Wanneer kiezen voor een kleine warmtepomp?

Een kleine warmtepomp is een uitstekende optie voor kleinere woningen of ruimtes. Als je beperkte ruimte hebt, bijvoorbeeld in een appartement of stadswoning, en je wilt efficiënt verwarmen zonder grote investeringen en optimaal rendement, dan is een kleine warmtepomp een verstandige keuze.

Wat zijn de voordelen van een kleine warmtepomp in huis?

  1. Kostenbesparing: de aanschafkosten van een kleine warmtepomp zijn lager dan die van een grotere variant. Dit kan een groot verschil maken bij het kiezen van een verwarmingssysteem voor je huis of kantoor.
  2. Ruimtebesparend: een kleine warmtepomp neemt minder ruimte in beslag dan grotere modellen. Voor beperkte ruimtes, zoals stadsappartementen, is dit vaak een praktische oplossing.
  3. Geen buitenunit: sommige kleine warmtepompen hebben geen buitenunit, waardoor ze ideaal zijn voor locaties waar het plaatsen van een buitenunit niet toegestaan is. Deze modellen bestaan uit slechts één onderdeel dat binnen wordt geplaatst.
  4. Efficiëntie: kleine warmtepompen werken zeer efficiënt en kunnen in veel gevallen voldoende warmte genereren voor het grootste deel van het jaar. In de wintermaanden kunnen ze worden ondersteund door een bestaand verwarmingssysteem.
warmtepomp kosten

Wat zijn de afmetingen van een kleine warmtepomp?

De afmetingen van een mini warmtepomp kunnen variëren, maar over het algemeen zijn ze compacter en kleiner dan standaard warmtepompen. Een typische mini warmtepomp kan bijvoorbeeld een hoogte hebben van ongeveer 50 – 70 centimeter, een breedte van 40 – 60 centimeter en een diepte van 20 – 30 centimeter.  

De exacte afmetingen zijn afhankelijk van het merk en model van de warmtepomp, maar ze zijn meestal ontworpen om in kleinere ruimtes te passen en kunnen aan de muur worden gemonteerd of op de vloer worden geplaatst. 

Wat is het vermogen van een kleine warmtepomp?

Een kleine warmtepomp met een lager vermogen is inderdaad ideaal voor woningen met een lage warmtebehoefte, zoals nieuwbouwappartementen of kleine passiefwoningen. Dankzij de uitstekende isolatie van deze woningen gaat er weinig warmte verloren, waardoor deze pomp met een vermogen van ongeveer 3 kW vaak meer dan genoeg is om de ruimte efficiënt en comfortabel te verwarmen.

Warmtepompen vergelijken?Vraag hier je offertes

Kan je een kleine warmtepomp gebruiken voor een grote woning?

Een kleine warmtepomp is ontworpen om efficiënt te werken in kleinere ruimtes en woningen met beperkte warmtevraag. Als je een grote woning hebt met meerdere verdiepingen, hoge plafonds en een grotere warmtebehoefte, kan een kleine warmtepomp mogelijk niet voldoende verwarmingsvermogen leveren om het hele huis comfortabel te verwarmen.

Als je al een kleine warmtepomp hebt geïnstalleerd en deze lijkt niet in staat om je grote woning goed te verwarmen, kan het nodig zijn om te investeren in een grotere warmtepomp of te overwegen om meerdere warmtepompen te gebruiken om de warmtebehoefte efficiënt te dekken.

Is het slim om een mini warmtepomp te kopen?

Het aanschaffen van een mini warmtepomp kan een slimme keuze zijn, vooral als je een kleine ruimte wilt verwarmen. Mini warmtepompen zijn ontworpen om efficiënt te werken in kleinere woningen, appartementen, of ruimtes waar de warmtevraag beperkt is.

Een mini warmtepomp heeft verschillende voordelen. Allereerst zijn de aanschafkosten vaak lager in vergelijking met grotere warmtepompen, waardoor het een kosteneffectieve optie kan zijn voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast neemt een mini warmtepomp weinig ruimte in beslag, wat vooral gunstig is voor woningen met beperkte ruimte, zoals stadswoningen of appartementen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat een mini warmtepomp mogelijk niet geschikt is voor grotere woningen of ruimtes met een hogere warmtebehoefte. In dergelijke gevallen is een grotere warmtepomp een betere optie. Deze is ideaal afgestemd op de warmtevraag van het hele huis.

kleine warmtepomp

Op zoek naar een kleine warmtepomp voor je woning? Raadpleeg specialisten voor installatie in je buurt!

Als je op zoek bent naar een kleine warmtepomp voor je woning, ben je bij ons aan het juiste adres! Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat van installateurs die actief zijn bij jou in de buurt.

Met professioneel advies en vakkundige installatie ben je verzekerd van een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met een installateur voor meer informatie over kleine warmtepompen en hoe ze kunnen bijdragen aan het comfort en de energiebesparing in jouw woning.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Welke warmtepomp in appartement? Groot of klein?

+
In het algemeen zijn kleine warmtepompen meer geschikt voor appartementen vanwege hun compacte formaat en beperkte warmtebehoefte. Ze kunnen efficiënter werken in kleinere ruimtes en zijn vaak kosteneffectiever in aanschaf. Voor grotere appartementen met een hogere warmtevraag kan een grotere warmtepomp echter nodig zijn.

Wat is de beste warmtepomp voor vloerverwarming in 2023?

+
De beste warmtepomp voor vloerverwarming hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de isolatie, en de gewenste temperatuur. Over het algemeen zijn bodem/water-warmtepompen of water/water-warmtepompen zeer geschikt voor vloerverwarmingssystemen, omdat ze lagere temperaturen kunnen leveren die goed werken met vloerverwarming.

Wat kost een warmtepomp?

+
De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type warmtepomp, het vermogen, de installatiekosten en eventuele subsidiemogelijkheden. In 2023 kan de prijs van een warmtepomp variëren van € 2.500 tot 24.000 (incl. btw en plaatsing). Het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende installateurs om een nauwkeurige prijsinschatting te krijgen voor jouw specifieke situatie. 
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp