Wat kost het plaatsen van gevelpanelen?

De kostprijs voor gevelpanelen hangt voornamelijk af van welke soort gevelpanelen te kiest. In de volgende paragrafen hebben we de soorten gevelpanelen op een rijtje gezet.

Je dient ook rekening te houden met de arbeidskosten die bijkomen. De onderstaande prijzen zijn exclusief de arbeidskosten en btw.

Soorten gevelpanelen Gemiddelde prijs (exclusief btw)
Beton gevelpanelen Vanaf 90 euro per m2
Hout gevelpanelen Vanaf 100 euro per m2
PVC gevelpanelen Vanaf 75 euro per m2
Keramische gevelpanelen Vanaf 40 euro per m2
Metalen gevelpanelen Vanaf 50 euro per m2
Composiet gevelpanelen Vanaf 40 euro per m2
Baksteen gevelpanelen Vanaf 90 euro per m2
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind gevelwerkers in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Soorten gevelpanelen

Er bestaan veel verschillende soorten gevelpanelen die je zowel horizontaal als verticaal mag plaatsen. Zo heb je ook de keuze uit verschillende kleuren, dieptes en verschillende breedtes. Hieronder vind je een overzicht terug van de populairste keuzes:

1. Panelen uit beton

De panelen uit beton worden meestal voorzien van isolatie en hebben een natuurlijke betonkleur. Ze zijn in meerdere kleuren beschikbaar maar hierdoor kan de prijs oplopen. 

Daarom zijn de kunststoffen panelen met een betonlook een goed alternatief. Deze zijn namelijk goedkoper en bieden dezelfde look.

panelen-uit-beton-min.jpg

2. Gevelpanelen uit hout

De gevelpanelen uit hout geven je gevel een authentiek en natuurlijk uiterlijk. Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten. Voor ieder wat wils dus. 

gevelpanelen soorten

3. PVC gevelpanelen

De PVC gevelpanelen zijn een van de populaire keuzes. Je hebt ontzettend veel keuze uit verschillende kleuren en designs. Zo kan je ze perfect laten passen bij jouw woning.

De PVC gevelpanelen is een onderdeel van kunststof panelen. Ze worden ook wel sidings genoemd. Ze bestaan meestal uit hardschuim PVC en aluminium. 

De voordelen van de kunststof gevelpanelen zijn dat ze makkelijk te plaatsen en te werken zijn. Ze zijn onderhoudsvrij en zijn goed bestand tegen vocht.

Gevelbekleding in pvc

4. Keramische panelen

De keramische panelen worden gemaakt uit klei. Deze klei wordt eerst gebakken onder hoge temperaturen waardoor ze duurzame eigenschappen krijgen en vormvast worden. 

De keramische panelen bieden heel wat voordelen. Zo reinigen ze zichzelf, zijn ze brandveilig en kleurvast. Je hebt ook de keuze tussen verschillende kleuren.

Keramische gevelbekleding

5. Metalen panelen

De metalen gevelpanelen geven een stalen look en zijn hierdoor goed geschikt bij moderne woningen. De metalen panelen bieden veel mogelijkheden voor hun afwerking en ze krijgen een coating wat ervoor zorgt dat de panelen bestand zijn tegen de schommelende weersomstandigheden en uv stralen. 

Zoals hierboven reeds vermeld kan je ook kiezen voor aluminium panelen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen metalen panelen en aluminium panelen? De metalen panelen zijn goedkoper maar zijn minder nauwkeurig afgewerkt dan bij aluminium gevelpanelen. 

Ze geven beiden wel een moderne look en zijn onderhoudsvriendelijk.

soorten gevelpanelen

6. Composiet

Composiet is een mix van PVC met een hout of aluminium. Zo krijg je een combinatie van de beste eigenschappen van beide materialen. 

De composiet gevelpanelen zijn onderhoudsvriendelijk en ze zijn gemakkelijk te plaatsen.

composiet gevelbekleding

7. Baksteen

Ten slotte heb je ook de keuze uit baksteen gevelpanelen. Deze gevelpanelen zorgen voor een authentieke uitstraling van je woning. De gevelpanelen hebben dezelfde uitstraling als gewone bakstenen maar ze vergen minder werk en ze zijn een stuk goedkoper. Ze hebben een harde kern en een hoge dichtheid.

Je kan de baksteen gevelpanelen in verschillende uitvoeringen terugvinden. Let wel dat het kunststof gevelpanelen zijn met het uiterlijk van bakstenen en dat het geen echte bakstenen zijn.

baksteen-min.jpg

Voordelen van gevelpanelen

De keuze voor gevelpanelen wordt meer en meer gekozen. De reden hiervoor is omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen wat zorgt dat ze bij elke woning passen. Hieronder sommen we de twee grootste voordelen op:

  • Gevelpanelen zijn brandveilig: de meeste soorten gevelpanelen zijn erg brandveilig en zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden wat ze duurzaam maakt. Ze bieden als het ware een extra beschermingslaag aan je gevel.
  • Gevelpanelen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: welke soort gevelpanelen je ook kiest, je kan ze verkrijgen in verschillende structuren en verschillende kleuren. Je kan ze zowel horizontaal als verticaal plaatsen.
Op zoek naar een specialist?Vraag professioneel advies en prijzen

Gevelpanelen met of zonder isolatie

Goede isolatie voor de gevel is niet onbelangrijk. Het beschermt je huis tegen de verschillende weersomstandigheden en zorgt ervoor dat er geen warmte van binnen ontsnapt. 

Je kan kiezen voor gevelpanelen met een laag isolatie. Deze worden sandwichpanelen genoemd. De sandwichpaneel heeft een metalen binnen- en buitenplaat meet daartussen een laagje isolatie. 

Gevelpanelen laten plaatsen? Ontvang gratis offertes op maat!

Wil je graag jouw gevel opfrissen? Dan is gevelpanelen een goede keuze. Via ons onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen in jouw buurt. Zo kan je de prijzen vergelijken uit de beste oplossing vinden voor jouw specifieke situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken