorzaak was te wijten aan de nieuwste vereisten op het vlak van technologie en veiligheid.

Daarenboven moet u samen met de aankoop ook een onderhoudscontract afsluiten, zoals eerder aangehaald, wat een bijkomende kost op maandbasis met zich meebrengt. De uiteindelijke kostprijs zal logischerwijs afhangen van het type en de leverancier.

2. Betaalterminal huren

Een betaalterminal huren valt soms duurder uit dan een betaalterminal kopen, die u onder meer kan afschrijven. Wat financieel interessant is. Toch kan u met een betaalterminal huren huren zeker ook uw voordeel doen.

  • U komt (in de meeste gevallen) niet voor onaangename verrassingen te staan als technologie en veiligheid nieuwe evoluties doormaken en een nieuwe, aangepaste terminal vereist is
  • Het onderhoudscontract zit dikwijls inbegrepen in de huurformule, waardoor u zal kunnen rekenen op technische bijstand indien er zich eventuele problemen voordoen
  • Als u wil veranderen van leverancier of wil inspelen op nieuwe betaalmethoden, kunt u het makkelijk over een andere boeg gooien
betaalterminal kopen

Tot aankoop overgaan? Vergelijk vrijblijvend en gratis offertes

Via ons offerteformulier komt u snel en eenvoudig in contact met aanbieders van betaalterminals. Op die manier kan u goed inschatten wat de huidige tarieven zijn en wie u de beste dienstverlening garandeert.

Verstuur vandaag uw aanvraag en ontvang al binnen enkele dagen de eerste gratis prijsvoorstellen om te vergelijken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.