Wanneer kies je best voor een gevelvernieuwing?

Je kan kleine aanpassingen aan je gevel laten doen, zoals: reinigen, herschilderen, hervoegen of stenen vervangen. Je kan echter ook opteren voor grotere structurele aanpassingen, zoals een volledig nieuwe gevelbekleding. In de volgende gevallen is dit laatste de beste oplossing.

Schade

Ten eerste kies je best voor een volledige gevelvernieuwing als de schade aan de buitenmuur zo groot is dat enkel onderhoud ontoereikend is.

Nieuw uitzicht

Ook als je jouw gevel grondig wilt verfrissen en een nieuw uitzicht wil geven, is bijvoorbeeld een nieuwe muurbekleding of nieuwe gevelafwerking geen overbodige luxe voor een authentieke look. Daarenboven biedt het de nieuwe buitenmuur een betere bescherming tegen schommelende en extreme weersomstandigheden. Een goede conditie van de nieuwe muur is belangrijk door de voortdurende blootstellingen aan het weer.

Gevelisolatie

Indien je extra isolatie of gevelisolatie wil, moet je sowieso ook een nieuwe bekleding van de gevel laten metsen. Als een vuile en verouderde gevel door een nieuwe muur vervangen wordt zal zeker ook de waarde van jouw woning aanzienlijk stijgen.

Nieuwe gevel plaatsen

Wat kost een nieuwe gevel plaatsen? 

Als je een nieuwe gevel laat plaatsen, wil je meestal een extra rand om je bestaande muren aanbrengen. Een nieuwe gevelbekleding plaatsen brengt een enorm voordeel met zich mee, maar uiteraard ook hoge kosten. Vergelijk hieronder de verschillende materialen en types met hun prijzen. Vraag hier gratis offertes aan.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis advies en vergelijk offertes

Wat bepaalt de prijs van de gevel?

Type nieuwe bakstenen 

Ten eerste moet er rekening gehouden worden met het type stenen. Een hele muur uit simpele bakstenen is voordeliger dan een steen met een afwijkende kleur of van een ander en duurder materiaal.

Type voegen 

Het type voegen speelt ook een rol in de prijszetting. Je kan voor een schaduwvoeg of voor een bolle voeg kiezen in plaats van een eenvoudige platte voeg. Deze laatste creëert een mooier effect, maar is arbeidsintensiever en duwt de prijs dus ook wat omhoog.

Oppervlakte

Vanzelfsprekend stijgt de prijs op basis van de oppervlakte van jouw gevel. Hoe groter, hoe duurder.

Methode

De prijs om een nieuwe gevel te plaatsen is sterk afhankelijk van de gekozen methode.

Nieuwe fundering

Om je nieuwe gevel van voldoende stabiliteit te voorzien, is er misschien een nieuwe of extra fundering nodig. Dat vraagt heel wat extra werkuren, maar om het extra gewicht te kunnen opvangen is een extra fundering nodig.

Isolatie

Het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding is ook het ideale moment om te isoleren. Daar is sowieso een nieuwe gevelconstructie voor nodig. Zo’n extra isolatielaag biedt meer comfort, maar betekent ook meer kosten.

Arbeids- en transportkosten 

Ook de arbeids- en transportkosten hebben een grote invloed op de prijs. Veel hangt af van de werkdruk, administratieve kosten en ervaring van de vakmannen. De transportkosten komen daar ook nog bij en vormen zo’n 5 à 10 procent van de totaalprijs.

Zelf te werk gaan of een vakman inschakelen?  

Een goedkopere, maar niet altijd betere optie is om een deel van het werk zelf te doen. Je kan je gevel bijvoorbeeld al toegankelijk maken voordat een professional komt metselen. Weet wel dat het veel tijd in beslag neemt en extra werk vergt.

nieuwe-gevel-voegen.jpg

Bespaar jezelf grote werken en laat het plaatsen van een nieuwe buitenmuur over aan een erkende vakman. Vind via ons offerteformulier de beste professional in jouw regio.

Richtprijzen per soort gevelbekleding

Het is moeilijk om een exact bedrag te plakken op basis van bovenstaande criteria. Het is dus aangeraden op voorhand de verschillende opties te vergelijken.

Onderstaande tabel geeft je toch al een uitstekend idee van wat de richtprijzen zijn.

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijs per m²
Steenstrips € 150 – 250
Hout € 100 – 250
Crepi € 40 – 140
Aluminium € 100 – 180

Raadpleeg een vakman om zeker te zijn van een correcte uitvoering en betrouwbare info.

Nieuwe gevel isoleren

Hoe isoleren?

Als je een nieuwe buitenmuurbekleding laat plaatsen is het verstandig je gevel meteen te isoleren. Meestal wordt er gekozen voor buitenmuurisolatie.

Als je voor een goedkoper en vaak zelfs kwalitatievere optie wil gaan, is spouwmuurisolatie een waardig alternatief. Je kan ook ervoor kiezen voor een combinatie van buitenmuurisolatie en spouwmuurisolatie.

Ten slotte kan worden gekozen voor binnenmuurisolatie indien er geen ruimte in de spouw aanwezig is voor extra isolatie.  

nieuwe-gevel-plaatsen-isolering.jpg

Prijs nieuwe gevel isoleren

De tabel hieronder geeft je een goed beeld van de huidige richtprijzen voor isolatie per vierkante meter.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Spouwmuurisolatie € 15 – 30
Binnenmuurisolatie € 40 – 50
Buitenmuurisolatie € 40 – 60
Metselaar Vanaf € 10 per m²

Plan je een nieuwe gevel te laten plaatsen? Vind vakmannen in jouw buurt en ontvang offertes

Als je interesse hebt in het plaatsen van een nieuwe gevel. Vergelijk dan via onderstaand formulier meerdere offertes tegelijk om een overzicht te krijgen op het bestaande aanbod en vrijblijvend prijsvoorstellen te bekijken. Vind zo ook een erkende vakman, inclusief advies, met een methode op maat van jouw toekomstige gevelbedekking.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie