Prijs voor de installatie van een warmtepompboiler met buitenunit 

Warmtepompboilers vind je in uiteenlopende modellen. Juist daarom kunnen de prijzen sterk variëren. Over het algemeen heeft een warmtepompboiler een gemiddelde prijs tussen de 3.000 en 4.000 euro (inclusief installatie). 

Bovendien kan je bij de plaatsing van een warmtepompboiler voor bijkomende functies kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra warmtewisselaar te installeren, zodat je rendement hoger ligt. Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. 

Via ons offerteformulier kom je in contact met erkende installateurs die samen met jou de opties doornemen en jou een concrete offerte bezorgen. Zo kan je makkelijker de juiste keuze maken voor jouw situatie. 

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met professionals in jouw regio

Boiler warmtepomp aansluiten op een buitenunit 

Een warmtepompboiler kan je gemakkelijk op een buitenunit of warmtepomp aansluiten. Hieronder bespreken we de functies van de buitenunit en of je de volledige warmtepompboiler buitenshuis kunt plaatsen. 

warmtepompboiler met buitenunit

1. Werking buitenunit 

De werking van de buitenunit bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • De buitenunit kan warmte uit de buitenlucht onttrekken. Dat is interessant omdat toestellen met enkel een binnenunit de energie uit de binnenlucht halen. Daardoor voelt het binnenshuis vaak kouder. 
  • Bij een warmtepompboiler met zowel een binnen- als buitenunit komen de luide onderdelen in de buitenunit terecht. Dat zijn onder meer de ventilator, de verdamper en de compressor. Zo ondervind je minder geluidsoverlast. 

2. Kan de warmtepompboiler ook buiten staan? 

De buitenunit staat buitenshuis. Dit betekent echter niet dat de volledige warmtepompboiler buiten kan staan. Er moet altijd een onderdeel verbonden zijn met de boiler binnen. Het is met andere woorden niet mogelijk om de volledige installatie buiten te plaatsen

Maakt je binnenunit te veel lawaai? Dan plaats je het best in een ruimte waar je niet vaak komt. Denk bijvoorbeeld aan de kelder, de zolder of een berging. Op die manier heb je minder last van eventueel lawaai. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Stel je vragen aan erkende installateurs en laat je professioneel adviseren
arrow Ontvang offertes

Voordelen en nadelen van een warmtepompboiler met buitenunit 

De voordelen van een warmtepompboiler met buitenunit zijn de volgende: 

  • Je hebt minder geluidsoverlast. De luidste onderdelen bevinden zich namelijk in de buitenunit. 
  • Een warmtepompboiler is financieel voordeliger dan een normale elektrische boiler. Zeker wanneer je grote hoeveelheden warm water nodig hebt, is de installatie de moeite waard. Dat is bijvoorbeeld het geval voor grote gezinnen, woningen met meerdere badkamers of wanneer je een bed and breakfast runt. 
  • Warmtepompboilers heb je in verschillende volumes. De capaciteit varieert van 80 tot 500 liter. Er is dus zeker een boilervat dat bij jouw woonsituatie past. 
  • Het toestel verwarmt water op een milieuvriendelijke manier. Het verwarmingsproces verloopt zonder fossiele brandstof. Bovendien heb je een lager energieverbruik. 

Er zijn toch ook enkele nadelen

  • Een warmtepompboiler neemt veel ruimte in beslag. Zorg dat je ruimte hebt voor de buitenunit, binnenunit en leidingen die voor de aanvoer en afvoer van lucht instaan. De grootte hangt voor een groot deel af van de capaciteit van de warmtepompboiler. 
  • Een nadeel is dat het toestel redelijk veel geluid maakt. Gelukkig beperkt de buitenunit een groot deel van de  geluidsoverlast. 
installatie moderne warmtepompboiler

Contacteer installateurs en vind de beste warmtepompboiler voor jouw woning en budget

Overweeg je om een warmtepompboiler met buitenunit te installeren? Of, wil je graag extra info van specialisten? Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met professionals in jouw regio. Ze bezorgen je gratis een vrijblijvende offerte en advies op maat op.

Op die manier vind je gegarandeerd de beste oplossing voor jouw situatie en beschikbare budget. Bovendien zorgt een erkend installateur voor een correcte plaatsing van jouw warmtepompboiler met buitenunit. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.