Wat kost gevelplint cementeren?

De prijs van gecementeerde plinten is afhankelijk van verschillende factoren. Je hoort alvast de lengte van de gevel, het aantal werkuren, de moeilijkheidsgraad van de klus, een voorafgaande reiniging en de vereiste afwerking in rekening brengen.

Gevelplint cementeren prijs

Gemiddeld mag je rekenen op ongeveer 50 tot 90 euro per strekkende meter (exclusief btw) voor het bevestigen van de gevelsokkel.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Laat je adviseren door een expert
arrow Ontvang offertes

Voordelen van gecementeerde gevelplinten

1. Beschermen tegen vuil en vocht

Heb je een complete grondige gevelrenovatie gedaan? Dan is het cementeren van de gevelsokkel een economische manier om de onderkant van de gevel te beschermen tegen stof- en vochtproblemen. Veel woningen worden onderaan afgewerkt met een gecementeerde gevelplint.

2. Esthetische en functionele afwerking

Gecementeerde plinten kunnen jouw woning een geheel nieuwe look geven dankzij verschillende uitvoeringen en afwerkingen. Op die manier fungeert het niet alleen als functionele maar heeft ook andere toepassingen zoals de esthetische afwerking van de buitenkant.

gevelplint cementeren prijs

Hoe gevelplint van cement plaatsen?

Stap 1: Werken voorbereiden

De gespecialiseerde gevelwerker bepaalt samen met jou de gewenste gevelsokkelmaat. Indien nodig reinigt hij vooraf de buitenmuren grondig, herstelt hij kapotte of gescheurde voegen en brengt hij een primer aan zodat de cementlaag zich goed kan hechten.

Stap 2: Cementeren van de gevelplint

Daarna fixeert hij jouw gevelsokkel met cementpleister. Afhankelijk van de gewenste look brengt hij een dikke of dunne laag aan. Gevelplinten kunnen afgewerkt worden met blauwe hardsteen of gecementeerde strook. Wil je bijvoorbeeld de uitstraling van blauwe steen? Dan kun je visueel hetzelfde bereiken met een laag cement.

Stap 3: Afwerking uitvoeren en opruimingswerk

Eenmaal aangebracht maakt hij jouw betonnen buitenplint af. Zo gebruikte hij materialen als marmerdeeltjes om een natuurlijk reliëf te creëren. Het is ook mogelijk om de plinten volledig te schuren of een kleur naar keuze te geven.

Het bevestigen van de gevelsokkel is meestal de laatste stap bij een gevelrenovatie. Als jouw gevelsokkels klaar zijn nemen professionals de tijd om de omgeving netjes op te ruimen. Denk maar aan het verwijderen van bouwpuin of het snijden van afval. Zo moet je er zelf niet meer over nadenken en maak je geen extra kosten.

Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert

Gevelplint laten cementeren: waarom is het inschakelen van een vakman aangeraden?

Waarom beroep doen op een professional

  • Garantie op uitgevoerd werk: Als je de klus aan een gespecialiseerde vakman overlaat, krijg je garantie op een correcte uitvoering van het werk. Professionals dekken alle kosten als je problemen ondervindt nadat het gevelwerk is voltooid.
  • Financieel belang: Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geniet je een btw-tarief van 9 % (i.p.v. 21 %) over gemaakte arbeidskosten aangezien je het gevelwerk door vakmensen laat doen.
  • Correcte plaatsing: Gevelwerk is gevoelig voor fouten en niet zonder risico’s. Neem daarom contact op met een ervaren specialist. Zo weet je zeker dat de buitenplinten correct worden geplaatst volgens de regels van het vak.
  • Advies en prijzen op maat: Buitenwerkers hebben ruime ervaring met het plaatsen en bevestigen van buitenplinten en weten precies waar ze op moeten letten. Huur een professional in voor deskundig advies en eerlijke prijzen.

cementeren gevelplint

Ontvang gratis 1 of meerdere vrijblijvende offertes

Ontvang via onderstaand formulier gratis vrijblijvende prijsvoorstellen voor het cementeren van je gevelplint. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de juiste oplossing voor jouw situatie en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

FAQ – veelgestelde vragen

Hoe buitenmuur bezetten met cement?

Stap 1: Wat voor cementpleister wil je?

Eerst en vooral kies je wat voor soort cementlaag je wil. Opteer je voor een dunne cementlaag zodat het reliëf van je oude gevel nog zichtbaar blijft, met meer eigenheid? Met een dikke cementlaag creëer je de indruk van een volledig nieuwe egale gevel. 

Ten slotte kan je ook het cement al laten kleuren zodat je later je gevel niet meer moet verven.

Stap 2: Gevel reinigen

Vooraleer je de gevel kan cementeren maak je eerst de muur proper, eventueel met een ruwe borstel. Dit zorgt voor een betere hechting van de hechtingslaag.

Stap 3: Controleer en herstel de voegen

Controleer je muur op lossen voegen want slechte voegen kunnen later zorgen voor hecht- en vochtproblemen.

Stap 4: cementeren van de muur

Nu is je gevel helemaal klaar om de gewenste cementpleister aan te brengen. 

Voel je je er niet helemaal comfortabel bij want er blijft natuurlijk een risico aan vast hangen, contacteer dan een ervaren vakman.

Is cementeren waterdicht?

Door je gevel te cementeren creëer je een waterdichte beschermingslaag over je gevel die toch nog ademt.

Gevelplint cementeren of blauwe steen?

Door je gevelplint te cementeren krijg je een strakke of authentieke uitstraling (afhankelijk van de stijl van je woning). Met blauwe hardsteen krijg je een iets stedelijkere uitstraling die ook iets duurzamer zal zijn. In deze keuze zal toch vooral de kostprijs en persoonlijke voorkeur doorwegen.

Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie