Kan je crepi gebruiken op de binnenmuren?

Crepi op de binnenmuur is een pleister dat vaak in combinatie met isolatie gebruikt wordt voor buitenmuren. Maar ook voor binnenmuren kan het zeker worden gebruikt. Het komt in veel verschillende kleuren en kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur. 

Is het een goede idee?

Is crepi binnenshuis dus een goed idee? In een aantal gevallen kan het zeker de beste optie zijn. Crepi is namelijk erg geschikt voor vochtige ruimtes als keukens, badkamers en eventueel ook kelderruimtes. 

Welke crepi kiezen? 

Er bestaan verschillende soorten crepi. Wat voor jou het beste is, hangt natuurlijk vooral af van jouw persoonlijke behoeften en je budget. 

Om er achter te komen wat voor jouw situatie het beste is, kan je advies vragen aan een vakman of aan een gevelspecialist. Zo verlies je weinig tijd met zelf van alles te onderzoeken en kom je er gelijk achter wat over het algemeen de beste opties zijn en ook voor jou persoonlijk.

Kan je crepi verwijderen?

Het verwijderen van crepi is een veeleisende taak, maar met de juiste tools en technieken kun je het effectief verwijderen. Crepi zal worden afgekapt van de muren. Dit laat je best doen door een ervaren vakman.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Voordelen van crepi op de binnenmuren

Crepi heeft ook voor binnenshuis veel voordelen en kan zorgen dat je huis er van binnen weer strak en mooi uit gaat zien. Crepi kan in een groot aantal verschillende kleuren worden aangebracht en ook in verschillende texturen. Duurzaamheid is ook een belangrijke factor. Crepi is namelijk erg duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het is bovendien goed bestand tegen krassen en stoten.

Crepi is ook een slimme keuze voor je binnenmuren als deze muren vaak aangeraakt zullen worden door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren. 

Een andere factor waar crepi goed van hulp bij kan zijn is geluidsisolatie. Heb je in bepaalde kamers echt behoefte aan stilte en rust? Dan kan het een goed idee zijn om juist deze kamers met crepi af te werken. Dit kan zeker handig zijn voor bijvoorbeeld thuiskantoren maar ook gewoon slaapkamers. 

Crepi mag dan wel wat meer kosten maar je zult deze investering snel terugverdienen. Crepi is namelijk ook redelijk warmte-isolerend, waardoor je heel wat geld zult besparen op de energierekening.  

Wel moet je er rekening mee houden dat crepi niet voor alle situaties geschikt is. Bijvoorbeeld als de muren vochtig zijn dan kan crepi namelijk niet optimaal hechten en dat kan voor schade zorgen. 

verschillende kleuren crepi

Wat zijn aandachtspunten bij crepi muren?

Bij het aanbrengen van crepi op binnenmuren zijn er een aantal specifieke aandachtspunten voor in België.

In België is het natuurlijk niet altijd warm. Daarom kan crepi handig zijn omdat het als vorm van thermische isolatie op de binnenmuren kan worden gebruikt. Waar je dan wel op moet letten is dat de installatie voldoet aan alle lokale voorschriften en normen. Ook is het gunstig als je zorgt dat je de juiste isolatiewaarde haalt voor optimaal gebruik.

Crepi is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Mocht je crepi op je binnenmuren willen gebruiken, is het wel erg belangrijk dat je de juiste kleur uitkiest die aansluit op je interieur. Wel dien je er ook zeker rekening mee te houden dat crepi na verloop van tijd kan veranderen en vervagen als gevolg van blootstelling aan licht en luchtvochtigheid.  

Crepi helpt ook bij het verminderen van vocht in de muren, het is echter wel belangrijk om te zorgen dat de crepi zelf in eerste instantie goed bestand is tegen vocht. Dit kan dus zeer belangrijk zijn in vochtige ruimtes zoals de badkamer en ook de keuken, kies daarom zeker voor een crepi met een goede vochtbestendigheid

Let op: Het is ook zeker aan te raden om een professional voor de installatie in te schakelen. Dit kan namelijk een zeer uitdagend project zijn en zal de gemiddelde doe-het-zelver niet gemakkelijk af gaan. 

Voor de specificaties kan een ervaren gevelwerker je adviseren over welk type crepi het best bij jouw woning past, de beste installatietechniek en de correcte voorbereiding van de ondergrond. 

Is het mogelijk om crepi muren te herstellen?

Crepi muren kunnen op verschillende manieren beschadigd raken. Of het nu gaat om een kleine barst of een grote scheur, er zijn verschillende manieren om een crepi binnenmuur te herstellen. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen om de muur optimaal te herstellen. Je kan bijvoorbeeld crepi herstellen door kleine scheurtjes en barsten te laten opvullen met een buitenvuller

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier offertes aan!

Voorbeelden van sierpleister interieur

Hieronder vind je enkele voorbeelden van crepi interieur.

witte crepi binnenmuur
pleisterwerk op de binnenmuren
crepi interieur
donkere kleur crepi binnenmuur

Vergelijk gratis meerdere gevelspecialisten tegelijk in jouw buurt 

Is alles nog een beetje verwarrend en heb je behoefte aan nog wat meer opheldering? Je kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen! Zo kan je alle opties vergelijken en meer te weten komen over crepi en crepi op de binnenmuur om tot de beste oplossing voor jouw situatie te komen.

Een vakman om advies vragen over crepi is ook nooit een verkeerde keuze. Zo krijg je namelijk advies-op-maat voor jouw situatie en krijg je alle plus punten en min punten te horen over crepi. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie