Wat kost een Ariston warmtepompboiler?

De prijzen van de warmtepompboilers van Ariston variëren logischerwijze naargelang het model en de capaciteit van de boiler. Onderstaande tabel geeft je een idee van de richtprijzen per model:

Model warmtepompboiler Prijs (afhankelijk van capaciteit)
Nuos Primo HC € 1.650 – 2.400
Nuos Evo A+ € 900 – 1.050
Nuos Plus Wifi € 1.800 – 2.000
Nuos Plus System € 1.800 – 2.000
Nuos Split € 1.950 – 2.250
Lydos hybride € 650 – 800
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind en vergelijk gratis installateurs in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Hoeveel stroom verbruikt een Ariston installatie per jaar?

Een warmtepompboiler van Ariston verbruikt veel minder energie dan een traditionele elektrische boiler. Zo verbruikt een traditionele boiler met een opslagruimte van 200 liter gemiddeld ongeveer 3.577 kWh op jaarbasis. Dat komt neer op jaarlijks zo’n 1.395,03 euro aan energiekosten.

Een moderne boiler met een warmtepomp verbruikt daarentegen gemiddeld slechts 894,25 kWh per jaar.

warmtepompboiler

Aanbod Ariston: soorten warmtepompboilers

Welk boilermodel van Ariston beantwoordt aan jouw situatie of woonst? Vraag gerust info en advies aan een erkend installateur van warmtepompboilers. Onderstaand overzicht geeft je een eerste idee van de verschillende modellen en van jouw opties.

1. Monoblock warmtepompboiler

Een monoblock warmtepompboiler is een systeem dat ontworpen is om water op te verwarmen. Daarbij zijn alle essentiële onderdelen in één behuizing samengevoegd. Het toestel absorbeert de warmte uit de directe omgeving. Daarna wordt die warmte gebruikt om water te verwarmen.

Het is een uiterst doeltreffende oplossing om warm water te verkrijgen.

Er bestaan uiteenlopende soorten monoblock warmtepompboilers. We bespreken hieronder enkele van de modernste modellen van Ariston die je vandaag op de markt vindt.

warmtepompboiler

Nuos Primo HC

De Nuos Primo HC monoblock warmtepompboiler staat voor energiebesparing en comfort. Met zijn aantrekkelijke aanschafprijs en de mogelijkheid om tot liefst 70 % te besparen op energiekosten, is het een voordelige en ecologisch verantwoorde oplossing.

Nuos Evo A+

De Nuos Evo A+ is een heel compacte monoblock warmtepompboiler. Het is een milieuvriendelijke oplossing op maat van kleinere gebruikers. Ook is dit toestel ideaal als vervanger voor een conventionele elektrische boiler. Tot slot biedt óók de Nuos Evo A+ de optie om tot 70 % te besparen op energiekosten.

Nuos Plus Wifi

De Nuos Plus Wifi monoblock boiler met warmtepomp biedt geavanceerde prestaties. Met de beste Coefficient of Performance (COP) op de markt en een record opwarmtijd, kunt je tot wel 80 % besparen op je kosten voor warm water.

Dankzij de geïntegreerde wifi-functionaliteit kan je dit model volledig op afstand bedienen. Verder kan je de Nuos Plus Wifi ook koppelen aan je zonnecollectoren om warm water te verkrijgen op basis van zelfgeproduceerde zonne-energie.

Met de Smart Grid-functie wordt de watertemperatuur van de Nuos Plus verhoogt tijdens productiepieken. Die warmte wordt later weer teruggegeven wanneer de installatie niet meer actief is.

Kortom, deze boiler is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Nuos Plus System

De Nuos Plus System is een geavanceerde monoblock warmtepompboiler voor systeemtoepassingen. Deze variant is een upgrade van de Nuos Plus Wifi bevat een extra wisselaar die aangesloten kan worden op een systeem van zonne-energie.

Op die manier geniet je van een 100 % ecologisch verantwoorde oplossing.

warmtepompboiler

2. Nuos Split warmtepompboiler

De Nuos Split boiler met warmtepomp bestaat uit twee verschillende units. Daarbij is de warmtepomp de buitenunit en de boiler de binnenunit. Ook in kleine ruimtes komt deze elektrische boiler goed tot zijn recht.

De geïntegreerde wifi zorgt ervoor dat je de Nuos Split volledig op afstand kan bedienen. Het is dan ook niet voor niets dat de hoogwaardige prestaties ervoor zorgen dat dit toestel bekend staat als ‘best-in-class model’.

3. Lydos hybride boiler

Deze Lydos boiler is het eerste hybride model dat verscheen op de markt. De elektrische weerstand gecombineerd met energieklasse A, zorgen ervoor dat je maar liefst 50 % meer energie kan besparen in vergelijking met een elektrische klasse B boiler.

Heeft een Ariston warmtepompboiler veel onderhoud nodig?

Ten eerste, het is niet verplicht om een warmtepompboiler te onderhouden. Toch wordt het sterk aanbevolen om regelmatig een onderhoud uit te laten voeren om de levensduur te optimaliseren. Je doet hiervoor best beroep op een professional, bij voorkeur één à twee keer per jaar.

Tip: Het is aan te raden om een actieve anode te laten plaatsen in de binnenketel. Deze dubbele bescherming tegen corrosie zorgt voor een optimale levensduur.

Vraag gratis naar vrijblijvende offertes en kom te weten hoeveel de installatie jou kost

Door offertes aan te vragen kan je snel en eenvoudig meerdere installateurs tegelijk met elkaar vergelijken. Je krijgt zo onder meer een idee van hun ervaring en tarieven. Ook kan je relatief makkelijk een professional om advies vragen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2*. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.