Mobiele betaalterminal

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Een mobiele betaalterminal: duurder, maar ook handiger

Er zijn verschillende soorten betaalterminals: vaste, draagbare en mobiele. De mobiele is veruit de duurste, maar daar is ook een reden voor. Flexibiliteit is zijn grote troef. Het is de enige soort betaalterminal die u toestaat om ook op verplaatsing af te rekenen.

Wat is de kostprijs van een mobiele betaalterminal

 
Een mobiele betaalterminal is gemiddeld gezien duurder dan een vaste. Toch bestaan er ondertussen al goedkope opties vanaf 40 euro. Die modellen zijn minimalistisch en minder kwalitatief wat materiaal betreft. Let ook op: goedkope modellen rekenen vaak hoge transactiekosten aan. Overweeg daarom zeker een steviger model. Kopen kan al vanaf 400 euro, huren vanaf 20 euro per maand. Wie koopt, loopt de kans nog een extra maandelijks service-abonnement te moeten betalen. Lees dus zeker de kleine lettertjes.


Wat is het verschil met een vaste of draagbare terminal? Waarom zou u de extra kost betalen? Het zit ‘m al in de naam zelf: het toestel is mobiel. Dat wil zeggen dat u het overal mee naartoe kan nemen en het toestel niet op de toonbank hoeft te blijven staan. Dat is mogelijk dankzij zijn verbinding met een gsm- of wifi-netwerk.

Prijs mobiele betaalterminal

Prijs aankoop mobiele betaalterminal: tussen € 400 en € 1.000
Prijs huur mobiele betaalterminal: tussen € 20 en € 80 per maandHoe kies u uw mobiele betaalterminal: enkele voorbeelden

Voor wie zich afvraagt waarom het interessant is om een betaalterminal overal mee naartoe te kunnen nemen, hebben we enkele praktische voorbeelden:

  • Ann en Tim gaan uit eten op restaurant. Na het dessert vragen ze de rekening en of ze met de kaart kunnen betalen. De ober antwoordt: “Uiteraard, kom maar even met me mee.” Met een mobiele betaalterminal is het niet nodig om de klant van tafel te halen. Misschien zit de klant net in het midden van een belangrijk gesprek of staat er nog een warme kop koffie op hem te wachten? De klant zal appreciëren dat hij ook aan tafel met de kaart kan betalen
  • Sofie en Jan zitten op een terrasje van de zon te genieten, maar geen van beide heeft cash bij. Wanneer ze willen afrekenen, vraagt Sofie of ze ook met de kaart kan betalen. De ober knikt bevestigend, maar legt uit dat ze dan wel helemaal mee naar binnen moet. Eens Sofie binnen staat, laat de ober op zich wachten. Hij werd onderweg aangetikt door andere klanten die nog een drankje willen. Tien minuten later kan hij Sofie eindelijk van dienst zijn. Met een mobiele betaalterminal komt u zo’n situaties niet tegen. De klant is tenslotte koning!
  • Vincent is schoorsteenveger en moet vandaag langs 18 woningen. Een mobiele betaalterminal komt dan van pas om de betaling snel af te handelen. Zo moet hij geen weken wachten tot wanneer elke klant zijn factuur betaald heeft.
  • Een pizzabezorger komt pizza leveren, maar zijn klant heeft geen geld op zak noch thuis liggen. Opnieuw is een mobiele betaalterminal de oplossing.

4/12