Hoeveel kost een Viessmann warmtepompboiler?

Hoeveel een warmtepompboiler kost hangt af van verschillende factoren. Er zijn een heleboel merken op de markt vandaag. Die bovendien een waaier van modellen aanbieden. De gemiddelde prijs voor een warmtepompboiler schommelt ergens rond de 3.000 à 4.000 euro.

Ook de warmtepompboilers van Viessmann vallen onder dit prijsgemiddelde. Met een aantal boilers die minder dan 3.000 euro kosten en enkele modellen die meer dan 4.000 euro kosten. Welk model je kiest, hangt onder meer af van de boilerinhoud en de specificaties die je interesse wekken. 

Op zoek naar een specialist?Vind snel en eenvoudig een installateur in jouw regio

Beschikbare warmtepompboilers van Viessmann 

Hieronder bespreken we een aantal warmtepompboiler modellen van Viessmann. 

1. Vitocal 262 – A 

De Viessmann Vitocal 262 – A warmtepompboiler heeft een boilerinhoud van 300 liter. De vitocal 262 – A biedt heel wat voordelen. Zo is het toestel compact en eenvoudig in elke woning of ruimte te plaatsen. Dankzij zijn uiterlijk of design staat het toestel ook mooi in de leefruimte van de woning, vooral dan in meer moderne huizen.  

Modulaire warmtepomp combineren met bestaande boiler 

De Vitocal 262 – A type t2w is een variant van de Vitocal 262 – A die met een al bestaande of aanwezige boiler te combineren is. Ideaal wanneer je het bestaande verwarmingssysteem zuiniger wil maken of uitbreiden. 

2. Vitocal 060 – A

De Vitocal 060 – A is een warmtepompboiler model van Viessmann met een boilerinhoud van 180 of 250 liter. Het model is uiterst stil, werkt op buitenlucht en circulatielucht. De boiler verwarmt water bij een buitentemperatuur van minimaal 3 graden Celsius op tot circa 62 graden Celcius. 

Viessmann warmtepompboiler

Is de warmtepompboiler rendabel?

De warmtepompboilers van Viessmann zijn zeker rendabel! Bij een standaard elektrische boiler voor warm water met een inhoud van 300 liter verbruik je gemiddeld zo’n 2.000 euro per maand aan elektriciteitskosten. Met een warmtepompboiler van Viessmann met een gelijkaardige inhoud van 300 liter verbruik je slechts 600 à 700 euro per maand aan elektriciteitskosten. 

Kortom, dit komt neer op een jaarlijkse besparing van 1.300 tot 1.400 euro. Je krijgt bijgevolg op een milieuvriendelijke manier warm water en je stroomkosten dalen fors.

Door de besparingen op de kosten verdien je de hoge investeringskosten relatief snel terug. Gemiddeld betalen de investeringskosten zich al terug in 2 à 3 jaar. Daarna bespaar je louter op de kosten. Een Viessmann warmtepompboiler is bijgevolg een uitstekende investering voor op de lange termijn. 

Specialist inschakelen voor de plaatsing van een warmtepompboiler

Meer weten over Viessmann warmtepompboilers? Vul onderstaand offerteformulier in

Heb je interesse? Wil je graag meer weten over Viessmann of andere merken? Zoek je een erkend installateur? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met vakmannen in jouw regio voor info, advies en 1 of meer offertes. Op die manier vind je snel en eenvoudig de juiste oplossing voor jouw situatie en budget.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2*. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Ook interessant om te weten  

Hoeveel subsidie ontvang je voor een warmtepompboiler in 2023?

+
Één van de voordelen van het aanschaffen van een warmtepompboiler is dat je in aanmerking komt voor een premie. Je kan in Vlaanderen Mijn VerbouwPremie aanvragen. Afhankelijk van de prijscategorie van het toestel ontvang je een bepaald premiebedrag.
Daarnaast heb je de EPC-labelpremie. Die mag je combineren met Mijn VerbouwPremie. De EPC-labelpremie werkt met bepaalde labels. Elk label staat gelijk met een bepaalde prijscategorie. Onder welke prijscategorie jouw toestel valt, bepaalt ook het premiebedrag.

Welke warmtepompboiler combineren met een cv-ketel?

+
De beste warmtepompboiler om met een cv-ketel te combineren is het hybridetoestel van Viessmann. Je kan dit bijvoorbeeld doen als je doel is om je bestaande warmte installatie uit te breiden of te renoveren. Het systeem met een slimme bediening in de hybride warmtepompboiler van Viessmann laat toe dat de warmtepompboiler en de cv-ketel optimaal samenwerken.

Hoe werkt een goede warmtepomp?

+
Een warmtepomp wekt enkel warm water op voor binnenshuis gebruik en staat los van de rest van de verwarmingssystemen in het huis. De warmtepomp gebruikt de gewone buitenlucht of de circulatielucht als bron of het water te verwarmen.
Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.